Lidt af hvert

ET LANGVARIGT BEKENDTSKAB…

29/07/2007

Denne her lille zebrastribede trøje har været en del af min strikkekurv alt for længe, nu skal den være færdig, jeg vil ikke ha’ den på min liste mere!
Den har jo været undervejs i et halvt års tid, og kunne ha’ været færdig de første 8-10 gange, med monteret lynlås og hele molevitten, men ak, den ligger her endnu.

Nu har den været med på ferie i Sønderjylland, og de mange grå dage har fået gjort noget ved stribe-strikkeriet, og lige om 10 tråde, så er alt hæftet, og den mangler kun sin nederste takkekant, der måske ender med at blive uden takker…

Jeg er så vild med den trøje, og glæder mig til at naboens Sebastian kan drøne rundt i den, men fornøjelsen med at strikke den, har ikke været den største.
Og det er der kun en eneste grund til, garnet; garnet er så irriterende glat at strikke med, det stryger at pinden for et godt ord, og jeg holder så fast på arbejdet, at jeg efter kort tids strikkeri nærmer mig krampestadiet i hænder og skuldre!!

Jeg ville bare i gang, og kunne ikke vente en eller to dage på det helt rigtige garn, så jeg snuppede Sisu, der lå i rigelige mængder i garnforretningen, ris til egen røv, den utålmodighed…

Opskriften er så gennemarbejdet og er en kæmpe fornøjelse at strikke efter, selve strikkeriet varierende og sjovt, og den færdige trøje super-kæk, og hvor jeg da så ærger mig over, at jeg ikke kunne vente.

Om lidt, i morgen måske, er den færdig, og jeg er sikker på, at den vil blive brugt, Sisu eller ej, for den er flot, vejer ingenting og kradser ikke det mindste, men næste gang den kommer på pindene, der bliver det i Tweed 300 eller Scalloway…

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Linda 29/07/2007 at 11:30

  Velkommen hjem! Den bliver fin, din zebra. Hvad har du strikket den af? Jeg har een på listen til Oskar the babe, i Dale uld, men måske det er for tyyyyndt?

  kh Linda

 • Reply britt 29/07/2007 at 11:35

  Velkommen hjem, Anne! Den bliver skøn din Zebra og jeg giver dig ret: opskriften er fremragende skrevet!
  Hvilke pinde har du strikket på? Addi turbo er helt sikkert for glatte – måske bambus kunne have gjort tricket? Tjatjøøøm det er derfor vi strikkere absolut må have alle pindestørrelser i flere forskellige materialer….og derfor værktøjskassen aldrig er komplet.
  ;-)) Britt

 • Reply Anne 29/07/2007 at 12:05

  Tak Linda, det er nu dejligt at være hjemme igen!
  Hmm, jeg kender ikke strikkefastheden på Dale uld (og gider ikke lige checke), jeg har strikket i Sisu fra Sandnes, og den har passet perfekt.

  Britt, for hulen, hvorfor er jeg da ikke selv kommet på at skifte pinden ud, for jeg har jo netop strikket på Addi!
  Pokkers, det skulle jeg ha’ tænkt på, takkerne bliver helt sikkert strikket på bambus 🙂

 • Reply anne (den anden af slagsen) 29/07/2007 at 12:10

  Lækker sag. Jeg har den også på min liste. OPskriften ligger fremme mangler kun garnet og en at strikke den til. Mine piger vil den ikke, så jeg må ud og låne en der gider eje sådan en sag.

  Den er rigtig flot din sag. Jeg er vild med kanterne, de er simpelthen så fine.

  Go Anne Go Anne, se at få den færdig.

 • Reply HANNE 29/07/2007 at 14:22

  Godt du blev færdig, det ville være en skam med en zebra i skuffen.
  Hvad skal du strikke nu 🙂

 • Reply Anne 29/07/2007 at 15:58

  Anne, du kan vel strikke den til den nye, som et lille månedprojekt, den er hyggelig at strikke.

  Jeg er endnu ikke helt færdig med at hæfte, der er SÅ mange ender, føj som det er kedeligt arbejde, men jeg holder ud.

  Jeg har ikke lagt planer, Hanne, men skufferne er fulde af lækkert garn, og reolen bugner af opskrifter, så det bliver derfra der plukkes og pungen holdes lukket.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.