Lynhistorier

FIND DIN HENGEMTE HISTORIEFORTÆLLER FREM…

15/03/2014

Lynhistorier og understøttende materiale...

Det blå lyn...

Åh de sko altså...

Strike a pose...

Match...

Når vi rammer midten af maj, så skal Linked Inks lækre lokaler i midtbyen her i Silkeborg danne rammen om et fortællearrangement.
Omgivet af smukke smukke billeder og dejlige mennesker, så får DU muligheden for at fortælle nogle af de små historier, som bor inden i dig.

Det bliver den fineste aften, det er jeg sikker på, med grin og eftertænksomhed, god vin og til sidst en servering af en skålfuld rygende chili fra mine gryder.
Jeg glæder mig allerede som en tam vild…

Arrangementet er lige puttet i støbeskeen i denne uge, hvor jeg i anden anledning var sammen med søde Pernille fra Klods-Hans for viderekommende, vi kunne lynhurtigt blive enige om, at nu skulle silkeborgensere og andet godtfolk, som kunne bile hertil, ha’ muligheden for at opleve alt det, som kan ligge i en lille historie, der bliver fortalt højt.

Og heldigvis var Linked Ink straks med på idéen og gad at lægge lokaler til.

Pernille vil guide alle igennem aftenen, hvor man kommer til at sidde i små grupper og fortælle sine historier.
Det vil føles trygt og godt og rigtigt dejligt, det lover jeg gerne uden at tøve et eneste lille sekund…

“Jamen jeg har jo ikke noget at fortælle??!!” tænker du måske.
“Jeg kan ikke huske noget og jeg er forresten heller ikke god til at fortælle, så det er nok ikke noget for mig!”

Men det passer ikke – overhovedet – vi er alle fulde af historier, små historier, hverdagshistorier, dramaer, krimier, kærlighedshistorier og komedier, de venter bare på at blive sluppet løs.

Tænk bare tilbage på dengang, hvor du bare var en lille splint, tænk på hvordan du med ivrig stemme kunne fortælle dine forældre om de eventyr, som du havde oplevet i din dag, tænk på dengang, hvor du var nyforelsket og kunne ligge natten lang og bare snakke og fortælle, der er jeg helt sikker på, at du har delt nogle af de historier, som gør dig til lige netop den du er.
Historierne de er der og når først du får lindet på døren ind til dem, så vil du mærke, hvor skønne de er at få kigget på igen og få delt med nogen, som virkelig gerne vil høre dem.

Det er ikke farligt, det er spændende og herligt.
Prøv det siger jeg bare!

Når den officielle invitation er klar, så lægger jeg den selvfølgelig her på siden, det kunne jo være, at et par af jer havde lyst til at dukke op…

Da jeg i morgen gik og skrev dette lille indlæg i hovedet, planlagde jeg, at jeg ville skrive en lille lynhistorie og trak et kort fra kassen.

“De sko var jeg virkelig glad for”

Ja da – jeg vidste lige hvad for nogen, jeg ville skrive om, de hvide laksko.
Frem med Barnets Bog, hvor jeg vidste, at der var flere billeder af skoene i action.

Og da jeg så satte mig her, så kom jeg i tanke om, at jeg da vist allerede havde skrevet om dem, og ganske rigtigt lige her ligger en af historierne om de hvide sko.

Jeg kan flere.
For der er jo også den om dengang, hvor jeg lige kunne nå at glide to gange på dem, inden jeg skulle hoppe ind i bilen, den røde Saab, for at køre til Fredericia og besøge Moster Helen på Købestævnet. Første glidetur gik godt. Anden glidetur på den nuprede belægning i vores går endte i fald, skrig og skrål, hudafskrabning og tøsejod, der endte med at smitte af på min gule sommerkjole.

Men det er en helt anden historie.

Hvis du lige sidder og får lyst til at læse nogle af de små lynhistorier, som jeg tidligere har skrevet på bloggen, så kan du finde dem i kategorien Lynhistoier her ude i sidebaren. Eller også kan du bare kigge lige her.

