Lidt af hvert

BYGGET TIL AT LEVE LÆNGERE…

29/11/2006

Sådan lyder AskoVølunds slogan, My ass, siger jeg bare!!

Vi har en 4 år gammel, eller ung, opvaskemaskine, og at købe dansk var altså ikke billigt, men det skulle jo være så godt, og faktisk havde vi da regnet med, at denne maskine skulle holde helt indtil vores børnebørns vippe-kopper skulle vaskes af i den, og måske endda lidt længere…

Men i den sidste tid er der kommet trælse pletter på vores bestik, og vi regnede i første omgang med, at der havde været noget ikke-rustfrit metal med i maskinen, der så havde sendt en omgang flyverust i omløb.
Da vi kiggede nærmere på den øverste af kurvene, kunne vi se, at der var et lille hul i gummibelægningen, og blev enige om, at det vel var mig, der havde kastet en alt for varm gryde ind, eller måske en skarp kniv.

Vi fik anbefalet at lukke det lille hul med en klat neglelak, det skulle kunne holde en tid!
Men AK-AK-AK, der er ikke bare et lille hul øverst, den nederste kurv mangler stort set hele gummibelægningen på undesiden, den er i fuldstændig opløsning.

Vi har sendt en “forundrings-mail” til firmaet, og vi har da også fået et svar, desværre er det kun til at grine af, de skriver bl.a.:

“Det kan være fordi, i skyller servicet af, og så bruger mere end en halv tablet pr. opvask, og når der så ikke er nok snavs at vaske af, så tærer sæben på kurvene.”

Okay så, vi skyller aldrig af, for det har vi nemlig lært, at man ikke skal gøre, det er et overforbrug af vand; og det med de halve tabs, det kører vi med, og har gjort længe.
Og så står der forresten heller ikke nogen steder, hverken på maskinen eller tabs-pakningen, at maskinen går i opløsning, hvis man bruger hele tabs!

Hvor er jeg “glad” for, at vi købte dansk, vi bakkede op om en national producent, og endda hele to gange på bare 4 år, for nu får vi lov at betale 1500.- for 2 nye kurve…

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Reply Linda 29/11/2006 at 15:26

  AAARRRGGGG! Det er såguda en overpris der vil noget!
  kh Linda

 • Reply Anne 29/11/2006 at 15:58

  Ja, de er da betalt, vil jeg mene!

 • Reply ella 29/11/2006 at 17:32

  Arght lort – vores 3 år gamle Bosch har gjort det samme længe.

 • Reply strikkeforsker 29/11/2006 at 17:33

  Sikke noget p*s. Så er det man begynder at true med ekstrabladet eller forbrugerklagenævnet 😉

 • Reply nettie 29/11/2006 at 21:56

  Hej du!
  Det er for ærgerligt. Sidder nu netop selv i et call-center hos en anden importør, og tager imod sådanne mails og opringninger som den du har sendt afsted.
  Vi har sådan en generel vejledning i hvordan man skal behandle sin opvaskemaskine med div. forklaringer på dette og hint fænomen, man kan komme ud for. Vil gerne sende en til dig pr. snailmail, hvis det har interesse.
  Og så er kurvene da vist også betalt nu, hva’?
  mange hilsner
  nettie

 • Reply Pia 29/11/2006 at 22:16

  Ja, ikke at det hjælper DIG, men vi havde faktisk nøjagtig samme oplevelse med vores opvaskemaskine af samme mærke… bortset fra at den simpelthen gik fuldstændig i “ødelå” og slet ikke kunne vaske rent. Vi smed den ud, da vi flyttede og nu vasker vi så bare op i hånden (vi er også tilnærmelsesvis kun to personer i husholdningen)…
  Knus fra PiaT

 • Reply Linda 30/11/2006 at 08:27

  Hm – vores Gense bestik blev forkastet pga sådan nogle rustpletter. Har lige checket kurvene og goddammit, der er hul! Det er en Gagganau, så det er også i den lusede prisklasse. neglelak, mere neglelak! Og halve tabs! Klipper man dem bare over??
  undren herfra..
  Linda

 • Reply Britta 30/11/2006 at 09:58

  Ja vi fik også den historie om de halve tabs (hvorfor f… laver de dem så i den forkerte størrelse) da vores nye opv.maskine (andet mærke end jeres) tissede vand ud over hele køkkengulvet. Nu var det altså bare en fejl i maskinen, som den 4. montør ENDELIG fandt frem til. Var ellers lige ved at vende tilbage til den goe gammeldaws metode igen. Hilsen Britta

 • Reply Heidi 30/11/2006 at 22:24

  Du får hermed den 14. december – tusind tak fordi du gider at deltage 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.