12 Projekter, Strik

FOREST CANOPY SHAWL…

19/01/2009

Forest Canopy Shawl…

Mønsterrapporter en masse…

Kantmønster…

120 gram skriggul Evilla 8/2 og en hulens masse masker strikket efter et velskrevet mønster, og så havde jeg mig et sprælsk sjal til at holde skuldrene varme med på mit kolde kontor.

Jeg skyllede det op i aftes, men orkede ikke at møve rundt nede på gulvet med knappenåle og liggeunderlag, så derfor er der ingen fine markerede spidser i kanten, måske kommer de en dag, måske!

Forest Canopy Shawl bliver dette års første bidrag til 12 Projekter 2009, måske når jeg mere i år, end i 2008, hvor jeg vist kun fik hevet garn op af skuffen til 8 projekter, måske…

You Might Also Like

39 Kommentarer

 • Reply Pernille 19/01/2009 at 15:30

  Nej, hvor er det et lækkert sjal og farven er skøn!

 • Reply Lise (fru Kvist) 19/01/2009 at 15:30

  Så smukt! Jeg tror faktisk det er dig, der har lært mig at lace også kan se fantastisk ud i andet end KSH. Jeg har endda en masse Evilla 8/2 fra et af Vivians udsalg, så måske jeg også skulle få lavet et af mine 12 projekter. Hvilken pindestørrelse har du brugt?

 • Reply Anita 19/01/2009 at 15:35

  Arj hvor er det pænt! Så er der endnu et projekt at nusse med om aftenen. Tak for linket 🙂

 • Reply lise 19/01/2009 at 15:48

  Det var et riktig pent sjal, og fargen er både skrikegul og skrikekul!

 • Reply Liselotte 19/01/2009 at 16:07

  Meget smukt og meget fint… og GULT. Jeg er da VILD med det 🙂

  Du er en knag med de strikkepinde, Anne – og jeg kan slet ikke se, at jeg på nogen mulig måde har været skyld i én eneste fejl der. Pillede du op? 😉

 • Reply Anne 19/01/2009 at 16:07

  I virkeligheden er sjalet lidt mere syrligt gult, end billederne her viser, men det er skønt alligevel, Pernille 🙂

  Jeg har strikket på p.4, Lise, men du kan sagtens hoppe op på 4.5, i alle tilfælde, hvis du strikker sådan lidt fast i det…

  Ja velbekomme da, Anita, det er jo lidt at dele et link, men du har vel set, at du må til lommerne denne gang 😉

  Det har du ret i, Lise, både gul og kul!
  Velkommen hertil…

 • Reply Anne 19/01/2009 at 16:09

  Hov, Liselotte, vi har vist siddet og skrevet sådan lidt synkront 🙂
  Og nej, der er ikke pillet op, bare godt skjult, man kan kun se den lille fejl, hvis man kigger meget godt efter, og det gør vi jo så ikke, vel da…

 • Reply Irene Aagaard 19/01/2009 at 16:50

  Smukt påskegult sjal ! Det vil da se rigtig godt ud til et sort outfit – eller et blåt eller brunt eller…Anyway – er lidt misundelig og skal i hvert fald prøve opskriften,

 • Reply anne (den anden af slagsen) 19/01/2009 at 16:53

  smukt smukt smukt Anne – som altid når det er fra din hånd.

  Et gult sjal, det må man blive glad af – og bliver man så også holdt varm er der jo tale om en win win situation…….

 • Reply Olines 19/01/2009 at 16:59

  Sikke dog en lækker farve! Jeg tror jeg vil kaste mig ud i et lignede projekt. Tak for inspirationen.

 • Reply Anita 19/01/2009 at 17:09

  Jeps, jeg fik øje på det og så gad jeg jo ikke alligevel. Jeg har dog et mønster liggende, som jeg ikke har givet en krone for og som ligner det her ret så meget i firkanterne – hvis ikke det er identisk…

  Måske kan jeg så aflure og/eller improvisere kanten. Det er et forsøg værd, når man er en nærrigrøv 😉

 • Reply Helle 19/01/2009 at 17:12

  Det’ fannerme flot, Anne! Gul er ikke lige mig, men det her er fedt-glad-i-låget-flot!

  Helle

 • Reply Trine 19/01/2009 at 17:44

  Hej Anne

  Dejligt – dejligt sjal! Lige til at blive en smule forårshungrende efter!

  Nu har jeg mere end et par gange læst om 12 projekter, og jeg er dødnysgerrig – hva er’et fornået?

