For hjerte og sjæl

FRA SKOVBRYNET…

11/04/2009

Anemonekoner…

På vej hjem fra den ugentlige lørdagshandel kastede jeg bilen ind i rabatten og satte mig med måsen i skovbunden midt i et stort anemonehav.

Der var sol til næsetippen, ro til ørerne og fred til sjælen, der på trods af påskes fredelighed, oplevede en morgenstund med hektisk stemning og en snert af suk over mange aftaler og forpligtelser.

Men en stund i skoven med fuglestemmer og tusindvis af anemoner at plukke af, så vendte det milde og rolige tilbage og den stemning skal få lov at fylde resten af denne dejlige lørdag…

Påskedagene flyver, inden vi får set os om, har vi brugt dem alle, men det er i orden med mig, for jeg har fået en masse ud af de dage, hvor timerne ikke har været ørermærket til arbejde eller huslige gøremål.

Jeg har slappet, daset, lappet is og latte, strikket og sludret, travlet Malmös gader tynde og mærket Vesterhavets vind, jeg har været i det bedste selskab og også haft stille stunder sådan helt for mig selv.

Det er forår, det er ferie og livet tæt på idyllerisk…

Køkkenet er fyldt med råvarer, der skal transformeres til forskellige lækkerier, jeg har tid at tage af og vil hygge mig med radio og udsigt til haven fra bordet, jeg vil arbejde så længe, jeg gider og vil sørge for, at der er rigeligt med pauser til at strikke en pind og læse en side i solen på terrassen.

Der står også masser af forårsplanter i drivhuset, de venter på at blive fyldt i store potter med masser af muld og er så klar til at smykke ved hoved- og køkkendør. Og når de er blevet placeret godt og nysseligt, så er der frø at forspire og knolde at grave ned, jord under neglene, vind i håret og måske også en lille gyngetur i hængesofaen.

Der er vist ikke meget mere tilbage at ønske sig af sådan en påskelørdag…

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Stine 11/04/2009 at 11:52

  Det er i sandhed en skøn påske. Jeg har også nydt anemonerne til fulde. Jeg lod dem stå i skoven, men hvor er det bare skønne 🙂 Et rigtigt forårstegn.

 • Reply et cetera 11/04/2009 at 13:20

  Det er lige sådan en påskelørdag skal være! Jeg har gang i noget af det samme (minus madlavning, som husbond tager sig af – men så holder jeg med selskab) – det er rå-nyding 🙂

 • Reply djohanne 11/04/2009 at 14:00

  Uhm hvor det lyder dejligt.
  Nu vil jeg gå ud og finkæmme græsplænen for hundebæ inden årets første plæneklipning, det kan jo fikse selv den mest vintertrætte have op:)
  Fortsat god påske herfra

 • Reply Marianne 11/04/2009 at 14:53

  Præcis som jeg forestiller mig en perfekt påske – skønne anemoner 🙂

 • Reply Marie-Louise 12/04/2009 at 07:37

  Uhm, vi skal ud og plukke Anemoner i dag. Det bliver en lille udflugt, da vi ikke har noget anemonested lige i nærheden. Håber solen kommer mere frem inden.
  God påske Anne:-)

 • Reply Anne 12/04/2009 at 20:31

  Jeg kunne ikke lade dem stå, Stine, de måtte med hjem til vasen og i morgen henter jeg en frisk buket, og det bliver jeg ved med lige så længe de står der i bunden af skoven…

  Jep, rånydning dækker meget godt, etcetera…

  Det er en af de mere kedelige tjanser, djohanne, det der med at samle bæ op.
  Men dagen var vel smuk nok til at ta’ den værste brod af det 🙂

  Der har været mange perfekte stunder denne påske, Marianne, jeg har nydt hver eneste dag med alle de forskellige indslag og gøremål…

  Solen har skinnet her hele dagen, Marie-Louise, jeg håber, at den også nåede til jeres anemone-sted…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.