Genbrug

FOR EN TYVER MERE + 6…

18/08/2012

 

Jeg startede ugen ud med at købe for 20.- kr blandet.

Lækkert blandet!

 

Og sluttede i går af med at spendere en tyver mere  –  ja og så lige 6 kroner oveni.

26.- til de 20.- forleden. For en lille halvtredser genbrugslykke om ugen er vel passende eller?!

Meget passende hvis jeg spørger mig selv og det er jo sådan set den eneste, som jeg behøver at ha’ med på idéen.

 

Samme butik som forleden men med nyt på hylderne og endda lige noget, som passede til mine “behov”…

 

Først snuppede jeg et smukt fad fra Bangholm Keramik.

Råt på ydersiden og så med de fineste blå og violette nuancer på serveringsfladen. Fadet er ildfast men jeg vil næsten ikke kunne nænne at dække bunden med snasket mousakka, en salat vil være smukkere deri. Eller frugt eller små fine kager.

Min mormor havde et grønligt fad fra Bangholm og der i lå der altid friske Golden Delicious, toppen af æblepoppen dengang i 70’erne.

 

Bangholm Keramik havde fabrik ude på Djursland og jeg mener faktisk, at der stadig produceres i navnet men at det nu er fra mindre værksted i Ebeltoft.

Jeg er tit kommet forbi fade og skåle på mine genbrugsrunder, har aldrig taget noget af det med, har tænkt at farverne var for dystre på de store ting, men dette her er lige i øjet og passer fint ind i samlingen af serveringsdele med blåt islæt.

20.- danske kroner for et meget velholdt fad, der garanteret aldrig har været i ovnen.

Måske har det været æbleholder ligesom mormors…

 

En fin Erik Kold bøtte stod også på hylden og smilede til mig. En lidt lavtgående udgave, lille og bred i det.

Når jeg køber plast er det oftest for at forære det til Sophie, der med sine 27 unge år er så velplaceret i retro-segmentet at det halve kunne være nok, orange, brunt og grønt og så lidt med en solgul klat på. Plast, plast og plast og så lige en gang teak og lænestol, det er skønt.

 

Hun fik de flade snackskåle forleden og blev lige så glad, som jeg vidste hun ville og hvis jeg kender hende ret, så har der sikkert allerede været serveret en lille nød derpå.

Så jeg forestiller mig egentlig, at der må et lille tovtrækkeri til, før vi helt kan få afgjort, hvor Kold bøtten skal bo, for jeg har faktisk taget den i brug, den passer lige præcis til opbevaring af MT inde i skabet.

 

Måske vil hun lægge sig i selen for at finde noget andet, som jeg kan lægge tapen i, så bøtten kan komme hjem i det hjem, hvor den passer allerbedst og får lov at stå fremme. Måske kan hun finde en sirlig æske, som jeg kan bruge i stedet.

 

Eller også ender det som det plejer, mor bliver blød og tømmer tapen ud i skuffen igen og lader for 6 kr 70’er-plast bo 400 meter henne om hjørnet…

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Britt 18/08/2012 at 10:34

    Fantastisk fad. Måske du kunne få en ekstra-tjans som loppehaj for andre 🙂

  • Reply Amanda S 03/09/2012 at 10:23

    rigtig flot fad. Det er et fund.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.