Strik

FRA SJALS-DAMEN SELV…

02/01/2009

Mongolia…

Christel Seyfart har lagt en kommentar på bloggen, som jeg vil lægge i dette indlæg, for der står kloge ord i den, ord der kan lette alle os, der slider i det med at gøre klar til sjalsstrikkeri.

Vi behøver ikke at slide mere, skriver hun, det hele kan gøres på en let og enkel måde…

Kære Anne.
Jeg kan ikke lade være med at kommentere på måden, du ruller garnerne op på. Du gør det meget mere besværligt, end det er!
Rul et nøgle på størrelse med en tennisbold op ad gangen af begge farvegrupper. Du skal ikke sidde og måle, om der er 2 m af hver farve. Du ruller blot op i tilfældige længder – det må meget gerne være mere end 2 m, helt op til 8 m er ok. Farverne skal rulles op, så de følger hinanden i farvetoner, men hop frem og tilbage i farverne, således, at farverne ikke følger hinanden på nøjagtig samme måde gennem hele arbejdet. At rulle et nøgle op på størrelse med en tennisbold tager blot 10 min! God fornøjelse – og ring endelig til mig, hvis der er spørgsmål. Bedste hilsener Christel Seyfarth

Så meget for alle mine sirligt afmålte og oprullede dunter, når det nu nærmest kan gøres som i Fakta, blot 10 minutter.

Ja ja da, måske ville jeg bare gerne ha’ haft det hele til at vare og blive lidt længere – as if!!

Nu skal der rulles tennisbolde, i timinutters størrelse, og så skal der dæleme strikkes sjal uden tårer og utålmodighed…

Tusind tak, Christel, for dit gode råd, jeg har straks taget det til mig, og det er jeg sikker på, at andre også vil gøre, vi er mange, der elsker dine store smukke sjaler, og måske er det nu knap så uoverskueligt at komme i gang.

Måske skulle jeg sætte mig som mål at være færdigt med sjalet, inden vi drager til Fanø i september…

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Reply anne (den anden af slagsen) 02/01/2009 at 13:58

  Tak fordi du delte – det vil jeg huske, når jeg skal igang.Kæmpe valmue er min belønning for at kæmpe mig igennem Helga sagen. Jeg holder mig på måtten….

 • Reply Sifka 02/01/2009 at 14:11

  Tør man?

 • Reply yt 02/01/2009 at 18:21

  De er så skønne de sjaler.
  Bare vent til du ser butikken på Fanø ;D
  Har været der i forbindelse med et strik-in,
  hvor vi så butikken og fik en snark med Christel,
  en meget sød dame.
  Glæd dig til September, til både at møde Christel og den skønne ø.

  Yt.

 • Reply Anne 02/01/2009 at 19:33

  Du er sgi så standhaftig, Anne, jeg hepper på dig 🙂

  Man tør sagtens, Sifka, hvis man tør tro på egen tålmodighed…

  Jeg har set forretningen og talt med Christel, Yt, flere gange, og deltog også i strikkefestival sidst det var, øen kommer vi jævnligt på, men jeg kan sagtens glæde mig til det hele alligevel, for det alt er skønt derovre 🙂

 • Reply Christel Seyfarth 02/01/2009 at 23:03

  Kære Anne.
  Lige en sidste kommentar: Dejligt at se, at du nu er i gang! En anden grund til, at man ikke ruller alt garnet op på een gang er, at der er så meget ekstra garn i kittet, at det er lidt ærgerligt at have alt det skønne ekstra garn rullet op i små stykker, når man er færdig med det store sjal.
  Jeg vil glæde mig over dit besøg på Fanø – der er jo strikkefestival den 25. – 27. september – programmet er klar på min website fra 1. marts – måske ses vi der?
  Bedste hilsener Christel

 • Reply Anne 03/01/2009 at 09:32

  Jeg har bestemt mig for at lægge det til side, som jeg allerede har rullet op, Christel, og så gøre det, som du har forklaret.
  Alle de små stykker kan blive til et flot stykke børnestrik, når jeg er sikker på, at jeg ikke for brug for mere…

  Og du kan bare lige regne med at vi ses til september, vi har reserveret sommerhus og er klar til at booke workshops så snart det er muligt 🙂

 • Reply Ulla 06/01/2009 at 11:53

  Jeg har lavet Masai sjalet og jeg synes at det var rigtig træls med det oprullede garn. Bedst som jeg strikkede sluttede garnet og jeg skulle trævle nogle masker op for at få strikket den nye farve med. Jeg fandt i stedet på min egen metode. Jeg havde to kurve, i den ene lå bundfarve garnet og den anden valmuegarnet. Når jeg synes jeg havde strikket nok masker/omg med en farve tog jeg bare ned i kurven og satte en ny til. Det sjove bliver så at lade være med at kigge, så man ikke selv ved hvilken farve der kommer næste gang ;0)

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » SPLEJS… 06/01/2009 at 22:27

  […] Christels forklaring om fremstillingen af de spraglede nøgler, ja så er der ikke længere nogen ko på isen, alt er […]

 • Reply Helle Lykke 12/02/2012 at 10:10

  Jeg er ret vild med Christels sjaler, men har bare en masse garn tilbage fra dem jeg har strikket og kunne vildt godt tænke mig masai-mønstret, men hun sælger det jo kun som strikkekit.
  Er der nogen der vil bytte mønster med mig, eller strider det mod moralen????

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.