Lidt af hvert

PROVIANT…

20/05/2007

IperAffi har sørget for, at mine hylder i viktualierummet nu bugner af italienske lækkerier, også en en enkelt hylde i køleskabet er fyldt pænt op.

Jeg kunne bruge i 1000vis af euro i de italienske butikker, og bliver ærlig talt en smule fortvivlet, når jeg ser på udvalget her hjemme, har vi danskere bare bestemt os for at være tilfredse med sekunda-varer?!

Ikke ret meget er billigere i Italien, men næsten alt er bedre, deres kaffe, deres pasta, deres oste, deres pølser, deres crackers, deres tørrede og friske krydderurter.
Brød og kød er i top, syltede frugter og oliven i en klasse for sig, det kan ikke passe, at vi ikke kunne præstere det samme her mod nord…Jeg ved godt, at vi aldrig ville kunne dyrke grøntsager og frugt med samme sødme og kraft, men med de andre ting, der kunne vi altså godt stramme lidt op, vi snyder os selv for fantastiske smagsoplevelser.

Amanda, der er familiens største pasta-spiser, følte at hun var kommet i paradis, da hun gik op og ned langs de kæmpelange gange med pasta, pasta, pasta.

“Ta’ hva’ du vil ha’!”
lød beskeden fra mor og far, og det gjorde hun, mange pakker af små finurlige søstjerner, perle, spiraler, kopper, skaller, flade, runde, tykke og tynde, vi har pasta til ret mange gange aftensmad.

Enkelte ting er dog vanvittigt meget billigere, pastaen selvfølgelig, men også andet lækkert; under 6 euro for det største glas Amarena, jeg vil slikke mig om munden og glæde mig til at pøse de mørke kirsebær ud over en god gang hjemmelavet vanilleparfait senere på sommeren…

You Might Also Like

18 Kommentarer

 • Reply Gitte 20/05/2007 at 14:41

  Velkommen hjem igen Anne!!

  Og nøj, hvor er jeg misundelig.. Vi var 14 dage i Italien sidste sommer og nu er de forskellige skønne ting altså ved at være spist.
  Der blev indkøbt så børnene sad med pasta i nakken og oliven på glas om benene:-) Kæmpe kapers har vi nydt hele vinteren.
  Dejligt at høre I har haft en god ferie!!
  Kh
  Gitte

 • Reply Tina 20/05/2007 at 14:49

  Jeg forstår i det hele taget ikke, at man her i DK, ikke har fået øjnene op for de mange lækre Italienske retter. Retter der i den grad giver god smag og mange vitaminer, lækre farver, nemt og hurtigt at lave, få ingredienser…., alt sammen til billige penge.
  Stod det til mig, så fik vi MEGET mere Italiensk inspirerede ting på hylderne!! 🙂

 • Reply britt 20/05/2007 at 15:11

  Anne, nu eksploderer det snart her på kanalen! Det ene overvældende syn efter det andet myldrer frem. Jeg er helt enig med dig mht kvalitetsmad…man skal lede her i DK skal man….
  Fadet er skønt – godt du holdt fast i den limegrønne.
  Og trøjen er bare glad! Jeg kan godt følge hvad du mener med bølgerne, men tror den er lige i øjet sammen med neutralt tøj. Hvad hedder den farve du har brugt i øvrigt? Jeg har også luret en del på lite udgaven.
  KH Britt

 • Reply strikkeforsker 20/05/2007 at 15:54

  Ren guf, der er til mange gode måltider. Jeg kan også gå amok i sydlandske supermarkeder.

  Måske kombinationen af 25 % moms på madvarer og det jeg spydigt kalder “nettoficerigen” af Danmark, pris fremfor kvalitet?

  Der er mange andre lande, hvor basale råvarer ikke er belagt med moms.

 • Reply TinaMAndersen 20/05/2007 at 16:19

  Sikken en masse spændende og så på så kort tid.
  Jeg ville have undret mig hvis du ikke havde provianteret!!!
  Fadet er superflot, et man bliver i godt humør af.
  Trøjen er da supersød også med bølgerne den skal du nok bliver glad for. :o)

  Husk nu og træk vejret dybt ned i maven så du ikke kører træt….

