Lidt af hvert

21.DECEMBER…

23/12/2006

Sammen med vores julebøger og julepynt ligger også en lille samling af julecd’er; der er stille og stemningsmættede salmer, der er de poppede “klassikere”, og så pigernes samling af gang-i-den-julekalender-musik, “Jesus og Josefine”, “Nissernes Ø” og “Jul i Valhal”, der ofte drøner ud af højtalerne.

Jeg elsker at tusse rundt i alrummet i december-mørket med julemusik på anlægget, jeg bliver aldrig træt af de gamle slagere, og mange af de gamle salmer lader luften med skærefast stemning…

Min absolutte yndling er “Nu tændes tusind julelys”, og det gør slet ikke noget, hvis den oven i købet fremføres på svensk!

Når vi ind imellem har sunget den i aulaen på skolen, så må jeg altid opgi’ halvvejs, for klumpen i halsen gør det umuligt for mig, at komme hele vejen igennem, melodien er så smuk, og børnenes klare stemmer giver fugtige øjenkroge.

Her kan jeg hverken gi’ jer klavertoner eller børnesang, men teksten er også fin i sig selv…

Nu tændes tusind julelys
på jorden mørk og rund,
og tusind stjerner stråler smukt
på himlens dybblå grund.

Og over by og land i nat
går julens glade bud,
at født er Herren Jesus Krist
vor frelser og vor gud.

Du stjerne over Betlehem,
o, lad dit milde lys,
oplyse alt med håb og fred,
så kærligheden ses.

Lad hvert et hjerte, koldt og mørkt,
se strålen mild og blid,
en stråle af Guds kærlighed –
en signed juletid.

Vi synger den ikke på vores tur rundt om juletræet, det kunne ellers godt være mit valg, men vi, eller nogen af os, er i forvejen ikke for godt kørende med hensyn til at kunne tekster , eller melodier for den sags skyld, så vi holder os til dem, der næsten sidder på rygraden.

Den yngste vælger først, og så fortsætter det opad efter alder, og vi snupper både “Rudolf” og “På loftet sidder Nissen”, og som 1000vis af andre steder, slutter vi også af med den vilde tur gennem huset til “Nu er det jul igen”, ingen juletræsdans uden tummel til sidst…

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Reply Susanne 23/12/2006 at 13:08

  Hvor er hun lækker din Madonna. Jeg elsker også den sang, har den på en af mine jule-cd’er og får altså også lidt vand i øjnene. Hmmmm – det gør jeg også med Anne Linnet’s “Nu er det jul”. Vi ses imorgen. Kh Svigeinden, som skal til at pakke gaverne ind.

 • Reply Laila 24/12/2006 at 02:00

  Ja, lyden af børnenes skønsang må jeg jo undvære, men teksten er også meget smuk!

  Glædelig jul til dig og dine ønskes herfra!

 • Reply britt 25/12/2006 at 09:21

  Du har helt ret, Anne!
  Den sang er en af de smukkeste!!
  Glædelig jul til dig og din familie!
  KH Britt

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.