Lidt af hvert

ÅRETS FØRSTE…

03/04/2007

En glædelig overraskelse ventede mig, da jeg rullede gardinerne op i Lauras værelse denne morgen, de første blomsterknopper er på spring i en af de overvintrende Dronning Ingrid pelargonier.

Rundt omkring i huset står de, sidste og forrige sommeres lyserøde mormor-blomster, de har vokset sig lange og ranglede hen over vinteren, og snart skal de ha’ en sommerklipning, så de kan blive tætte og blomsterfyldte på terrassen om en måned eller to…

Jeg elsker pelargonier, og gjorde det også før de blev et sommer-must-have, de vil for evigt forbinde mig med min mormors sommervinduer, hvor de stod i tætte rækker.

I mange år var det temmeligt kikset med den slags blomster, jeg følte nærmest at jeg var den eneste i min aldersgruppe, der havde den slags i sommerkrukkerne, alle andre havde spanske margeritter, jeg var absolut non-trendy, men jeg var ligeglad, sommer er lig med pelargonier.

Nu er de heldigvis kommet ind i varmen, så rigeligt endda, og jeg kan få mange fine af slagsen, det glæder mig, der er masser af krukker, der bare står og venter på at blive fyldt.

Jeg har proppet 4 afklippede “topskud” i et par urtepotter, flere er undervejs; indtil videre kan de stå herinde og sætte sig, og når det bliver lidt lunere i vejret, specielt om natten, så kan de komme ud i drivhuset.

Sidste år fik jeg 5 fine nye planter ud af en af de gamle, ikke dårligt; jeg håber, at kunne gøre det samme i år…

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply HANNE 03/04/2007 at 19:43

  Du har ret, det er en rigtig mormor plante. Yndig

 • Reply Hege 18/04/2007 at 21:13

  Jeg skrollet meg gjennom bloggen din, og fant bildene av Dronning Ingrid pelargoniene. Selv har jeg prøvd å la dem overvintre i kjelleren, – men det gikk altså ikke. http://livetleker.wordpress.com/2007/03/17/er-det-hap/

  Hva gjør du? Kanskje jeg kan klare det neste år.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.