  Sikke en skam med Casalinga-dutten, men jeg må sige at resultatet nu er temmelig lækkerfint alligevel.
  Du kan altså bare noget med de der dimser der ser rigtig pæææne ud sammen!!

  Kh Trine

 • Reply Anne 19/01/2009 at 18:15

  Hvis jeg kender dig ret, Irene, så har du hurtigt dit eget Forest Canopy 🙂
  I det virkelige liv er sjalet alt andet end påskegult, det er sådan grøngult som syrlige drops, men det er ikke til at se på disse billeder…

  Ægte win-win, Anne!
  Men nu vi nok snart hellere sætte os sammen med vores Seyfart sjaler og gi’ dem en ordentlig omgang, jeg synes jeg bliver afledt af alt det andet strikkeri, der lige kommer forbi og frister 🙂

  Velbekomme og go’ fornøjelse, Olines…

  Arj altså Anita, de få $ skal vel ikke afholde en fra et stykke lækkert strik! Men jeg har en fornemmelse af, at du og jeg er meget uenige om, hvad der er i orden at betale for. Jeg betaler med glæde for den tid mennesker bruger for at prøvestrikke og skrive ned, det er jo et job ligesom alt muligt andet. Skulle webdesign så også være gratis?
  Men sådan er graden af nærrighed jo forskellig 🙂
  Og så kunne du altså godt vise lidt af alt det du strikker frem, du flasher garn og kan oven i købet aflure og improvisere, del lige lidt med alle os andre, der har hang til den slags uldne udskejelser…

  Gul var jo overhovedet heller ikke mig, Helle, og måske er det bare en kort forelskelse, men jeg vil dyrke den, så længe den varer 😉

  Trine, det er rent forår i uld!
  Formålet med de 12 projekter er sådan set bare, at vi får kigget lidt i vores garnskuffer og får brugt noget af alt det, der ligger der. Altså laver et projekt om måneden, hvor vi bruger noget af det, vi allerede har. Man får kigget lidt på lageret 🙂
  I morgen bliver Casalingadutterne monteret med lang skrue og så kan jeg nyde det nymalede skab i tilbagelænet tilfredshed…

 • Reply Mette Lykke 19/01/2009 at 18:17

  Man bliver helt glad af den gule farve… Kan være jeg skulle prøve mig udi det gule..
  smukt med smukt på !

 • Reply Jonna 19/01/2009 at 19:08

  Hold op det er bare så flot skøn forårs farve.

 • Reply Inge 19/01/2009 at 19:44

  Hvor er det bare et dejligt stykke strik til skuldrene. Og om det er syrligt, grønligt eller påskeagtigt – det er i hvert fald varmt og glad(t) :-0
  Jeg har 100 g lys gul Peterhead – jeg har sådan lyst til at bruge det til den der opskrift, men mon der er nok 🙂

 • Reply Anita 19/01/2009 at 20:06

  Jeg er en nærrigrøv på lige dette her punkt, men langt fra på så mange andre punkter. Det håber jeg, du har lagt mærke til. Hvis jeg skulle spendere dollars på alle de opskrifter, jeg synes er vildt lækre, så kunne jeg hurtigt ruinere mig selv, for der er godt nok mange!

  Så ville jeg netop meget hellere, og har da også gjort det et par gange, købt nogle opskrifter og har så byttet med andre, som også havde nogle skønne købeopskrifter. Det tør jeg godt at skrive og så må jeg få på puklen for det af dem, som ikke kan tåle at høre om det 😉

  Jeg gider ikke flashe mit strikketøj på bloggen, bare fordi jeg kan. Jeg kan jo alligevel ikke gøre dét, som jeg helst selv vil, når jeg ser noget flot strik på en blog; skrive opskriften ned til de, som måske har lyst til at gøre noget af det efter. Det vil ikke være et fair træk at gøre offentligt, men privat kan jeg heldigvis gøre, som jeg selv lyster. Det tror jeg ikke strikkedesignerne har så frygteligt meget imod 😉

 • Reply britt 19/01/2009 at 20:12

  Ihhhhh, hvor ER det skønt. Her på min skærm er det liiiiige præcist den bløde, glade, varme gule farve som jeg har en prik med i øjeblikket. Måske jeg ligefrem kaster mig ud i et gult projekt…..uha uha….det er godt nok noget nyt…..selvom jeg godt kan huske at jeg havde gult i de tidlige ’80’ere…..
  KH Britt

 • Reply Anita 19/01/2009 at 20:13

  Hos, jeg manglede da at svare dig på det med, om webdesign så også skulle være gratis.