 • Reply Anonymous 20/05/2007 at 16:45

  Hej Anne,dejligt at hoere at du har fundet mange spaendende madvarer.Hver gang jeg er i DK undre jeg mig over det sparsomme udvalg i de forskellige super markeder.Her bugner alle butikker med varer fra hele Verden,jeg ville oenske du kunne komme shopping med mig.
  Mange hilsner
  Ann i Vancouver

 • Reply HANNE 20/05/2007 at 16:50

  Mums
  jeg kender en italiener, som taler dansk….hende skal jeg vist have skrevet med….
  Det ser lækkert ud. Jeg kan lige forestille mig en Skoda med overvægt og tre børn skjult bag madvarer på bagsædet, trille over grænsen 🙂

 • Reply Mette 20/05/2007 at 17:56

  Den slags elsker jeg også! Lækkerier. Velkommen hjem forresten. k.h. Mette

 • Reply Sifka 20/05/2007 at 18:05

  Havde jeg ikke det fedeste italienske supermarked indefor rækkevidde, ville jeg, ligenu, ligge hulkende på gulvet med heftige abstinenser.

  Uhm, det er kræs på dine billeder:P

 • Reply Charlotte Illum Larsen 20/05/2007 at 20:00

  Dejligt at høre fra dig igen – dejlige billeder der gør en i feriestemning.. og fadet… bare fantastisk.

 • Reply lisbeth 20/05/2007 at 20:54

  Dejlige billeder, som vækker min længsel efter Italien. Vi var i Toscana i efterårsferien, herligt. Jeg er fuldstændig enig med dig ang. madvarerne, jeg bliver også så sur, når jeg ser den kvalitet madvarer, man kan købe i Italien, Frankrig mm. Surt, at det skal være så “dansk og jantelovsagtigt” herhjemme. Jeg tror også, det er nettoficeringen, vi må arbejde imod den!

 • Reply Lone i marsken 21/05/2007 at 07:54

  Åh – Iper Affi – det gør næsten helt ondt at se, der har jeg handlet SÅ mange gange. Det er et pragtfuldt supermarked. Gid vi havde sådan noget herhjemme. Jo Lazise er bare dejlig. Godt I fik ladet batterierne op.

 • Reply anne(de nanden af slagsen) 21/05/2007 at 08:28

  Skønne skønne indkøb fra Iper Affi, åhhhh hvor jeg glæder mig til at gå i dine fodspor om 7 uger…..

 • Reply Bodil 21/05/2007 at 09:38

  Pæcis sådan har jeg også haft det når vi har været i Frankrig. Det er ikke billigere, tværtimod, men et besøg i et helt almindeligt supermarked er et besøg i slaraffenland. Alt er bare så lækkert og udbuddet er enormt.

 • Reply Losarinas mor 21/05/2007 at 10:00

  Velkommen hjem!
  Du har været savnet!
  Smukke billeder og hvor bliver jeg misundelig! – altså på den kærlige måde, hvor jeg under jer det af hele mit hjerte!

 • Reply Karen S 21/05/2007 at 10:02

  Problemet er jo ikke, at vi ikke har lækre råvarer i DK og Norden generelt, problemet er at folk (det er grov generalisering og overhovedet ikke rammende for alle) ikke gider betale for kvaliteten.
  Jeg (og vel en del andre også) mener til gengæld, at jeg hellere vil betale det mere og få noget, der så til gengæld også er bedre… men man kan jo godt savne den generelt højere standard, som man oplever i andre lande (også Englands supermarkeder er klart overlegne).

  Tak for lækkersultsfremkaldende billeder.
  Kh Karen S

 • Reply Anonymous 21/05/2007 at 13:39

  Dejligt at du er tilbage 🙂
  Malene (Østerbro)

 • Reply Ella 21/05/2007 at 15:08

  Hvor er det dejligt at have dig hjemme igen – og endnu dejligere at læse, at du har haft det så helt igennem skønt. Det trængte du til 🙂

  Og skønne billede, som sædvanlig 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.