Arbejdsliv, Rejser, Udflugter

ISLAND LIGE OM LIDT…

08/09/2012

 

Lige om hjørnet venter et fantastisk eventyr.

Om 14 dage skal jeg afsted til Island. Ikke ferie – men arbejde. Ikke længe – bare 4 dage.

Men ligegyldigt formen og omfanget så er jeg bare så glad for at ha’ fået denne mulighed, jeg glæder mig rigtigt meget til både faglige og mere private “påfyldninger”.

 

Der er ikke levnet meget tid til udflugter på egen hånd, kun en enkelt eftermiddag efter 15 er der mulighed for at gøre noget for sig selv inden fælles middag. Resten af tiden er fyldt med job,udflugter i flok, møder, officielle frokoster og sådan.

Så det bliver noget med at vælge med omhu i de timer, hvor jeg kan gøre noget alene eller med bare et par stykker af den store flok, som vi skal afsted…

 

Sammen skal vi bade, vandre, se på vandfald og geysere.

På lækre restauranter og måske på hvalsafari.

Men hvad skal jeg alene?

 

Skal jeg vælge natur og kamera?

Eller heste og øm bag?

Eller lækre butikker og garn til et helt særligt projekt?

Jeg ved det faktisk ikke  –

så meget jeg gerne vil og så så lidt tid til at gøre det i.

 

Allerede da jeg for nogle indlæg siden nævnte turen, var I lynhurtige til at give fif og oplysninger, tak for det, jeg har tjekket det ud og skrevet ned.

Men hjælp mig lige lidt mere:

Hvor er det ALLERbedste uldne sted?

Og hvor er den ALLERlækreste interiør- og/eller kunsthåndværkerbutik?

 

Tiden, der er så knap, råber på målrettethed, jeg ville ønske, at der var mere at rutte med, flere dage til bare at være i naturen og suge skønhed, storhed og ro til sig.

Men der er ikke dage. Der er timer…

 

Rent fagligt er lagt op til spændende møder med lærere, pædagoger og terapeuter.

Et par skole skal besøges og så er vi en lille håndfuld, der har særligt program sammen med nogle islandske PMTO terapeuter.

Da jeg for snart 2 år siden skulle certificeres som gruppeleder til PMTO forældrekurser var der enamerikansk og en islandsk terapeut og psykolog, der underviste os, og den islandske har tilrettelagt en formiddag for os, hvor vi skal mødes med en flok, der arbejder med helt det samme som vi gør.

Det glæder jeg mig rigtigt meget til.

 

Ja der er vist ikke noget, som jeg ikke glæder mig til.

Lige om lidt er det.

Og jeg glæder mig så meget, at jeg ikke engang kan koncentrere mig om at blive nervøs for den ungdomsflok, der skal logere her, mens jeg danser på vulkaner.

 

De klarer sig vel!?

Ungerne altså!!

Vulkanerne skal nok lige stramme op, inden jeg lander.

Lige om lidt…

 

 

You Might Also Like

41 Kommentarer

 • Reply Tina melton 08/09/2012 at 20:02

  Årh hvor er jeg misundelig !! Men lige umiddelbart tænker jeg: hvorfor bruge tid på kunsthåndværk og garn der med garanti eksporteres til dk i et eller andet omfang når muligheden er der for en særpræget natur der nydes bedst fra en lækker hesteryg? ( men jeg er måske også lidt farvet af hesteverdenen ;-))

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:03

   Jeg kan sagtens fortælle dig, hvorfor jeg kan finde på at prioritere tid til at finde kunsthåndværk.
   Det vil jeg fordi at det er den måde, at jeg synes at jeg kan skabe et hjem med håndplukkede ting, der gør mit hjem til lige præcis det, som det er.

   Man får ikke de allerskønneste ting ved at lede på nettet, dem finder man lige der, hvor man ikke vidste de var. Lige de ting, som passer allerbedst eller rammer lige i hjertet.

   Og sådan har jeg det egentlig også med garn. Jeg får idéerne, når jeg står med det i hånden, mærker det og dufter det, og min passion for uld er nok på højde med din for heste, så det forstår du jo 🙂

 • Reply Birgitte 08/09/2012 at 20:10

  Åh, hvor lyder det dejligt! Har set en del islandske landskaber på det seneste i forbindelse med lanceringen af Tina Dickows nye CD, så nu har jeg endnu mere lyst til at tage afsted. Rigtigt god tur!!

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:04

   Tak skal du ha’ Birgitte, og ja Tina D er en god ambassadør for de storslåede landskaber…

 • Reply Fríða 08/09/2012 at 20:30

  Anne, hvis du vil have hjælp eller få en gratis guide med bil, så mail mig dog!
  kh.fra Island
  Frida

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:04

   Jeg mailer, Frida, det kan du regne med, men jeg vil også gerne høre om andre kender særlige skønne steder 🙂

 • Reply Lone H 08/09/2012 at 21:07

  Island er et af mine højeste ønskerejsemål. Der skulle være så fantastisk smukt, og et dejligt land at besøge.
  Ønsker at du får opfyldt alle dine forhåbninger for turen derop.

