Ferie, For hjerte og sjæl

STILLE HYGGE…

26/12/2007

img_7996.jpg

Vi lister stille omkring denne morgen, hver nusser med sit, og en enkelt snorker endnu med hovedet på sin nye pude.

Juledagene er noget af det hyggeligste, ikke mere ræs for at nå det hele, glade og veltilpasse børn, der er optagede af de gode gaver forleden aften bragte, voksne der falder til ro med nye bøger og strikketøj, køleskabe der huser skønne rester, der kan nippes til i tide og utide, dejlige dage…

Lego-kran…
Amanda og jeg sidder og sipper en kop grøn te, lidt sundhed må presses ind mellem flæskesteg og bugnende slikfade, vi vender verden og hun bygger koncentreret på en avanceret Legokran, 1882 stk. lego, der skal sættes på plads, der er til nogle timers dejlig fordybelse.

Jeg sidder og nyder farverne, der smykker de små uld-dunter, som lå under træet til mig, en halsklud må det selvfølgelig blive til, men lige hvordan mangler jeg at bestemme.

Det kunne blive fine tynde striber i nærmest en uendelighed, det kunne blive sirlige hulmønstre, eller måske finder jeg et i den bog, som Susanne har givet mig.

Jeg har heldigvis masser af tid til at tænke, og andet strikketøj at motionere, mens jeg sidder og beslutter mig…

Uld-dunter…

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Reply Anne( den tredie,fjerde eller hvad nr. det nu ka bli´) 26/12/2007 at 11:43

  Sikke en dejlig gave, du der har fået i ulddunterne…en gave alle strikkere ville være lykkelig for at få….hvad det skal blive til, tja, bare at kikke på er jo en fornøjelse

 • Reply Mette 26/12/2007 at 11:50

  Ja, hvis ikke du skulle have den bog, hvem skulle så…..?! Her hygges også. Jeg har stadig en sejlivet forkølelse, som gør livet lidt surt ind i mellem. Dagen i dag er første dag uden aftaler. Der råhygges!! Jeg nyder mørket og spekulerer på, om døren til køleskabet holder!!! Også her bugner det af rester. God jul, Anne.

 • Reply Hanne 26/12/2007 at 14:14

  Et hæklekursus ville snart være på sin plads, med de lækre farver du har i kassen 🙂
  Det lyder som om i har haft en helt rigtig jul og at freden sænker sig dybt ned i sofaen…

 • Reply angelika 26/12/2007 at 14:21

  Sikke en skoen gave. Den kan du sikkert faa mange timer til at gaa med – baade under planlaegningen, og naar du strikker 🙂 Det foerste jeg kom i tanke om ved synet af dunterne var Colour-on-colour-scarf fra Scarf Style.

  Jeg fik en skoen Cat Bordhi-bog “New Pathway for Sockknitters”, og har planer om at strikke de flotteste sokker – samt at opfordre familien til at laere at gaa paa haenderne, saa herlighederne kan ses ;-))
  Strikkehilsner
  Angelika

 • Reply Anne 26/12/2007 at 14:21

  Jeg har også kigget meget, Anne 😉

  Det er godt, at der er overskud til hygge på trods af forkølelse, Mette. og dejligt med en dag uden aftaler, sådan en har vi også!
  Jeg smiler ved tanken om jeres køleskabsdør, ser den lige ryge op med en drøn og al maden skudt ud som af en kanon 🙂
  Vi har taget drivhuset i brug som ekstra køleplads.
  Også god jul til dig…

  Måske skal der hækles, Hanne, måske!
  Vi har haft det så dejligt, men sofaen den får lige lov at huse de andre, jeg er hoppet i arbejdsværelset for at flytte om 😉

 • Reply Anne 26/12/2007 at 14:24

  Sådan en bog er en dejlig gave, Angelika, og sammen med de andre, der allerede står i reolen, så ender det nok med, at jeg finder det helt rigtige mønster.
  Men indtil videre nøjes jeg bare med at kigge og glædes!

  Jeg vil glæde mig til at se din familie på hænder, vandrende op ad gågaden i Flensborg, mon ikke i kommer på forsiden af avisen 😉

 • Reply Susanne i Silkeborg 26/12/2007 at 14:51

  Det er nu en dejlig dunte-kasse med lækre farver…. Bogen var nu et sats, for jeg tænkte at den måtte da allerede være på hylden hos dig :o) Men godt at den ikke var. Vi nød eftermiddagen hos jer igår rigtig meget og nyder også dagen herhjemme med pophår og ufikse fleecebukser meget. Jeg må nu hellere smutte i rigtige bukser og finde en hue frem, for genboens hund skal luftes lige om lidt…. men det bliver dejligt med frisk luft, nu hvor solen skinner !!! Fortsat glædelig bagjul til jer alle. Kh Svigerinden

 • Reply Dorte Nielsen 26/12/2007 at 21:16

  Jeg snupper lige den med at bruge alle de fine gamle portvins- mm glas til fyrfadslysene. må på bordet med det samme, nu hvor ungerne ligger i deres senge.
  jeg vil smatidig lige bringe en sen julehilsen samt ønske dig et godt og lykkebringende nytår.
  Dorte

 • Reply Anne 26/12/2007 at 22:24

  Ja, det var en hyggelig dag, Susanne, vi nød det også alle sammen!
  Dunterne er dejlige, og bogen gennembladret mange gange, jeg er sikker på, at den snart kommer i brug, men det der barnevognstæppe haster mere, end jeg bryder mig om at tænke på…

  Du snupper bare lige alt det du lyster, Dorte!
  Også glædelig efter-jul til dig og dine, og alle mine bedste ønsker om et lyst og spændende 2008.

 • Reply Sifka 26/12/2007 at 23:29

  Dagen, hvor man bare nyder, og er stille sammen, er noget af det ved julen, der gør det hel værd. Det var da en rigtig god ide med den bog til dig, der elsker små varmende halsting.

 • Reply dorte 28/12/2007 at 19:58

  hej
  ærgerligt med byggefejlen på kranen. Det er et stort arbejde at samle den, min søn har fået præcis den samme i julegave og er netop færdig med den. Han er 10 og utrolig god til lego.

 • Reply Anne 29/12/2007 at 11:16

  Ja, Dorte, det var SÅ ærgerligt, for hun er ellers så omhyggelig og superskrap til at bygge Lego.
  Men da vi havde fået skilt det hele til atomer igen, så satte hun sig ned og byggede i over 10 timer, og så var skidtet samlet, og der er ikke den ting, der ikke er blevet hejst op og ned siden.
  Jeg glæder mig stille over, at jeg har en pige på 11, der stadig finder glæde ved at lege, hurra for det 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.