  Det synes jeg naturligvis ikke generelt, det skal være. men personligt laver jeg grafik, både lønnet og ulønnet, alt efter hvor omfattende projektet er og alt efter om det er familie eller “fremmede” der henvender sig til mig.

  Jeg ser også på hjælpsomheden. Stiller jeg et spørgsmål til én jeg ved, kan noget med én slags grafik, og får jeg hjælp af vedkommende, så vil jeg til hver en tid også være behjælpelig den anden vej – uden at skulle have en rød øre for det selvfølgelig. Samme princip indenfor strikkeopskrifter. Der byttes også på kryds og tværs af købe-, bog- og bladopskrifter med dem som gider 🙂

 • Reply Tanni 19/01/2009 at 20:14

  Hvor er det bare smukt. Vild farve – passer til dit wall paper ….

 • Reply Helle Koed 19/01/2009 at 21:03

  Det ser super godt ud, og man er da vidst ikke i tvivl om at gul er din favorit? 🙂 Det er dejli forfriskende i denne kolde tid! 🙂

 • Reply Anne 19/01/2009 at 21:03

  Måske skulle du det, Mette, gult er godt 🙂

  Det er et stykke strik, der prikker til længslen efter lysere tider, Jonna…

  Peterhead løber længere end Evilla’en, Inge, så mon ikke der er, jeg har kun brugt 120 gram og strikket det noget større end opskriften siger!
  Strik, Inge, strik med indbygget solskin 🙂

  Det har jeg skam lagt mærke til, Anita, og der skal selvfølgelig også være plads til forskellighed i forhold til lysten til at betale for opskrifter, men måske bliver jeg en anelse provokeret af, at du på en lidt bombastisk måde flere gange har skrevet, at du ikke vil betale for opskrifter. Det kan man sgi blive nødt til engang imellem, om ikke andet så af respekt for dem, der tjener til dagen og vejen på den måde.
  Med hensyn til at dele, så mener jeg ikke, at du skal dele opskrifter, men bare dele billeder, som du gør så smukt og fint af så meget andet, der er masser af inspiration i bare at kigge på det, som andre fremstiller.
  Og hvis du er så ferm med pindene, at du ligefrem kan lave opskrifter, så kan jeg da slet ikke forstå, at du ikke har lyst til at vise det, det er da dejligt at dele noget af det, som man nyder og er god til 🙂

  Ja det passer fint, Tanni, gad vide hvor længe der mon går, før jeg får længsel efter andet på væggen her…

 • Reply Anita 19/01/2009 at 21:25

  Jeg vil ikke ligefrem sige, jeg direkte kan lave opskrifter, for normalt følger jeg en opskrift meget slavisk, men jeg er ikke bange for at prøve at improvisere. Lykkes det, så er det fedt. Gør det ikke, så prøvede jeg. Indtil videre har jeg prøvet at stå med et ben i hver lejr.

  Jeg har fuld respekt for, at I er så mange der meget gerne spenderer kroner på opskrifterne. Jeg har bare valgt at gøre det lidt anderledes og en sjælden gang falder jeg så over en strikkesag, jeg simpelthen bare ikke KAN undvære og SÅ køber jeg det der skal til 🙂

 • Reply Anne 19/01/2009 at 21:31

  God indstilling til improviseringen der, Anita, så er der heller ikke så meget at blive skuffet over 😉
  Og hvordan vi hver især får strikkekløerne i vores opskrifter, ja fred være med det, så længe vi bare kan strikke, for det vil vi…

 • Reply Anita 19/01/2009 at 21:42

  Dét vil vi. Det er så skøn en måde at koble fra på 🙂

 • Reply birthe fra silkeborg 19/01/2009 at 21:57

  fantastisk flot og lækker lækker farve.

