Lidt af hvert

SIDSTE UDKALD…

22/03/2007

Årets bogudsalg synger på sidste vers, der er mange steder yderligere minus 50% på de allerede nedsatte bøger, det er da til at tage og føle på!
En lille stak mere kom med hjem i slutspurten, en enkelt til køkkenreolen, en til natbordet og et par til pigerne…

Frændeløs er egentlig ikke til dem, men til mig og for dem, for det er ikke bare bogudsalget, der er ved at takke af for nu, det er også vores aftenstund med højtlæsning, men denne ene bog, den vil jeg altså nå at ha’ med!

Vi har læst for pigerne altid, hver eneste aften, og da også tit i løbet af dagen, men puttelæsningen har været obligatorisk, og vi er nået vidt omkring; der er læst lange serier, sjove nye bøger, alvorlige af slagsen og en del klassikere er det også blevet til.
Og da jeg kom forbi Frændeløs i går, der var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at den skulle de ha’ med her på falderebet, det er en bog, der ramte mig dybt i mit lille barnehjerte, da jeg læste den for 100 år siden …

Vores aftenlæsning smuldrer, det er som om, at alt hvad der er i tossekassen mellem 20 og 21, det er noget der må ses, man kan ikke leve uden Extrem Hjemmeservice, Genbrugsguld, Rent Hjem og hvad der ellers findes af uhyrligheder, man må bare se det.
Og over alt ligger deres egne bøger også fremme til læsning, hvis der nu lige skulle byde sig en chance imellem lektier, fjernsyn, toiletbesøg og telefoni, de sluger den ene bog efter den anden, og har nok ikke længe det samme behov for oplevelser igennem højtlæsning.

Men jeg slipper det ikke, ikke endnu, vi skal derud, hvor de forlanger, at jeg holder op, de skal gøre det med ord, og ikke bare hængen ud foran tv’et…

I dag var de hurtigt klar og under dynen, jeg havde fortalt om, hvordan jeg hulkede mig igennem Frændeløs for mange år siden, måske var de ivrige efter at se, om den stadig havde den virkning på mig.
Måske var det det, men det kan nu også nemt ha’ været lysten til at ligge der i mørket og lytte, for hver gang jeg gjorde mine til at slutte, kvækkede én af dem under dynen

“Bare læs videre, mor!”

Måske kan vi fortsætte lidt endnu, jeg håber det…

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Britta 23/03/2007 at 00:51

  Hvor har du fundet den henne? Jeg skal bare have den til Rasmus!

  Jeg har også hulket over den – ja eftersom vi er lige gamle, må det jo være 100 år siden… 😉

  KH Britta

 • Reply Anne 23/03/2007 at 07:18

  Bog & Idé til 25.-
  Skynd dig afsted!

 • Reply anne (den anden af slagsen) 23/03/2007 at 09:17

  Den kan jeg godt huske, den var fantastisk. Gad vide om den ikke er i min store bogkasse på loftet?

  Der er intet som højtlæsning, mine unger elsker det også. De slipper ikke – aldrig.

  Jeg kan huske at jeg selv som 16- årige, sneg mig til at lytte med når min mor læste for min 6 år yngre bror, jeg nød det.

 • Reply faxfraenspelsau 23/03/2007 at 10:06

  Åh ja Frændeløs. Den kan jeg godt huske for 100 år siden.

  Det er så hyggeligt at læse op for sine børn, så hold du bare fast i dem så længe du kan.

 • Reply Charlotte Illum Larsen 23/03/2007 at 10:07

  En bog jeg har grædt over mange gange er “guds blinde øje”. På Ærø har vi ikke noget fjernsyn – her dyrkes også højtlæsning, især om aftenen, de voksne gæster vi af og til har med falder til ro og nyder når der bliver læst en god historie op..

 • Reply Annette 23/03/2007 at 13:08

  Tænk – hvilke tanker der går tværs hen over landet – jeg tænkte så sent som i aftes på at jeg ville have fat i bogen Frændeløs og læse for mine drenge. Også jeg læste den for 100 år siden i et laset eksemplar arvet fra min far….
  mvh
  annette

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.