Arbejdsliv, For hjerte og sjæl

AT GRÆDE MED DET ENE OG SMILE MED DET ANDET…

31/05/2008

Kendte de mon de nye vaser…

Nemlig!

Luksus…

Moster-poncho…Jeg havde den mest vidunderlige dag i går, den sorte sky fik jeg parkeret ude til højre med en beslutning om, at der først skulle slås sværdslag med den, når weekenden er omme, og så lod jeg mig ellers nyde alle de fantastiske ting, happenings og smukke ord, der flød i min retning i løbet af dagen.

Jeg var langt mere fattet, end jeg havde turde håbe på, var egentlig glad og varm og lappede bare hvert eneste barnesmil og stemning i mig, lukkede det ind i mit hjerte, for at lade det komme med videre i livet, og nød det hele på max og nærmest overload, og lommeletterne blev i tasken..

Ja altså lige indtil den mere officielle del af min afskedsdag blev skudt i gang, for så blev det hele så virkeligt og overvældende og tårerne levede pludseligt deres eget liv…

Min skoleleder holdt den mest fantastiske tale for mig, de første minutter sad jeg rolig med mine øjne ved hans, men da hans hals blev stram og stemmen dirrede lidt, så kom mine tårer, af glæde, stolthed og taknemmelighed, og også en lettelse over, at der dog var nogen, der kunne se, at det jeg gør ikke er helt hen i vejret.

“Når jeg ser på dig nu, Anne, så græder mit ene øje og mit andet smiler, jeg græder fordi du ikke skal være en del af vores hverdag mere, og jeg smiler for dig og dine nye udfordringer og for alle de nye mennesker, der nu får glæden af at ha’ dig inden for rækkevidde!”

Han sagde meget mere, smukt og stærkt, og jeg sad der og ønskede, at Torben, en af pigerne eller en nær veninde kunne ha’ delt øjeblikket sammen med mig, det var særligt og meget rørende…

Jeg fik hold på tårerne igen, og kunne med ro nyde alle de overvældende mange vildt lækre gaver, der strømmede i min retning, virkelig personlige gaver og skønne skønne kort, som jeg allerede har læst mange gange, og sikkert også vil gøre det i tiden, der kommer.

Jeg krammede og blev krammet, vi skålede og skålede, og de lidt vemodig øjeblikke fyldte i virkeligheden så uendeligt lidt i forhold til alle de intense og glade timer.

Min tætteste kollega holdt en tale, der fik både ham og jeg og en helt masse andre til at vande og snøfte, det var hårdt ved os, og vi måtte lige sunde os lidt bagefter, men hans ord betød uendeligt meget for mig, de er nogle af dem jeg fremover må hive frem, når afstumpede og kyniske mennesker går til angreb og forsøger at vælte mig, hans ord gav mig styrke og tro, og den vil jeg værne om…

Værste øjeblik var selvfølgelig de sidste øjeblikke i klassen sammen med børnene, vi græd og knugede og krammede, de vil for altid fylde i mig, og jeg vil glæde mig over, at de alle bor lige her i min baghave, og jeg ved, at jeg møde dem igen og igen og igen, og på et tidspunkt måske endda kunne se, at det jeg gjorde, det gjorde jeg godt og grundigt, og at det gjorde en forskel.

Dagen blev vidunderlig, den var min og den er en milepæl, en afslutning og en ny begyndelse, jeg er klar, kom an!

Dagen i dag er en ganske anden, med spræl og spillopper på programmet, men derom senere…

You Might Also Like

20 Kommentarer

 • Reply Caarina 31/05/2008 at 07:02

  Jeg sider og får helt gåsegud at læse med her. Hvor lyder det som en dejlig arbejdsplads du har taget afsked med og sikke smukke ord du fik med på vejen. Du må mave held og lykke med de nyt nye.

 • Reply Catarina 31/05/2008 at 07:03

  Hvem snuppede t’et… der skal stå Catarina

 • Reply Karen S 31/05/2008 at 07:15

  Det er godt at høre, at du fik en god, omend følelsesladet, afslutning. Jeg ved i hvert fald, at du har fortjent alle de gode og smukke ord (det kan jeg mærke hele vejen gennem bloggen her).
  Jeg håber du finder glæde og inspiration i det nye, de er i hvert fald heldige at få sådan en som dig.

  Nyd solskinnet og weekenden og varmen (det vil jeg)
  KH Karen S

 • Reply tanterne, Charlotte 31/05/2008 at 08:14

  Det lyder som en smuk oplevelse.
  Og smukke billeder dertil.
  Er det dine gaver?

 • Reply Anne, Mandagspigen 31/05/2008 at 08:17

  tænk jeg sidder her og piver med…godt du kunne parkere den sorte sky..og nyde din dag…god weekend

 • Reply Stine 31/05/2008 at 08:36

  Hvor er det dejligt at læse, at din sidste dag blev både uforglemmelig, vidunderlig og samtidig så sørgelig. Sådan skal en afsked vist være. Jeg kender godt det med at læse kort igen og igen og igen… Det varmer på en ubeskrivelig god måde. Jeg ønsker dig alt godt i dit nye job – og god weekend til jer alle.