 • Reply Susanne HS 19/01/2009 at 23:46

  Åhh, som du da altid frister, Anne…. 😉
  – Smukt , smukt, sjal, – og så i den farve! 😀 Da jeg kikkede på din side i går, sad jeg og smilede over alt det gule der efterhånden har sneget sig ind både her og der…. – Var der ikke noget med, at det startede med en enkel lille gul vase, der aller nådigst fik lov til at komme inden for, for gul var da ellers ikke for kønt ?! – I går kunne jeg jo se, at den havde fået selskab i dit fine sorte skab, – og alt andet lige lyser det jo op i en mørk tid! 😉
  – Jeg er sikker på, at du ser forrygende ud med det sjal ! 😀

 • Reply karen 20/01/2009 at 10:18

  jeg har sett navnet på dette sjalet mange ganger på ravelry – men ikke lagt merke til hvor nydelig det egentlig er før jeg så bildene dine! Sjalet ditt er blitt helt fantastisk! Det er farlig å lese bloggen din – det gjør listen over ting jeg bare må strikke lenger og lenger… 😉
  Og er det noe jeg synes gir mening å betale for så er det oppskrifter. Jeg synes det er så flott at internett har gjort det mulig for mange små og store designere å selge sine produkt og jeg betaler så gladelig for arbeidet deres som i sin tur gir meg mye glede og nytte. De fortjener hver krone! 🙂

 • Reply Bodil 20/01/2009 at 11:32

  Meget smukt sjal – og GULT..

 • Reply Lise (Fru Kvist) 20/01/2009 at 17:31

  Anne, man må sige du formår at inspirere vidt og bredt. Har lige set Michelle Obama i knaldgult!

 • Reply djohanne 20/01/2009 at 21:34

  Det er et ualmindeligt smækker lækkert sjal du har bedrevet.
  Lækkert garn – skøn farve – flot håndarbejde:))))

 • Reply Marianne 20/01/2009 at 23:39

  Hvor er det skønt o g forårs imødekommende 🙂

 • Reply Anne 21/01/2009 at 11:01

  Tak skal du ha’, Birthe, mon ikke sådan et sjal kan bringe foråret ind på Silkeborgs gader…

  Jeg er forelsket i det gule for tiden, Susanne, gad vide, om en eller anden har kastet en eller anden form for trylleformular i min retning?! Måske får det ende en dag, og så ryger hele skidtet ud igen, men jeg fryder og glæder mig så længe det varer 🙂

  Jeg håber altså ikke, at du holder op med at komme her forbi p.g.a. fristelserne, Karen, det ville være ærgerligt!
  Og vi har helt den samme mening om det med betalingen, de fortjener nemlig hver en krone for deres arbejde, især dem der gør det rigtigt godt 🙂

  Ja, det kan jeg vist ikke lyve mig fra, Bodil, det med det gule 😉

  Hun ringede hertil og spurgte, hvad jeg syntes, hun skulle tage på, og jeg sagde selvfølgelig “Gult, Michelle, det er den nye sorte”…

  Tak, djohanne, jeg har svøbt det om skuldrene i dag og det hjælper lidt på en influenzaramt sølle krop…

  Vi drømmer om forår, Marianne, men vi kan nå at få mange vinterdage endnu, og til dem må der være et gult sjal…

 • Reply susanne vestergaard 21/01/2009 at 15:01

  Hey, du skønne Anne… jeg tænkte lige lidt på om ikke det ku’ være en aftale, at JEG låner dette lækkeri i gult, når du engang er færdig med dit kæmpe-sjal-projekt med masser af farve, åhhh hva’ … sig nu ja, Annnnnneeee – du kan jo da dårligt gå rundt og være lækker i TO smukke sjaler på een gang – kan du?? Oj, det kan du skis’me nok godt -du kan ALT, Anne…på den der dejlige misundelseværdige og drøngo’e måde…
  OG det der skab, unge dame… det er skisme også blevet så tjekket og flot – indrammer nu alle dine smukke ting endnu flottere… aj, jeg sidder bare og lapper i mig med alle dine skønne fotos! Tak for en nydelse…

 • Reply Mette 21/01/2009 at 20:41

  Hold k…, det er smukt. Bare jeg gad….

 • Reply Gul Shetland Triangle | Slagt en hellig ko... 24/01/2009 at 10:28

  […] Jeg købte enorme mængder gult uld, da jeg var på udsalg hos BC Garn og det omsættes langsomt til sjov, glad strik. Der er løbet en herlig trøje af pindene, et par fingerløse vanter og en hue er på bedding, men i forgårs måtte jeg lige strikke endnu et Shetland Triangle stærkt inspireret af Annes gule sjal. […]

 • Reply Lou 30/01/2009 at 20:20

  Jeg er helt vild med det, det er så fint! Og farven er tilpas sprælsk og iøjnefaldende. Håber, det bliver flittigt brugt. 🙂

 • Reply Pandekager opskrift 02/06/2010 at 23:19

  Synes i grunden det ser ret godt ud!

  Er egentlig ikke så meget til gult, men det her er sgu flot 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.