Lidt af hvert

CHOKOLADEHORN…

20/05/2006

Man kan ha’ mormor-arme, købe mormor-blade, lave mormor-salat med syrlig flødedressing, og her hos os bager vi mormor-horn.
Når jeg står og laver dem, så har jeg en indre film kørende, der ser nogenlunden sådan her ud:

Kvinde, mørk og slank, stormer gennem huset på høje hæle, taler med bestemt stemme på vej hen mod en lukket dør. “Harriet og Poul har ringet, de er i Strandhuse, kommer om 20 min., de kunne ærligt talt godt lige ha’ ringet lidt tidligere, jeg har jo ikke en chance for at bage noget!!”

Klik-klik-klik, de høje hæle skrider irriteret hen over gulvet, en dør åbne og lukkes, lidt hårdt, kvinder fortsætter sin lille en-vejs-kommunikation med sin mand, der sidder og brummer bag avisen i rummet, hvor kvinden netop er kommet ind. Skabe åbnes og lukkes, bang, køleskabet checkes…

“Det må blive horn, jeg kan simpelthen ikke nå andet, skal jo også lige nå at glatte kaffedugen; kan du ikke lige sørge for at Anne får en klud i hovedet, og børst også lige hendes hår, Poul!”

Min mormor hadede uanmeldt besøg, eller besøg varslet i sidste øjeblik, for det gav hende ikke tid til at bage, stryge, rulle, pudse, polere, stege og brase, og det skulle helst til, når vi modtog gæster, så chokoladehornene var virkelig en feberredning, men dog en hjemmebagt en af slagsen.
Jeg har arvet meget fra min mormor, men heldigvis ikke hendes uvilje og stress over de uventede gæster, de kan bare komme, kan de, jo flere jo bedre.

Og det gjorde hun så idag, den aflyste kusine, der ikke lod sig skræmme af min uoplagthed, hun kom med sin søde mand og deres skønne unger, og vi har haft et par dejlige timer.
Og de fik da lige en omgang chokoladehorn til kaffen….

MORMORS PANIKHORN

16 STK.
250 G. MEL
2 TSK. SUKKER
1/4 TSK. SALT
1 1/2 TSK. BAGEPULVER
50 G. SMØR
1 1/4 DL. MÆLK

Smørret smuldres i melet, og resten af ingr. tilsættes.
Dejen æltes hurtigt sammen, og formes til to lige store bolde, der rulles flade.
Hver dejcirkel skæres i 8 lige store trekanter, der rulles om en bid god mørk chokolade.

Hornene pensles med sammenpisket æg, og drysses med rigeligt perlesukker.
Bages ved 200 gr. i 12-15 min.

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Reply Mette 20/05/2006 at 18:59

  Her bager vi momor-boller og nyder det også. Hvis jeg en gang kan sidde på en sky og se mine børn have overtaget de traditioner, så er min lykke gjort! Din opskrift er straks tilføjet samlingen. Vi elsker horn med alskens ting og sager!

 • Reply britt 20/05/2006 at 21:10

  Anne, du fortæller historien så levende at jeg kan se det hele for mig. De horn må prøves – lyder både nemt og lækkert!
  KH,
  Britt

 • Reply Anne 20/05/2006 at 22:29

  Åh ja, mormorboller bagt med masser af fedtstof og kardemomme, det er godt engang imellem.
  Jeg har faktisk også en anden super opskrift på horn, men marcipan og nødder og sådan…

 • Reply Anonymous 20/05/2006 at 23:45

  UHM Anne, jeg bliver nødt til at prøve de horn. Den anden opskrift kan vi også bruge 🙂
  Lene

 • Reply Bettina 22/05/2006 at 12:55

  Anne, dine “mormorboller” lyder som mine “krydderboller” *s*
  Godt, man ikke lægger så meget i ord, for når jeg tænker på skrækhistorien om en 12-årig skotsk, højgravid pige, med en 34 årig mor – altså snart mormor – kan jeg godt græmme mig men samtidigt være glad over, at JEG ikke er mormor som 34-årig, selvom det sagtens kunne lade sig gøre. Det lyder bare sært at sige “oldemor-” om ting, ikk’? :o)

 • Reply EFTERMIDDAGSKAFF’… 06/06/2010 at 17:00

  […] Min mormors chokoladehorn elsker vi alle, hvis du har lyst til at smage dem, så finder du en garanteret gennemprøvet opskrift lige her. […]

 • Reply Fru Andersen 07/06/2010 at 20:14

  Hej Anne
  Har skyndt mig at skrive din opskrift ned, de dejlige horn skal bages og med på campingturen det er lige noget for et par chokolade-elskere. MUUUMS:-) Hilsen Fru Andersen

 • Reply Signe V 14/06/2010 at 07:58

  Hej Anne
  Skøn opskrift som lige passede ind i søndagsafslapningen. Jeg har linket til dig her: http://familiemad.blogspot.com/2010/06/sndagshorn.html
  Tak for søndags-kageredning!

 • Reply Søndagshorn | Signes Mad 15/11/2010 at 20:50

  […] havde jeg kun et æg i køleren, så udvalget var begrænset. Heldigvis kom jeg i tanke om en opskrift jeg havde set hos Anne på lynsnare horn, og de blev hurtigt bagt og næsten hurtigere spist – […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.