Oplevelser, Strik, Udflugter

MÅSKE DANMARKS SMUKKESTE…

14/04/2009

Tind Mohair…

Veranda…

Udsigt over fjorden…

Geilsk…

En Anne-trøje…

Beskedent indkøb…

Når vi kører til vores venners sommerhus på Lodbjerg Hede ved Søndervig kommer vi forbi Tind Mohair, og jeg har da besøgt butikken en gang eller to, men det var dengang, hvor hylderne med garn stod linet op i en istandsat længe på gården.

Det gør de ikke mere, nu har alle de uldne lækkerier fået plads oppe på øverste etage i det store sorte nybyggede hus, som man, nok uden at overdrive ret meget, kan kalde Danmarks smukkeste garnbutik med vidunderlig beliggenhed.

I fredags fik jeg mulighed for et ultrakort visit, da påskefrokosten var indtaget og alle andre drog til vandet, i mit sind var der ingen tvivl, garn over Vesterhav, sådan måtte det være…

I underetagen er der bøjle efter bøjle, hundrevis af dem, med tøj af skønt hør, som jeg er sikker på, at rigtigt mange med hang til den slags vil savle over, men det var ikke det jeg var kommet efter og inden nogen nåede at blinke med øjnene, ja så havde jeg taget trappen til 1. i lange hurtige syvmileskridt.

Men ærlig talt, så kunne garn være garn, jeg glemte alt omkring mig, da jeg trådte ud på gulvet i det store højloftede rum og øjnene fangede udsigten over Stadil Fjord, hold da helt op, det er noget af det mest vidunderlige og pulsdæmpende jeg længe har set!

Jeg blev helt helt stille, og det sker ikke ret tit, og blev bare stående der og gloede med åben mund og roligt indre, balsam for sjælen med fed streg under…

Egentlig havde jeg allermest lyst til at sætte mig ved et af de små borde, der står deroppe, at skænke mig en kop af den kaffe, der var sat frem og så bare sidde der og sidde, kigge på det blå foroven og forneden pyntet med grønt i midten, det var lige før at strik kunne ha’ været strik og interessen for nyt uld lig med mindre end ingenting.

Men også kun lige før!

For da jeg havde gloet og sukket lidt, så måtte jeg selvfølgelig hen og kigge, ae, pille, blive inspireret, få nye behov og købetrang, der var meget at vælge imellem og pludselig, som havde nogen svunget en alzheimertryllestav over hovedet af mig, havde jeg lykkeligt glemt at jeg bare var kommet for at kigge, kun kigge.

Der var Noro, Duo, Geilsk uld og Høxbro-pang, der var perlestrikkede veste og yndigt babysmåt, der var mapper med alt mellem himmel og jord og lokkende giner med kreationer, der nærmest stod og skreg Anne.

Og oven i alle de herligheder, ja der var der så også skønt og nærværende ekspedition af Jette, der er så heldig at eje dette vidunderlige sted…

Jeg kom 5 minutter i lukketid og havde slet ikke tid til at nå alt det, jeg gerne ville, men jeg vender tilbage igen en anden gang, for jeg må altså prøve at sidde deroppe ovenpå med blikket vendt mod fjorden og så bare strikke og sniksnakke og få gode idéer.

Ganske lidt nåede jeg dog at flå af Jettes hylder, inden det var tak for i dag, et lille bitte Poona strikkeri, som på sigt skal hjælpe mig med at nedbringe mit lager af tyndt shetlandsuld. Mon ikke der er basis for 80-90 toppe, hvis jeg står på hovedet i skufferne…

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Reply Ann 14/04/2009 at 19:01

  Aah, der kunne jeg godt tilbringe en dag!
  Det er ligemeget hvorlaenge man bor i udlandet, der er noget ved Dansk Design der traekker baade ved bygninger og opskrifter.
  Har du faaet den brune kuvert herfra?

  Ann

 • Reply Rie 14/04/2009 at 19:28

  Jeg var der tirsdag før påske og må give dig fuldstændig ret i alt hvad du skriver. Det er så dejligt at komme på besøg der. Alting oser af fred og ro, synes jeg. Søde piger til at betjene os, god plads til at gå rundt og savle over alle de smukke ting, enten det er tøj, sko, smykker eller garn. Og – som du så rigtigt beskriver: Den mest fantastiske udsigt over fjorden. Havde jeg sådan en udsigt, ville jeg kunne sidde i timevis og bare kigge ud over vandet.
  Jeg skal heldigvis snart på besøg igen og jeg glæder mig allerede.
  Mange forårshilsner – Rie.

