Lidt af hvert

VI HAR EN PLAN…

21/02/2006
Faktisk har vi to, for der er både én lavet af Laila Sølvager, og så én, jeg selv lavede, mens vi byggede huset!
Vi er ude i haveplaner her, og de er hevet frem i dag, for selv om blæsten er bidende, så fornemmer jeg foråret og har hørt mange fuglestemmer på cykelturen hjem…
Jeg har haft en dag med flere lange og krævende møder, så nu trænger jeg til hyggetid, og med en stak havebøger, et par haveplaner og en masse drømme, så er det ikke svært at arrangere!

Vi var faktisk ret tilfredse med den haveplan, jeg havde tegnet, men jeg blev nu alligevel en smule usikker, det var første gang, vi skulle starte helt fra bunden, og med vores forblæste grund var der også flere “tvivlere” m.h.t. stauder og roser; så vi tog kontakt til Laila Sølvager, som var noget booket op, og vi måtte vente, længe endda!
Ah, måske var det ikke så længe, men jeg ville jo helst ha’ haft hende holdende i indkørslen i løbet af 5 min., jeg glædede mig jo…

Men hun var hele ventetiden værd, vi snakkede og snakkede, vandrede rundt i haven og sparkede i jorden, lidt som når mænd sparker på bildæk, vi havde de store gummirøjsere på, og visionerne og ideerne sprang af både hende og jeg.
Vi fik kaffe, masser af det, og da hun havde tegnet i en halv times tid, gik jeg ud og hev min “hemmelige” haveplan frem, der var så mange lighedspunkter, hun havde bare ramt vores stil og ønsker på en plet, og derfra blev det så bare almindelig hygge-have-snak, ikke flere streger eller latinske navne!
Besøget var ikke langt, halvanden time måske, og planen heller ikke detaljeret, det var ikke vores behov, men hvor har vi bare haft meget fornøjelse af den; den bekræftede os i vores valg, og så havde hun gode idéer til placering af drivhus, stier af benmel mellem rosenbedene og risgærde om et udendørs “pultekammer” til bl.a. de gule sække med spagnum.

Laila har skrevet en meget gennemarbejdet og brugbar havebog, “Den nemme have”, masser af ideér til nybegyndere og dem, der måske trænger til outdoor-roomservice!

Vi kom godt i gang med staudebede sidste sommer, et stort hvidt skyggebed med hortensie, skabiose, drejeblomst, lammeører og meget andet, kantet af en lav buksbomhæk, der lige nu kun er 12-15 cm. høj og har meget luft mellem planterne.
Der blev sat roser og lavendel, Beauty of Moscow-syrener, krydderurter og masser af sommerfuglebuske.
Jeg glæder mig til at komme derud og få jord under neglene, få plantet lidt mere og nyde synet af alt det, der om kort tid pibler op ad jorden…

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Ella 21/02/2006 at 23:01

  Jeg er helt sikker på at det bliver et flot resultat:-)

  Godt forberedt er halvt fuldendt. Det bliver spændende at følge med i
  forløbet – billeder, ikke?

 • Reply Linda 22/02/2006 at 00:39

  Hvor dejligt med inspiration! Jeg vil fluks få fat i den bog (og måske havearkitekten også…). Vi overtog huset med en “pindemadshave”, dvs totalt flisebelagt med et 1m dybt guldfiskebassin i midten. Meget pænt, men ikke en have til os. Fliserne ligger nu hos naboerne, men hold da op hvor det stadig ikke ligner en have. Og mit lilla staudebed holdt en måned, så var alt afblomstret. Jeg håber du skriver mere om din have, det er fedt med lidt mere inspiration – gad vide om der er haveblogs….
  kh Linda

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.