Lidt af hvert

HUSMODER…

09/04/2006

En debat er i gang i blog-land, og i løbet af lørdag aften kom jeg i kategorien “husmoder-blog”; ja, ikke jeg personligt, men når husmødreblogge beskrives på følgende måde
5 indlæg pr. dag, fremvise mad, bagværk, husflidsarbejde, google-afsøgnings-fotos…“, ja så kan jeg da godt smutte med i den katagori!

Jeg skriver om min hverdag, og med hus, have, 3 børn og ægtefælle, går en stor del af min hverdag med at være husmor, og jeg kan li’ det!!

Jeg vil hellere være husmor end tøs, i min verden, hvor kedelig den end måtte være, er der ingen tøser, der er piger og kvinder; og lige så lidt jeg bryder mig om ordet tøs, lige så lidt bryder jeg mig om, når kvinder omtales, eller selv omtaler sig, som piger.

Jeg er kvinde, mor, kone, husmor, datter, svigerdatter, svigerinde, veninde, kollega, jeg er stærk og jeg er stolt, og jeg er ingen tøs…

Jeg blander mig ikke i, hvordan eller om hvad andre blogger, jeg læser med, der hvor jeg lyster. Og støder jeg på blogs, der ikke fanger mig, ja så bliver jeg da ved den søde grød ikke ved med at vende tilbage igen og igen bare for at irriteres, eller sætter spørgsmålstegn ved, om det nu er det ægte billede bloggerne viser af sig selv!

God søndag til alle jer bloggere, til husmødrene og til jer, der hellere vil være tøser, jeg går ud og slår dej op til et brød, rører en kage sammen, strikker mit stribede tørklæde færdigt, kysser min mand, klapper min hund og smiler til mine smukke døtre…

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply Mette 09/04/2006 at 10:04

  Har netop læst diskussionen hos Charlotte. Ordet tøs har ikke samme negative klang hos mig. Jeg bruger det selv, og kan sagtens finde på at omtale en kvinde/pige som værende en lækker tøs. Ordet “tøsepige” synes jeg også godt om. Det er sådan en lækker gnufling som vores lille 1-årige kusine! Jeg har nok bage taget det negative ord til mig og brugt det positivt! k.h. en anden husmoder-blogger

 • Reply Mette 09/04/2006 at 10:05

  P.S. Se du bare at blive færdig med det stribede tørklæde. Det vil jeg rigtig gerne se! Vi har ferie, Anne!!

 • Reply Linda 09/04/2006 at 11:58

  Jeg kan nu rigtigt godt lide at komme omkring din blog, dejlig blanding af alt fra personlige synspunkter til opskrifter du gerne vil dele med os. Jeg ser ikke noget husmoderligt over den, men what’s in a word? For mig er er der godt nok noget rigtigt negativt over ordet husmoder. Piger er under 30; selvoptagede og drønumodne, tøs er fra min barndom og lige før lussingen faldt. Der er dage hvor jeg er kvinde og der er flest hvor jeg er moar. Lige nu er jeg uden børn og mand, så er jeg bare Linda der sidder og nyder stilheden og din blog ;o)

  God søndag og god påskeferie
  Linda (som også skal have arabian nights i haven)

 • Reply Ella 09/04/2006 at 12:30

  Anne – du har meget præcist formuleret det jeg tænker, om debatten ovre hos Liselotte 🙂

 • Reply Anne 09/04/2006 at 13:37

  Ja, ord opfatter vi forskelligt, har vel alle vores prikker…
  Jeg ønsker bare rummelighed omk. bloggeriet, plads til alle, og uden nedladende bemærkninger, specielt omk. navngivene personer!
  Og så er jeg selvfølgelig rigtig glad for, at i har lyst at komme her forbi :-))
  Og ja, Mette, ferie, det har vi, jeg går stadig uvasket og uglet rundt…

 • Reply conny 10/04/2006 at 08:54

  Godt brølt, Løve !

 • Reply Marianne 10/04/2006 at 17:01

  Kære Anne.
  Hvor ER det befriende at læse dine indlæg – jeg nyder dem alle i fulde drag. Og jeg er HELT enig med dig i dine synspunkter!!
  Og så bruger vi dine opskrifter MEGET her i huset. Min datter Lise elsker at bage – og dine input er noget nyt, som hun bare lapper i sig. Tusinde tak for det!:-)
  Knus fra Marianne – der også er Kvinde med stort K – og en ligeså stolt husmor, mor, kone m.m.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.