12 Projekter, Strik

STRIKKERI…

30/11/2009

Rillestrik...

Midt i al juleriet til torvesalg er det ikke blevet til så meget strik, men lidt har også ret og lige om lidt så skulle det lidt gerne være blevet til en adventsgave til Helle.

Strikket lige så den passer til hende, blød uden stik og krads og i den fineste grå, som hun elsker at klæde sig i.

Der mangler endehæftning og ganske lidt montering, kun lige et par ærmer, der skal syes sammen og så en let opskylning.

Den bliver klar til 2.søndag i advent, det er jeg sikker på…

Opskriften er, eller rettere VAR, skrevet ned undervejs, men i en heftig oprydningsiver efter noget juleklipperi røg den med i brændeovnen og jeg nåede lige at se den, inden det sagde puf og den var brændende.

Det udløste slemme slemme bandeord og en halv times skælden ud på mig selv, men det er ovre nu og jeg er gået i gang med en til mig selv, og noterer flittigt undervejs, og holder både strik og papir i sofaen ovenpå, laaaaangt væk fra ild og ødelæggelse…

Den lille cardigan i a-facon er strikket af 1 tråd supersoft og 1 tråd af Isagers ultratynde alpaca, den har været lynhurtig at strikke på p.4.5, masser af retriller og så nogle afløftede masker, der danner faste lænker ned over arbejdet.

Lænkerne skal sørge for at alt det rette ikke strækker sig ud af facon og helt ned over lårene på den, der har den på og så markerer de også indtagningerne, så det kileformede bliver tydeligere.

Ret lækkert lille stykke strik, hvis jeg må sige det selv, og det må jeg vel godt…

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply LindaT, kastrup 30/11/2009 at 16:42

  Den ser varm og gennemhyggelig ud. Kan gøre sig i enhver garderobe og blive et musthave – en ny blogbasker er måske født. At opskriften lige måtte en tur omkring brændeovnen, nå ja – godt du har mod på at gøre en ny. Vi er mange som elsker opskrifter, på visuelle stærke udtryk, måske simple at strikke, men ligner en ½ million og så er den hemmegjort. HURRA.
  venter spændt.

 • Reply 9na 30/11/2009 at 17:05

  Den var da søt da, og trist at oppskriften gikk i ovnen da…

 • Reply Sifka 30/11/2009 at 17:56

  Selvfølgelig må du det. Den ser fin ud, og en opskrift ville jeg da straks indkøbe til samlingen. Hvis det ellers kunne blive aktuelt her i fyringssæsonen;)

 • Reply Anne 30/11/2009 at 18:32

  Du kommer lige til at vente lidt, Linda, for dagene spæner for tiden…

  Ja, det var vildt ærgerligt, Nina, jeg var ikke glad…

  Du er en vittig hund, Sifka 🙂

 • Reply Susanne HS 30/11/2009 at 23:54

  Så fin den er, din nye cardi, – og jeg er helt enig med Linda, – et ægte “MUSTHAVE”, – lige som dit fine “kys” til armen er det….. 😉 😀

 • Reply Helle Nielsen 01/12/2009 at 11:03

  Vente, vente, vente. Har drømt om sådan en siden jeg lavede stikkelsbær til datteren. Det er SÅ fint med retstrikken og de løftede masker.
  Fortsat god dag.
  Hilsen Helle

 • Reply Anne 01/12/2009 at 20:16

  Du skal få kys og cardi, Susanne…

  Du bliver nødt til at væbne dig med tålmodighed, Helle, der er mange gøremål i denne måned, men der skal nok komme noget på skrift…

 • Reply yt 01/12/2009 at 20:41

  Hvor er den sej !!
  Hun er en heldig pige hende Helle.

  Yt

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.