Strik

ÆLLE BÆLLE…

15/05/2008

Viften…

Tweedie-start…

Jeg har længe gerne ville strikke Falkenbergs Tweedie, den sidder så flot, og i en ensfarvet udgave ville det være én, som jeg ville komme til at bruge rigtigt meget.

Garnet lå i skuffen, opskriften var i samlingen, så forleden fik jeg projektet skudt i gang og det var jo et let et af slagsen med alle de mange retmasker.

Men men men, i tirsdag, da jeg var i yndlings-garnbutikken sammen med Malle, prøvede jeg Isagers Viften, og for pokker hvor var den da også lige pludselig nødvendig at ha’ i klædeskabet.

Ælle-bælle, Tweedie eller Viften, ælle-bælle, ikke dem begge, for jeg vil strikke i den farve, som jeg brugte til mit første sjal, jeg tror på den farve til efteråret, og den vil også være flot her i sommer over hvide gevanter…

Viften løb af med sejren, og ud røg pindene, jeg gav mig ikke engang tid til at trævle op, jeg var så forhippet på at komme i gang med Viften, og strikkede derud af med dobbelt tråd Petershead, lavede selvfølgelig heller ikke en strikkeprøve, for mon ikke det sådan passede nogenlunde, plus minus en enkelt maske?!

Og så er det så, at jeg i dag ikke kan andet end at sige: Pis oss’!!

Strikkefastheden passer jo overhovedet ikke, der er alt for mange maske pr. 10 cm. og Viften vil ende uformelig og ubrugelig, hvis jeg får gjort et eller andet, skiftet den ene tråd ud med en tyyyynd en f.eks…

Men det er jo nu, jeg vil strikke, lige nu, og der er intet i skuffen, der kan bruges, jeg har kun en brun meget tynd alpaca, og det bliver for nistret, pis oss.

Hvor bliver jeg bare irriteret, jeg kunne jo bare ha’ strikket den lille muffedisse, Fru Isager vil ha’ os til at bruge som strikkefasthedstjekker, men en varm uldting om håndleddet frister på ingen måde på denne årstid altså.

Spildt arbejde, og ingen mulighed for her på bondelandet lige at stampe noget andet garn på, der kunne bruges til omstart.

Ender jeg med at strikke Tweedie, fordi jeg ikke har tålmodighed til at vente en dag eller to på at finde lige den tynde garn, som jeg skal bruge?

Det kunne godt hænde…

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Reply Mette 15/05/2008 at 16:45

  Bare en lille kommentar 🙂
  Hvis du har for mange masker på de 10 cm vil trøjen blive for lille.

 • Reply Mette 15/05/2008 at 16:48

  Hov. Fik trykket for tidligt.
  For at få det til at passe skal du have en tykkere tråd, eller regne om, hvis det kan lade sig gøre med den model…
  Eller er det min hjerne der er stået af? Nej tror altså det er rigtig nok.

  Mvh Mette

 • Reply Lise (Fru Kvist) 15/05/2008 at 17:23

  Kunne man ikke også forestille sig, at Viften ville falde lidt blødere hvis den fik lidt alpaca i sig frem for 2 gange tweed? Pyh hvor har jeg trævlet meget op i årenes løb, fordi det er så KEDELIGT at strikke prøver….

 • Reply Tineke 15/05/2008 at 17:25

  En gang Drops Alpaca, har du mon det på lageret? Den er nemlig bare lige i øjet….

 • Reply Hanne 15/05/2008 at 17:29

  Den der tyyynde alpaca ligger i min skuffe hjemtaget fra Færøerne….har du noget at bytte med????

 • Reply Anne 15/05/2008 at 17:52

  Hov da, Mette, jeg havde lavet en lille dummert der, jeg har for få masker, derfor bliver trøjen ALT for stor!
  Det med den tykkere tråd, det ville ha’ passet, hvis jeg havde for mange, men nej, jeg skal ha’ gang i noget tyndere 🙂

  Den skal ha’ en tyyyyynd Alpaca, Lise, så kommer det til at passe, og jeg kan se, at Hanne lokker med et eller andet…

  Den vil være for fyldig, Tineke, jeg havde skrevet forkert, der var alt for FÅ masker…

  Det ved jeg ikke, om jeg har, Hanne, en gang mad måske 😉

 • Reply Tora 15/05/2008 at 18:14

  Men du – hva om du nå bare i full fart lager Tweedie, den er jo lekker, og temmelig rask og, vil jeg tro! Jeg strikket en gang noe lignende til min mann (altså i en egenkomponert herremodell, men med lignende teknikk), og det er jo bare rett fram og vips ferdig. Og så kan du finne Det Perfekte Garnet til Viften senere..?

 • Reply Trine K 15/05/2008 at 18:21

  Jeg stemmer på Tweedie, og dermed Toras forslag 🙂
  Kh. Trine

 • Reply Anne 15/05/2008 at 18:39

  Godt forslag, Tora, men den der Vifte, den sad som en drøm, og lige nu er det den, der lokker mest, men måske skulle jeg bare følge dine kloge anvisninger og få strikket den Tweedie 🙂

  Vi får at se, Trine 😉

 • Reply Anne (den anden af slagsen) 15/05/2008 at 18:45

  Pis os, Anne. Håber Hanne bliver din redningsplanke.

  Hmmm Tweedie i ensfarvede, hvorfor har jeg ikke tænkt på det? Jeg kan godt li’ HF’s modeller, der er bare alt for megen farve på dem, så jeg har aldrig fået kastet mig over dem, men den der Tweedie den skal jeg da hvis kigge lidt på.

  Selv kæmper jeg også, ikke med strikkefasthed, men med milioner af fejl i Helgas nyeste, lige om lidt havner den i et hjørne…..Trøsteshopping må været ordet!

 • Reply Hanne 15/05/2008 at 20:15

  Du kan bare køre en aftentur, så er det dit :))

 • Reply Anne 16/05/2008 at 07:05

  Hanne er altid god for en planke, Anne 🙂
  Jeg er vild med Falkenbergs opskriften, men har det som dig med farverne, det bliver ret pågående i farverne, men selve snittene og konstruktionerne af opskrifterne, det er så genialt.
  Og trøsteshop du så bare lidt, mens Helga finder ud af at lave opskirfter, der er til at strikke efter. Hun laver smukke ting, men ret mangelfulde beskrivelser…

  I know, Hanne, men så frisk var jeg ikke lige, men så fik vi da en hyggelig sludder i telefonen 🙂

 • Reply britt 16/05/2008 at 16:59

  På’en igen, Anne. Du må få strikket Viften – den er så fed. Men ja, strikefastheden skal rammes – både i bredde og højde, det er ikke en af de modeller, der lige kan korrigeres lidt undervejs.
  Men hvorfor ikke både-og. Tweedie af det garn du har nu og så ud og finde lækkerier til Viften?
  KH Britt

 • Reply MISSION ACCOMPLISHED – NÆSTEN. – Hverken fugl eller fisk 14/01/2021 at 08:14

  […] fik faktisk også strikket et “hengemt” projekt fra 2008 færdigt, en gråbrun Tweedie, som er så god til jeans og lyseblå skjorter. 2008 – jeg kommer altså aldrig til at gemme […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.