Og så får du bare lige de billeder, som jeg tænkte skulle bruges til den historie, som så allerede var fortalt.
God lørdag –
med og uden små historier…

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Reply Karin Laursen 15/03/2014 at 12:40

  Anne, hvor er det en fantastisk god idé. De små æsker med ” emner” er så fine. Jeg er stor tilhænger af fortællinger, og elsker at høre andres fortællinger og at genfortælle historier. Min svigermor efterlod sig flere hæfter, hvor hun har skrevet historier fra hverdagslivet ned. Dem er vi så glade for, at have nu hvor hun ikke er mere. Det har fået mig til at fokusere mere på at fortælle mine sønner, fortællinger fra deres og mit liv. Min ældste søn skrev en rejsedagbog fra en helt almindelig ferie til Sverige, da han var 8 år gammel. Den er han selv rigtig glad for at finde frem selv om han nu er 25 år.
  Jeg glæder mig til at læse invitationen og håber at kunne deltage.

  • Reply Anne 19/03/2014 at 17:10

   Hverdagshistorier er de allerbedste, Karin.
   Nu er der slået en invitation op, håber at se dig…

 • Reply Mette 15/03/2014 at 13:26

  Meget usædvanligt for min tid gik jeg som 5 årig i børnehaveklasse. Det var en af de første i DK og lå på en privatskole i det indre Aalborg. En dag ved aftenbordet havde jeg betroet familien: “jeg lyver altså sådan henne i børnehaven”. Min forældre og meget ældre søster havde vist haft svært ved at holde masken men min mor spurgte alligevel pænt alvorligt: Jamen hvorfor gør du det, Mette” og mit var var kommet prompte: “Ellers har jeg jo ikke noget at fortælle” 🙂

  Som jeg husker det var min barndom ellers fyldt oplevelser, sjove originaler og dramaer, men jeg har åbenbart alligevel fundet det nødvendigt at pynte lidt på sandheden 🙂

  • Reply Anne 19/03/2014 at 17:11

   Haha, Mette, dejlig historie 🙂
   Du er da fuld af gode ting at fortælle om, det er jeg sikker på…

 • Reply Dortheivalo 16/03/2014 at 02:47

  sikke et fint spil/god idé og jeg sidder straks og tænker på at det kunne være så fint med et spil på grønlandsk

  • Reply Anne 19/03/2014 at 17:11

   Du skal da skrive til spiludviklerne, Dorthe, det er en super god idé…

 • Reply Karin Abildhauge 16/03/2014 at 09:05

  En spændende ide.
  Denne kasse med tips til lynhistorier er en fantastisk ide, kendte det ikke, dog vil jeg kigge efter det, skal være blandt de spil der skal kunne vælges mellem, når børnebørnene kommer forbi 🙂 (når de bliver så gamle de kommer selv)

  • Reply Anne 19/03/2014 at 17:12

   Det er også sjovt at spille med sine voksne børn, Karin, du vil høre nogle historier, som du ikke før har hørt fra dem…

 • Reply Marianne Saul 17/03/2014 at 09:57

  Dejlig, dejlig ide og tiltag. Alene den fine æske med kortene giver mig lyst og mod på at fortælle:-) Men så er lille Danmark alligevel for stor til liiige at køre til Silkeborg. Det bliver en god aften 🙂

  • Reply Anne 19/03/2014 at 17:12

   Det bliver det, Marianne, og måske du kan komme til et lignende arrangement engang. I nærheden af hvor du bor…

 • Reply Christian Rathje 19/03/2014 at 16:30

  Det er en helt igennem fin ide. Historiefortælling er jeg noget der bor i os alle.
  Det har sin urod tilbage til klippehulerne og bålet.

  Jeg har også altid sagt at vi alle har en fortælling. Dejligt I laver sådan et arrangement 🙂

  • Reply Anne 19/03/2014 at 17:13

   Vi glæder os rigtigt meget, Christian, dog nøjes vi lige med stearinlys at stirre ind i, bål i galleriet er nok en dårlig idé.
   Trods alt 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.