Strik

BUNDNATURRIKLÆDI…

18/06/2009

Mynstur…

Med Gudruns tape og håndnoter på…

215 muligheder…

Jeg strikker sjal, færøsk sjal, lidt på dansk og lidt på færøsk, masser af retriller, i hundrevis af masker, med enkelt hulmønster og svaj til nakken.

Johanna Maria hedder sjalet, sendt afsted fra søde Gudrun, før den danske oversættelse var helt klar, men det er fint med mig, for jeg støtter mig til Olivia Joensens gode forklaringer om at strikke færøske sjaler.

Jeg har lånt bogen “215 sjalsmønstre” af en sød kollega, der kender min kærlighed til uld og masker, hun er fra Færøerne og har arvet bogen af sin mor, og mente, at det ville være hyggelig læsning for mig, og det havde hun så ganske ret i…

Gudrun er ikke længere væk end en mail, og da jeg i forvejen strikker sådan lidt på gehør, så glider det stille afsted med indtagninger og sammenstrikninger med omslag til den ene og den anden side, så snart vil jeg kunne dække mine juni-kolde skuldre med et stort smukt sjal.

Egentlig er jeg slet ikke til de trekantede sjaler, i alle tilfælde ikke når de bæres på bedstemor-maner, men som på Noda-billedet, skødesløst svøbt, og med lækre shades på, ja så er det lige mig.

Og så har min egen lille tøj-fugl Sophie pippet mig i øret, at den gul-grønne farve jeg har valgt, faktisk er et ret godt bud på en af efterårets hotte farver.

Jeg kommer til at elske Johanna Maria…

You Might Also Like

15 Kommentarer

 • Reply jeanette hegaard 19/06/2009 at 05:19

  Den har jeg gået og ventet på skulle være klar på dansk – så håber jeg bare at den grønne farve jeg har valgt også er hot, bare en lille smule 🙂

 • Reply anne (den anden af slagsen) 19/06/2009 at 07:55

  Det ser fint ud Anne. Jeg er fristet, men det er jeg af så mange ting. Lige nu planlægges der strik til ferien, måske en færøsk sag også skal opleve Toscana!

 • Reply Dorte Nielsen 19/06/2009 at 08:44

  Uha, Anne, hvor er det da et dejligt sjal. Og fed måde det bliver båert på.
  Dorte :O)

 • Reply Nicole 19/06/2009 at 10:15

  Det ser da bare så dejligt ud – bare jeg var lidt mere ferm til at strikke. Tror du en begyndere også ville kunne klare sådan et projekt ? Det kniber med at kunne læse opskrifterne – men man må jo prøve !!

  Det skal helt sikkert blive et “hot” stykke, Anne !!

  God weekend til dig !

 • Reply Nina 19/06/2009 at 10:51

  Det lyder dejligt med alle de retriller! Er der nok diagrammer i bogen til at klare sig igennem uden for meget oversættelse eller kræver det en færding ved hånden? Er nysgerrig – for det ser ud til at være en dejlig bog.

 • Reply Nina 19/06/2009 at 10:52

  Ups – en færing ikke en færding

 • Reply Anne 19/06/2009 at 14:20

  Den er næsten klar på dansk, Jeanette, Gudrun arbejder i alle tilfælde på det. Selve opskriften er skrevet, men hun mangler vist at lave mønsterforklaring og sådan.
  Din grønne er garanteret også flot, du vælger altid smukt…

  Måske, Anne, måske, det gælder jo om at være lidt international 😉

  Ja, det ser nemlig ret tjekket ud, Dorte, som det hænger der om modellens krop…

  Det er ikke et svært stykke strik, Nicole, der er ikke mange forskellige og spidsfindige ting i selve mønsteret, men måske har du en veninde/mor/tante/kollega, der kan hjælpe dig lidt på vej, hvis det er vanskeligt at afkode strikkesproget.
  Også god weekend til dig…

  Nina, der er skam flere sider på dansk i den bog, jeg synes bare, at det ser pudsigt ud der på færøsk, så derfor var det det opslag jeg havde knipset.
  Jeg har kigget efter bogen, men kunne umiddelbart ikke finde et eksemplar til salg, men jeg har altså ikke været grundig i min eftersøgning…

 • Reply malle 19/06/2009 at 21:35

  flot bliver det og dejligt at kunne svøbe sig ind i det på en kold vinter dag.

  anne, jeg er den glade indehaver af bogen både på færøsk og engelsk ….. så sig til hvis du mangler hjælp for jeg næsten greje det færøske…. måske fordi jeg kan lidt islandsk!

 • Reply Bebiane 21/06/2009 at 14:45

  Smukt sjal. Tak for link til en spændende netbutik.

 • Reply Pia 21/06/2009 at 15:45

  Nu er den danske udgave af mønsteret klar! – Må man spørge, hvad din farve hedder? Den flotte plissé-trøje du strikkede, hvilken farve var det? Venligst Pia, Ribe

 • Reply Anne 22/06/2009 at 15:40

  Opskriften jeg har er skam på dansk, Malle, jeg havde bare ikke tålmodighed til at vente på mønsterforklaringen, så derfor har jeg brugt bogen som støtte.
  Det er jo ikke lige meget, hvor man placerer omslaget i de forskellige sektioner 🙂

  Velbekomme, Bebiane, und dig selv en lille shopping-tur der, det er gode sager…

  Den hedder Herb, Pia, og trøjen var i noget, der vel kan sidestilles med Gudruns coral:
  http://noda-handil.fo/product.asp?product=151
  Betyder det mon, at vi bliver klædt i samme modeller i samme farver 🙂

 • Reply Pia 22/06/2009 at 18:40

  Ti hi.. Nej da! Coral var tiltænkt en “Elvira” til datteren, men skøn er farven.. Tak for hjælpen 🙂

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » JOHANNA MARIA… 10/07/2009 at 15:15

  […] er i mål med det smukke tørklæde, som jeg startede på for en måneds tid siden, jeg har strikket og strikket og strikket, ret og […]

 • Reply Anne Marie Vandborg, Århus 07/10/2010 at 10:34

  Hej Anne
  Hvor kan jeg få fat i opskriften (på dansk) til Johanna Maria sjalet, både det aflang og det trekantede for jeg synes det er smukt. Jeg har set det et andet sted på nettet.
  Hvor kan bogen 215 sjaler købes?

  Mvh.
  Anne Marie Vandborg
  Århus

 • Reply Anne 07/10/2010 at 16:43

  Hej Anne Marie!
  Du kommer direkte til salgsstedet af det skønne tørklæde, hvis du trykker på linket oppe i teksten, lige der hvor der står Johanna Maria.
  Og faktisk har Gudrun hos Noda også en bog, der vist er et genoptryk af den bog, som jeg havde lånt af en kollega.

  Jeg har lige forsøgt at google Johanna Maria og det allerøverste, der kommer frem, er den side, som jeg også henviser til der.
  Så Google er en god ven, hvis man søger noget.

  God strikkelyst…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.