Lidt af hvert

NEM-NEMMERE-NEMMEST-BOLLER…

17/01/2010

Havreboller...

Der findes i hundredevis af denne slags nemme boller rundt omkring på nettet, men det afholder altså ikke mig fra at smide dem op her i dag, hvor jeg igen er godt tilfreds med at kunne spise lune morgenstykker uden noget arbejde overhovedet.

Dejen skal ikke æltes, bare røres med en ske og den er faktisk så blød og medgørlig at selv et ret lille barn vil kunne føre røreskeen.

Så måske kunne det være en opgave for junior lørdag efter aftensmaden, at røre en dej mens mor og far rydder op og væk efter maden, det er dejligt at føle at man gør en indsats og en forskel der batter, det der med at ha’ ansvaret for skraldespanden er måske knap så cool…

Opskriften kommer i alle tilfælde lige her, og så er der jo frit valg i forhold til om det er mor-som-altid-klarer-den-slags eller om en af de andre i familien, der tager føregreb på en slev.

16-18 stk.

7 dl koldt vand

25 g gær

1 spsk honning

1 tsk salt

3 spsk olie

4 dl havregryn

750 g mel  Hylden hen, tag hvad der er, men sørg for balance mellem det helt grove og det finere, ellers ender du med kanonkugler.

Gæren røres ud i det kolde vand i en stor skål og derefter røres resten af ingredienserne i.

Skålen dækkes med film og sættes i køleskabet natten over.

Næsten morgen klattes dejen med 2 skeer over på en plade.

Efterhæves mens ovnen varmes op til 220 grader og bages derefter i ca 15 min.

Nemmere bliver det vist ikke…

You Might Also Like

6 Kommentarer

  • Reply Bente 17/01/2010 at 12:25

    Nej, det kan ikke være nemmere ;-). Jeg bager nogen boller næsten magen til – og jeg vil blot tilføje, at du med fordel kan halvere mængden af gær. Det giver en lidt sej og superlækker krumme.
    God søndag :-).

  • Reply Lene 17/01/2010 at 13:18

    Den er snuppet 🙂 Har en fødselar i morgen tidlig 🙂

  • Reply Linda 17/01/2010 at 14:05

    Det lyder som boller lige efter mit hjerte og tidsforbrug. Tak fordi du deler.

  • Reply Anne 17/01/2010 at 17:34

    Man kan sagtens bruge mindre gær, Bente, og det gør jeg også tit, men lige til de her boller, så passer det “bløde” bid faktisk udemærket.
    Også god søndag til dig…

    Snup alt det du vil og orker, Lene, og tillykke til den, der fylder i morgen…

    Velbekomme, Linda…

  • Reply Annette 18/01/2010 at 17:53

    Tak for opskriften – 4 melposer er tømt, det gjorde godt at få renset ud i lageret 😉
    Og børnene har netop bebudet, at de boller vil de gerne have med i madpakken – og den censur er ellers skrap, når det handler om grovboller!
    Så succes over hele linien 🙂

  • Reply Rikke 20/01/2010 at 22:07

    Hejsa
    Tak for opskriften, den er ikke prøvet endnu, men den skal helt sikkert snart prøves. Jeg har lagt den på min blog, håber det er okay?

  • Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.