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:05

   Det ønsker jeg også, Lone, men der er jo ikke meget tid at rutte med, bare en lille håndfuld timer, som jeg selv bestemmer over…

 • Reply Fríða 08/09/2012 at 21:51

  Og hvis nogen af jer der læser med er interesserede, så kig her: http://www.inspiredbyiceland.com/

  kh.fra Island
  Frida

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:05

   Vi kigger…

 • Reply Charlotte Thaarup 08/09/2012 at 22:12

  Jeg kan ikke hjælpe – bare fortælle, at to gode venner lige er kommet hjem efter 5 dejlige dage på Island – helt fyldt op med oplevelser og: Det er lige et sted for dig! Tror jeg på! Rigtig god tur!

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:05

   Det tror jeg også på, Charlotte…

 • Reply Jeanette hegaard 09/09/2012 at 06:45

  Det lyder som en fantastisk tur – glæder os til billeder og reportage 😉

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:06

   Jeg skal sørge for begge dele, Jeanette. Vi ses jo lige efter, at jeg er kommet hjem, så du får det frisk fra fad…

 • Reply kirstenk 09/09/2012 at 07:40

  Vi var på Island sidste år og jeg anbefaler helt klart natur og kamera…vi kunne gå flere dag i fuldstændig uberørt natur…en oplevelse jeg aldrig vil glemme…hav en rigtig god tur!

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:06

   Tak, Kirsten, flere dage har jeg ikke til rådighed, men jeg kan da trave i nogle timer…

 • Reply Anne 09/09/2012 at 08:57

  hihi…jeg tænker:” mail til Frida!” ..god tur, god arbejdslyst..uhh hvor ville jeg gerne tilbage 😉

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:08

   Jeg vil også gerne høre andres tanker, Anne, for vi har jo alle forskellige referencerammer.
   Spurgte du mig om gode steder i og omkring Silkeborg, så ville jeg sikkert pege på noget andet, end min nabo ville.
   Så derfor dette indlæg og så vill jeg selvfølgelig også maile til Frida…

 • Reply Susanne 09/09/2012 at 10:12

  Nej hvor er du heldig – det må være et helt fantastisk sted – gid det var mig.
  Jeg tror jeg ville prioritere noget, som man ikke kan se andre steder, i de få timer du har. Måske er der noget der trækker mere end garnforretninger (det var en sætning jeg aldrig troede jeg skulle skrive), men som Tina siger, kan man få meget via nettet i vore dage. Rigtig god rejse. Jeg glæder mig til at høre om din tur.

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:09

   Nettet er nettet, Susanne, og der ville jeg ikke få snakken og historierne og oplevelsen sammen med den ene gode veninde, der skal med, som deler min passion for uld.
   Men vi får at se, måske bliver det gallerier og andet særligt, der får lov at fylde…

 • Reply Karen Sillemann 09/09/2012 at 14:23

  Der er så dejligt på Island! Kom hjem derfra for under en måned siden , Strikkesymposium du ved. Ja garn kan sendes, men man kan ikke røre ved det før det er pkket ud! Ridetur ville jeg nok vælge, men jeg hr også prøvet de fleste af de nævnte ting. Frida ved det hele! Skal i bo i Reykjavik?

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:10

   Ja vi skal bo i Reykjavik og der er planlagt ture ud i naturen for os, så måske skal jeg vælge noget andet i de timer, som jeg selv bestemmer over…

 • Reply Rikkeprikke 09/09/2012 at 14:32

  Åh, jeg drømmer om Island, og jeg håber og krydser for, at drømmen bliver til virkelighed inden for de næste par år, jeg tror bare, ungerne skal have et år eller to mere på bagen. Jeg glæder mig rigtig meget til at se Island gennem dine øjne, jeg er sikker på, det bliver smukt, grundigt og fyldt med glæde.
  Rigtig god tur 🙂

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:10

   Jeg skal gøre mit bedste for at fortælle om det hele, når jeg er landet hjemme igen, Rikke…

 • Reply Sonnie 09/09/2012 at 15:06

  Hold da op, det bliver mega spændende.
  Der er så smukt, at ord ikke kan beskrive det.
  Rigtig god tur.

