Lidt af hvert

MINE YNDLINGS…

24/04/2006

Alle anemonemænd
med stilk og blomsterkrone
har en lille sød og venlig
anemonekone.

Når de drikker morgendug
med deres grønne tunger
får de mange tusind frække
anemoneunger.

De har ingen bukser på
og når de går og fjumser
kan man se våde bare
anemonenumser.

Halfdan Rasmussen 1957

Ella er gået ud for at kigge efter dem, og jeg fandt dem på min eftermiddagsgåtur sammen med Nugga i dag.
De havde stået i direkte sol i nogle timer og hang lidt med hovederne, men med hjem, det skulle de!

Jeg kunne lirke roden med op på nogle af dem, og den er nu puttet i jorden lidt inde under nogle buske, måske dukker der anemoner op næste år?!

Anemoner mine favoritter, de er smukke og varsler begyndelsen på en ny og dejlig årstid; Anemone bliver jeg kaldt af min farmor og hvem ved, måske kommer jeg en dag til at eje den ring, jeg ønsker mig allermest…

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply britt 24/04/2006 at 21:23

  Tænk at blive kalde “min lille anemone” – så må man da elske anemoner højt!! Det gør jeg nu også – i sidste weekend spejdede jeg forgæves efter dem i skoven. Når de fylder skovbunden skal vi have et ordentligt bundt med hjem til vaserne.
  KH,
  Britt

 • Reply Bettina 24/04/2006 at 21:59

  Vi har et pænt område med dem på østsiden af huset, de er bedååårende og jeg kigger langt efter dem, hver gang jeg går forbi. Beddet skal nedlægges, så jeg skal redde så meget af pragten som muligt. Hvis blot der kunne sendes en portion med posten, men det går nok ikke…

 • Reply strikkeforsker 24/04/2006 at 23:25

  Hov, dem har jeg ikke fundet herover. Det er en forårsblomst, jeg savner. Jeg håber de vil vokse i din have 🙂

 • Reply Ella 25/04/2006 at 09:40

  Tak for sangen Annemone 🙂

  Jeg kendte en pige der var døbt Anne Mona.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.