 • Reply Stine 31/05/2008 at 08:37

  Forøvrigt så lagrer jeg lige din skoleleders bemærkning om at græde med det ene øje og smile med det andet – det er en ufattelig god vending som jeg ikke har hørt før.

 • Reply Miri 31/05/2008 at 08:39

  Hvor er det dejligt at læse 🙂

 • Reply Lea 31/05/2008 at 09:16

  Lige sådan skal en sidste arbejdsdag være! 🙂

 • Reply Ella 31/05/2008 at 10:18

  Hvor er jeg glad for at læse at du fik en dejlig dag – så dejlig som afsked nu kan være 🙂

  Du går mod noget nyt, og de er så heldige, dem der får dig. De andre, de dumme – de er bare dumme – swam darüber, Anne.

 • Reply Annette 31/05/2008 at 11:13

  Åh, det lyder virkeligt som en dag, der er værd at gemme på og tage frem efter behov. Dejligt, at du fik så god en afslutning, trods alt.
  Og dejligt for alle dem, der har haft så meget glæde af dig! – Og for dem, der kan se frem til at nyde godt af dine evner og dit store engagement!
  Rigtig god weekend – det lyder spændende og sjovt med overraskelser i ærmet…

 • Reply Tora 31/05/2008 at 12:27

  Jeg er glad for at du kunne legge sinnet og frustrasjonen til side og nyte den siste skoledagen, det høres ut som om du har fortjent det. Og så godt å slutte med så mange pene ord og gode mennesker til å ønske deg til lykke videre på ferden!

  Jeg kjenner jeg beundrer deg, og jeg håper det også i den nye jobben finns mennesker som ser deg!

  Hilsen Tora.

 • Reply Lis by UK 31/05/2008 at 13:32

  Det glæder mig så meget, Anne, at læse i dit smukke indlæg, at du fik så dejlig en dag, sådan en dag er lige til at gemme i sit hjerte…… rigtig god vind i dit nye job og festlig weekend til dig og dine 🙂

 • Reply Ulla V. 31/05/2008 at 15:59

  Hvor kan både tårer og smil varme på hver deres helt specielle måde….hvor var det dejligt, at du fik sådan en hjertevarm og speciel dag.

  Men jeg kan godt forstå, at du gerne ville have delt den med én der står dig nær…..4 ører hører bedre end 2 og 2 hjerter ville have taget imod med glæde. :0)

 • Reply Susanne HS 31/05/2008 at 16:48

  Kære Anne.
  Godt at læse, at du fik lige præcis sådan en dag, som du havde fortjent, – og at du lod dig selv få lov til at lade den blive DIN…. 🙂
  (Sådan en dag, må de
  Når jeg ser mig i spejlet, smiler jeg og tænker på dig! – For jeg havde også en super dejlig dag i går,- i solskin og omgivet af gode kollegaer, – så nu har jeg den fineste lille hvide engel lige ved kravebenet, – omgivet af RØDT! 😉

  Håber, at manden din, du og jeres gæare må få en rigtig dejlig dag ! 🙂 😀

 • Reply Susanne HS 31/05/2008 at 16:56

  – Sikke da en hilsen…..!

  Jeg fik lige besøg af en “lille gorilla og et næsehorn”, – der trampede hen over tastaturet, og vupti var det sendt…. 😉

  Jeg vil bare lige tilføje, at “Sådan en dag, må de “sorte skyer” vige for solen !”.

  – Nyd dagen med mand og GÆSTER ! 😉 😀

 • Reply Tanni 31/05/2008 at 19:21

  Det lyder som om det var en skøn dag også – på trods af – at du skulle sige farvel. Gad for at høre at du fik nogle smukke og sikkert velfortjente ord med på vejen. Du har fortjent dem for din varme, dit overskud og medmenneskelighed.
  Kh og held og lykke når du starter i dit nye job. Knus fra Tanni

 • Reply et cetera 31/05/2008 at 19:44

  Åh, Anne – her blev jeg jo også ganske, ganske rørt! Jeg forstår sør’me godt at man er ked af at komme af med dig – men samtidigt holder så meget af dig og respekterer dig så højt som kollega og menneske, at man kan rumme at ønske dig alt det bedste ved de nye “udfordringer” – dejlig læsning at der findes sådanne arbejdssteder – og sådanne kolleger (og så har du haforresten i dén grad fortjent det!) …

 • Reply Lene 01/06/2008 at 15:10

  Godt at skyen blev parkeret, den brydes der hul igennenm en anden dag. Sikke dejlige ord du fik med dig, og du har fortjent dem. held og lykke fremover,Anne 🙂

 • Reply Anne 03/06/2008 at 15:56

  Det er lige som om, at tiden er løbet fra at svare på alle jeres skønne kommentarer her, men tak for dem alligevel 🙂

  Kun lige til dig, Tante Brun, Grøn og Lilla, ja det er mine gaver, bare et lille udsnit af dem, og som du kan se, så var de jo helt fantastiske!
  Jeg glæder mig så meget over dem og alle ordene, der fulgte med…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.