Lidt af hvert

OG DET MÅ GODT GÅ LIDT HORTIT…

26/06/2007

Sommerferien nærmer sig, 2 skoledage og så en fornøjelig fredag med afslutning og farveller, og så er der ellers dømt FRI i 4 uger, fri for planlægning, fri for elev-konflikter, fri for ringetider og rå mængder af møder.

Jeg har ikke så meget overskud på “elev-tålmodigheds-kontoen”, de har brugt mig op, og det bliver godt med en pause, så jeg igen kan ta’ det hele lidt oppe fra og ned.
Der breder sig langsomt en stemning af gider-ikke-mere, blandt både børn og voksne, og det er ikke let at få rusket dem i gang.

Vi forsøger at få afsluttet de sidste opgaver på klassen, vi forsøger at få udryddet en stak hængepartier og enkelte børn har nogle eventyr, der mangler en sidste finpudsning, før de kan komme i projektmappen og vi kan få lukket skoleåret med god samvittighed, men det kniber med energien…

Jeg har nogle af eventyrerne med hjem i dag, for lige at ta’ en checker på, om de skriver efter de aftaler, vi har lavet omkring det, og også for at gi’ en hjælpende hånd til et par enkelte, som ikke orker mere, som er gået helt døde i gennemlæsning og stavekontrollens røde bølger.

Jeg nyder at læse deres historier, der er rigtigt mange gode imellem, med masser af onde stedmødre, fortryllede prinser, fantasy-figurer og fattige møllerbørn, med 3 ønsker, hemmelige missioner og smålumre forelskelser, det er underholdning på højt plan.

Og helt ærligt, så hjælper det altså også på skoletrætheden, for der er gode grin at hente i de alternative stavemåder, det er så sjovt at læse børnenes jyske vendinger på lydskrift.

Men når det så er sagt, og jeg har gnækket af, så vil jeg alså gærn ha’ sommerferje, og det må gærn gå lit hortit…

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply HANNE 26/06/2007 at 17:54

  Der er guldkorn til en hel bog…..

 • Reply Anne 26/06/2007 at 20:35

  Det er der bare, og der er meget mere på lager, om parenelle værdener og så’en 😉

 • Reply Mette H. 27/06/2007 at 15:31

  Hvor hyggeligt og sjovt. Det er ikke lige let for alle børn at lære at stave, især ikke når dialekten trænger sig sådan på.
  Jeg har gemt mine egne børns første stile, de er guld værd.

  Håber det snart må gå bedre med hånden. Du ønskes god ferie.

 • Reply Dorthe 27/06/2007 at 17:23

  Som ægte københavner der bare er flyttet ud på sjælland gik der langt tid inden jeg fattede hvad du skrev om.
  Jeg var lige ved at tro det var en gralt tilfælde af ordblindhed. Nu griner jeg mere af mig selv.

 • Reply Laila 28/06/2007 at 16:10

  Jeg sidder og griner så tårerne de triller.

  TAK ANNE for alle dine guldkorn..

  God ferie.

  Kærligst

  Laila

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.