Lidt af hvert

HJEMMEBAGERIET…

20/08/2007

Da jeg for en tid siden ryddede op i alle mine mange dameblade, faldt jeg over en artikel fra Aurion, jeg læste og bladrede, og “smagte” på alt det gode brød, der gjorde sig til der på siderne.

Artikelen blev hevet ud og gemt, og da jeg et par dage senere kom forbi hos Bodil, så lå den sørme også der på hendes køkkenbord, og vi fik hinanden gasset op til at hente bageferment inde i Heksekosten, for nu skulle det være, klidmostrene skulle ha’ gang i hjemme-øko-ælteriet

Jeg har altid bagt masser af brød, både rug- og hvedebrød, de seneste år også med spelt, emmer, durum og hvad der ellers sættes på hylderne, jeg bager med lang hævetid og sej krumme, undtagen altså lige, når det er de lyse kardemommeprikkede fødselsdagsboller, der er på menuen, de bages så traditionelle at det er ren mormor.

Nu skal der så prøves nye veje, brød bagt med en grunddej lavet på bageferment, som er et granulat af grahamsmel, majs- og ærtemel, honning og vand, der har været igennem en gæringproces og siden tørret.
Det skulle efter sigende give et brød med en højere næringsværdi, og med meget mere smag, og det er da ikke skidt…

Jeg er i gang med Trin 1, en vælling af vand, bageferment og speltmel, det står og lumrer ude i vores teknikskab i bryggerset, det er det eneste sted i huset, hvor der er mellem 25 og 30 grader.

I morgen skal der røres lidt mere mel og vand i, og så skal det igen ind i det lune mørke skab og samle lidt energi, inden der så kan laves fordej.
Fordejen skal laves 12-14 timer før den endelige brøddej, så vi er vel henne omkring torsdag aften, før jeg kan sætte det første brød på bordet.

Jeg satser på, at det er arbejdet og ventetiden værd, og så håber jeg ikke, at der kommer et par brødflove landevejsriddere eller naboer forbi i mellemtiden.

Slowfood…

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.