Lidt af hvert

BUDDING, MED OG UDEN SLID…

02/11/2006

Marianne spørger, om hun kan få en opskrift på Negernumse, det kan hun selvfølgelig, livretter skal man dele.

Man kan lægge sig i selen og lave buddingen fra bunden, men hvis man ikke orker det, og det gør man jo ikke altid, så kan man købe en liter sødmælk og en pakke Dr. Oetker Chokoladebuddingepulver, og så ta’ den derfra…

Den hjemmelavede, der smager som i gamle dage, kommer her:

100 G. MØRK CHOKOLADE AF GOD KVALITET
2 ÆGGEBLOMMER
4 SPSK. SUKKER
1/2 L. SØDMÆLK
40 G. KARTOFFELMEL
1 VANILLESTANG

Chokoladen brækkes i mindre stykker.
Æggeblommer og sukker piskes med håndmikser i nogle minutter, til massen er lys og tyk cremet.
2 dl. af mælken røres med kartoffelmelet, resten kommes i en gryde, og chokoladen tilsættes.

Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud, og de og stangen kommes i mælkegryden.
Blandingen koges op ved middelvarme under omrøring.

Kartoffelmelsjævningen tilsættes, og buddingen jævnes under stadig omrøring.
Vanillestangen tages op, og gryden tages af varmen.
Æggesnapsen piskes i, og der røres indtil massen er let afkølet.

Buddingen hældes i en skål, der er skyllet med koldt vand, og den sættes på køl nogle timer, gerne natten over.

Hjemmelavet budding er himmelsk, men man skal ikke brække halsen på det, så hellere en gang Oetker…

You Might Also Like

4 Kommentarer

  • Reply Marie-Louise 03/11/2006 at 11:30

    He-he. Budding var det eneste jeg kunne holde ud at spise når kvalmen var allerværst under min graviditet. Totalt mærkeligt. Jeg har ikke spist det siden, men fik pludselig lyst…jeg er ikke gravid og har ikke kvalme, men det må prøves alligevel, en af dagene.
    God weekend Anne.

  • Reply Anne 03/11/2006 at 11:36

    I lige måde, Marie-Louise!
    Og jeg gi’r dig ret, kombinationen af kvalme og budding,meget mærkeligt, uhhhhh det er næsten ikke til at tænke på 🙂

  • Reply Sofie 03/11/2006 at 13:10

    Pu-ha, jeg blev helt forskrækket.. budding med sild (troede jeg der stod :-)!! Hvem ville dog spise det?!
    Jeg har ikke tal på, hvor mange år der er gået siden jeg sidst fik severet budding, og jeg har desværre på fornemmelsen, det er en af de ting min familie ikke ville spise. Men …måske kunne jge forsøge mig med bare en lille bitte portion, og så være forberedt på at skulle spise det selv.
    God fredag og weekend 🙂
    KH Sofie

  • Reply Anonymous 04/11/2006 at 00:28

    Mange tak. Jeg elsker at lave tingene fra bunden så det må prøves.
    Dejligt med nye opskrifter og gerne noget med chokolade, uhmmm. Marianne

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.