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:10

   Meget meget spændende, Sonnie, jeg tæller ned…

 • Reply Marianne 09/09/2012 at 19:06

  Island er så smuk og særpræget – rigtig rigtig god tur ( jeg ville heller ikke kunne vælge, men en tur på hest efterfulgt af garn ville da være perfekt, hvis ikke det lige var for geiser, vandfald o.s.v. )

  Marianne

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:11

   Geysere, vandfald, klipper, hummerrestaurant, badning og meget andet er skemalagt, Marianne, der bliver drøn på, vi må se hvad jeg bestemmer mig for…

 • Reply Katrine 09/09/2012 at 19:40

  Hvor spændende! Har aldrig været på Island, så ingen gode råd herfra. Og jeg kan levende forestille mig, hvor gerne du vil prioritere din alene-tid HELT rigtigt. Håber du finder den bedste løsning. Og rigtig god tur!

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:12

   Jeg vil så gerne vælge rigtigt, Katrine, for der er så lidt tid at gøre med…

 • Reply didde 09/09/2012 at 19:41

  Hej anne. Jeg tror du når det der er vigtigst når du kommer derop. Jeg havde min sidste praktik i hjalli børnehaven deropppe i hafnarfjordur og det jeg siden hen har savnet rigtig meget, er horisont . Så fra mig af, nyd horisonten den friske luft og lugten af rådne æg fra det varme vand. Pals og inklusion lyder spændende. Glæder mig til at høre om din rejse . Kh Didde

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:13

   Det er faktisk lige i den kommune, at vi skal være allermest, Didde, et par af os terapeuter, der skal afsted, er oplært af én derfra og hun har arrangeret en arbejdsformiddag for os sammen med nogle af hendes folk. SÅ spændende altså, jeg er helt elektriske…

 • Reply Pernille 09/09/2012 at 22:00

  Åh det lyder spændende. Både det programmerede og alenetiden 🙂

  • Reply Anne 09/09/2012 at 22:14

   Jeg kunne endda ha’ lyst til at være alene i alenetiden, Pernille, bare mig og lige det, som jeg har lyst til at gøre, så måske skal jeg vente med at bestemme mig til jeg står der…

 • Reply Pollyanna 09/09/2012 at 23:02

  Jeg var på Island for nogle år siden. Hver dag gik vi forbi et lille keramik galleri, som havde nogle fine ting. Hvor vi boede var der også et par genbrugsbikse, der var ret sjove og havde alt muligt. Jeg var på Reykjaviks kunsmuseum, som var en fin oplevelse, men ellers må jeg jo nok tilstå at den storslåede natur er det, jeg husker allerbedst. Fantastisk natur, jeg ikke har set magen til andre steder i verden. Jeg husker faktisk kun at have set en enkelt garnbutik, men jeg har nok heller ikke haft øje for det, for det var først nogle år senere jeg tog strikkeriet op igen. Hvis du nu gerne vil vide, hvor genbrugsbiks og galleri lå, bliver jeg dig svar skyldig. Jeg kan simpelthen ikke huske, hvad gaden hed, hvor vores hotel lå. Men Reykjavik er til at overse, så måske render du automatisk ind i dem. God tur. 🙂

  • Reply Anne 18/09/2012 at 16:43

   Jeg glæder mig sådan, Pollyanna, og vil ha’ øjne på stilke og sørge for at få så meget med, som man nu kan på så forholdsvis kort tid…

 • Reply didde 10/09/2012 at 22:18

  Hurtig indskydelse….. 😉 tag dine kollegaer med i svømmehal udendørs en aften og nyd det ekstra varme vand, de flotte vikinger og måske hvis i er yderst heldige nordLys.

  • Reply Anne 18/09/2012 at 16:44

   God idé Didde, men der er lagt planer for vores aftener, så det bliver til svømmetur onsdag eftermiddag og nok ikke i mørke…

 • Reply Solveig 11/09/2012 at 12:54

  Jeg tror du må prioritere denne butikken her, når det er så få timer…
  http://handknit.is

 • Reply Tina Melton 11/09/2012 at 21:41

  Anne – jeg er også selv bidt af kunsthåndværk og håndarbejde generelt – men jeg tænker bare at selvom der er rigtig mange dygtige kunsthåndværkere osv på Island og rigtig meget dejligt garn – så er der også så meget særpræget natur. og jeg har også selv trøjer strikket i garn fra steder med dejlige ferie minder – de betyder noget specielt. Helt sikkert. Men jeg er stadig overbevist om at den islandske natur ikke kan erstattes af andet 🙂 Men som du skriver skal i jo også på fællesture i landskabet så måske får du der opfyldt det behov.

 • Reply Dortheivalo 16/09/2012 at 00:01

  Åååh, hvor er du heldig og jeg håber virkelig, at du får nogle rigtig, rigtig gode dage på Island. Island står meget højt på min ferierejse-mål-liste, men det koster det blå ud af øjnene at rejse .. bare væk fra Grønland, men en skønne dag, måske.
  Jeg håber, at du får taget rigtigt mange billeder, som du vil dele med os, når du engang kommer hjem fra nabo-øen.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.