Blomster, Haveliv

ET NYT HJØRNE…

05/05/2008

Nyt violet bed…

Hjortetrøst…

Sankt Hans urt…

Akeleje…
Jeg havde dejligt selskab i haven i går, min veninde Helle knoklede og rumsterede derude, sidste weekend lavede vi mad hos hende og denne weekend lavede vi så have her hos mig.

Der er noget arbejde i den kvinde, hun graver så jorden suser om ørerne på os, og lader sig ikke stoppe af hård hedejord eller bagende sol, vi skulle bare der ud a´.

Og det kom vi så, der blev stukket kanter af om flere bede, en lille lavendelhæk blev befriet for senegræs, en ny blåregn afløste en død én nede ved hængekøjestativet og så blev der gravet af til et nyt staudebed…

I aftes satte jeg en dejlig samling planter dernede, alle i violette nuancer, så der er harmoni og skønhed at kigge på fra hængekøjen.

Jeg havde købte hjortetrøst i et par forskellige udgaver, bl.a. en Chocolate, der har mørke stængler og blade, der blev sat jernurt og storkenæb på stribe, en enkelt akeleje, der hurtigt bliver til flere og et par mørke Sankt Hans urt blev flyttet derned fra et andet bed og som kronen på værket blev der placeret en halvanden meters magnolie bagerste i bedet mod nord.

Det ser lidt småt og bart ud lige nu, men hen over sommeren bliver der forhåbentlig god tilvækst og lige pludselig en dag har vi det skønneste bed der nede i hjørnet…

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply Anne (den anden af slagsen) 05/05/2008 at 14:11

  Smukt hjørne det bliver der rundt om hjørnet. Jeg er også igang med at lave nye bede. Det kan lyde underligt, men det er for at begrænse utilsigtet vækst. Ja jeg laver bede, til stauder der hvor træterassen møder grøsset og giver problemer for ham der ikke gider bruge en kantklipper. Så frem for vild højt græs kommer der smukke stauder. Mine er i brune og lime faver – og jeg glæder mig til det tager rigtig form.

 • Reply Jonna 05/05/2008 at 16:58

  Ja og vis det her gode vejr holder skal det så mendt nok gå hurtig med at gro.Lyder til du har en dejlig have.

 • Reply Anne 05/05/2008 at 18:02

  Ih ha, de der lange græskanter, dem bliver jeg også irriteret på, Anne, især nede omkring rosenbedenes kasser ser det så forfærdeligt ud, når de ikke er klippet.
  Det lyder som en rigtig dejlig plan med brunt og lime, lækker, glæder mig til at se og høre mere…

  Jeg har læst, at det bliver dejligt vejr hele ugen, Jonna, så hvis jeg vander grundigt hver aften, så hjælper solen nok planterne godt afsted.
  Og jo, vi har faktisk en dejlig have, synes vi da selv 😉

 • Reply Dans på roser 05/05/2008 at 18:48

  Mmm… deilig lesning, ditt hageliv.
  Liker det.
  Høres ut til å bli en vakker bit av Danmark 😉

 • Reply Liselotte 05/05/2008 at 21:19

  Åh Anne, det ender smukt, er jeg sikker på. Jeg glæder mig allerede til en kop kaffe nede i hjørnet 🙂

 • Reply Anne 06/05/2008 at 15:07

  Jeg elsker min have, Kathrin, og selvom den er forholdsvis ny, så synes jeg allerede at her er mange dejlige kroge, og at man kan begynde at se, hvordan den tager form 🙂

  Masser af kaffe, Liselotte, du kommer bare…

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » SAMBUCUS NIGRA “BLACK BEAUTY”… 11/06/2009 at 17:16

  […] og sammen med mørke Sankt Hansurt og chokoladeagtig hjortetrøst, der allerede står nede i det bed, som vi anlagde sidste år, så bliver det lille træ et smukt indslag i […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.