 • Reply britt 14/04/2009 at 20:12

  Wauw – det må da være Danmarks smukkeste biks – bare den måde nøglerne er skubbet nedover pindene indenfor er da en rejse værd.
  KH Britt

 • Reply Anita 14/04/2009 at 20:23

  Fantastisk! Tusind tak for kigget, Anne. Min søster og jeg var der sidst, da det lå på det gamle sted, men sidste torsdag talte vi om, at det snart måtte være på tide at finde frem til det nye Tind Mohair.

  Nørj, hvor jeg glæder mig nu, efter at have set dine billeder 🙂

 • Reply Helle Nielsen 14/04/2009 at 20:24

  Sikke da en overlækker biks….
  Og den der Anne-trøje – har den et navn eller andet den kan findes på???. Den er godt nok fin med det bærestykke.
  Hilsen Helle

 • Reply Kathrin 14/04/2009 at 20:26

  Hei Anne!

  Jeg er ikke særlig bereist i Danmark, men vi har vært 1 ferieuke i et sommerhus på Ljodberg Hede ved Søndervig. Søndervig er et nydelig sted! =) Jeg forelsket meg…

  Lekkert garn på en vakker flekk av kloden.

 • Reply Anne 14/04/2009 at 20:57

  Dansk er godt, Ann, og ja, kuverten er landet, jeg mailer lige til dig senere…

  Ja, det kan man snildt vende tilbage til, Rie, igen og igen! Jeg skal i alle tilfælde afsted og hente noget af det, som jeg lod ligge i fredags, dumt af mig, meget dumt, det skulle ha’ ligget her i stedet 🙂

  Der er så fint, Britt, jeg er sikker på, at det også er lige noget for Fru Green…

  Afsted med jer, Anita! Og derude bliver man ikke snuppet i tolden, selv om det nu er langt udenfor byen 😉

  Jeg må være dig svar skyldig, Helle, jeg knipsede bare et billede for at huske mig selv på, at den da ville være god til en kold aften og at jeg hellere må strikke sådan én en dag…

  Hvor sjovt, Kathrin, at du har været lige der i nærheden…

 • Reply Anita 14/04/2009 at 21:00

  Den skide told. Nu gik det lige så godt med at importere og så knalder de bare én. Var det så bare et godt knald, så… men nej nej ;-D

 • Reply Eva Anette 14/04/2009 at 21:15

  Åååååhhhh…nå mistet jeg pusten et øyeblikk her, snakk om balsam for sjelen med fet strek under!!! Takk for at du delte dine opplevelser og bilder derfra, jeg fikk også litt balsam for sjelen nå!

 • Reply Lise (fru Kvist) 16/04/2009 at 07:50

  Hvor ser det bare lækkert ud! Bygningen, indretningen, garnet, det hele!! Hvad er det for en lækker cardigan på billede 5? Det sted er vist en udflugt værd!

 • Reply Suzanne 16/04/2009 at 08:32

  Måske skulle alle vi blogge strikkere lave en tur til ovenstående og invadere med snak om strik, strikketøj og masser af kaffe. pludselig blev jeg helt misundelig over, at jeg bor på den ‘forkerte’ ø og at vi har absolut intet, der kan sammenlignes med dette sted…

 • Reply Anne 16/04/2009 at 16:13

  Ja, det er surt at blive snuppet, Anita, men garnet du fik er heldigvis tæt på at være alle pengene værd 🙂

  Velbekomme, Eva Anette, balsam er rart at kunne gi’…

  Ja, hvad er det mon for en, Lise, jeg aner det faktisk ikke, snuppede bare lige et billede af bærestykket til senere inspiration.
  Jeg tror, at den er strikket i Loden fra Gepard…

  Jeg er faktisk sikker på, at de ville tage imod sådan en flok med åbne arme! Hop du bare på toget til vestjylland, Suzanne, jeg møder gerne op derude…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.