Strik

LOUISES LONGCARDI…

31/01/2009

Rygriller…

Bløde folder…

Forstykke på vej…

Der strikkes på halvstore pinde i disse dage, 5.5, retriller og rib, det går tjept og inden alt for længe vil jeg kunne gå foråret i møde svøbt i en lun og superblød cardigan, Louises Longcardi fra Wilfert.

Jeg er vild med kombinationen af rillerne og ribben, hvor indtagningerne ligger, det er enkelt, men alligevel rigtigt effektfuldt, godt tænkt.

Og farven, uhmmmm, og blødheden, endnu mere uhmmmm, jeg mærker, at der er en yndlings på vej…

Garnet er en kombi af nyt og gammelt, det tykke er Wilferts Tweed, købt til projektet, det tynde er noget kidmohair indkøbt med hovedet under armen på Fanø, og siden deponeret i skuffens dyb, men farve og løbelængde passer perfekt her, så nu er det kommet frem i lyset, og jeg kan glæde mig over, at et dumt impulskøb endelig finder herlig anvendelse.

Ryggen er færdig, første forstykke godt på vej, og mens jeg strikker mig igennem det og det næste forstykke, så sidder jeg og prøver at regne ud, hvordan jeg kan kreere nogle mindre ballonagtige ærmer, end opskriften foreskriver, og så alligevel få et ribmønster til at passe for oven.

Måske kan jeg ikke regne det helt ud, men så må jeg strikke mig igennem forskellige løsningsmodeller, for ballon er ikke mig, jeg vil ha’ spaghetti…

You Might Also Like

17 Kommentarer

 • Reply Liselotte 31/01/2009 at 13:00

  Nej hvor sjovt, Anne. Jeg har lige bestilt mønstret i går og har planer om en i akkurat samme farve 🙂

  Jeg glæder mig 🙂

 • Reply anne (den anden af slagsen) 31/01/2009 at 15:01

  Jeg er også klar til selvsamme, men i en gråbbrun, men har det på samme måde som dig med ærmerne, derfor mit tilbagehold. Glæder mig til at se din færdige sag.

 • Reply Anne 31/01/2009 at 16:23

  Ja det er da rigtigt sjovt, Liselotte, og nok ikke sidste gang, at vi uafhængigt af hinanden får købt ind til det samme 🙂

  Det bliver forårets strikketing, Anne, som vi så kan bære vores store smukke sjaler over.
  Måske skal du og jeg hjælpe hinanden med at regne de smalle ærmer ud…

 • Reply Nette 31/01/2009 at 16:43

  Sikke dog en lækker side, og der er drengestrik også! 🙂 tak for linket.

 • Reply Ann 31/01/2009 at 17:24

  Dejligt strikketoej og endnu dejligere at du har det bedre.
  En Loerdags hilsen langvejs fra.
  Ann i Vancouver

 • Reply Linda 31/01/2009 at 19:58

  Øh nå, jeg missede lige hvordan det endelige projekt kom til at se ud; fik istedet forvildet mig rundt på hjemmesiden og erkendt at jeg i cirka 4 år har kørt 5-50 m fra den butik…. og jeg har kun været inde i den een gang, 5 minutter i lukketid. Det sgu da for ringe…
  men indtil videre ser trøjen rigtig fin ud, glæder mig til at se det færdige resultat HER ;o)
  kh Linda

 • Reply Lisbeth Bula 31/01/2009 at 22:34

  Aldeles nydelig! Og den lørdags morgenen var da perfekt!

 • Reply mette 31/01/2009 at 22:47

  Yeah – den er så fin,og jeg er nu ret vild med ballonerne 😉 så den i butikken, men der skal lagergarn til, og lageret er der ikke styr på.

  Glæder mig til at se den færdige version hos dig – ballon eller ej 🙂

 • Reply susanne vestergaard 01/02/2009 at 00:01

  Hey – sagde du RETstrik… jamen, den MÅ da være noget for mig – ind på dit link .. og jahhhh,dér faldt jeg da helt og aldeles for den der raglan drengestik… åhhh, det er for sjældent at der er trøjer til drenge som jeg sådan bliver forelsket i…uhmmmm..og så er dne jo så pokkers enkel at det næsten er FOR simpelt….nå, tilbage til din skønhed. Hva´i alverden er der nu galt med ballonærmer?? de dækker da bare fint over dine “muller”?!

 • Reply Pernille 01/02/2009 at 11:30

  Rigtig, rigtig lækker uhm-trøje : ) Jeg glæder mig til at se den spaghetti-løsning!

 • Reply Eva Anette 01/02/2009 at 16:29

  Hei Anne – håper at du har fått sparket de siste inluenzarestene ut av kroppen!
  Nyyyydelig jakke – jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet med Anne-modifikasjoner! 🙂
  Så må du nyte resten av søndagen, her i Oslo er det superkaldt og perfekt strikkevær 🙂

 • Reply Hende med vind i håret 02/02/2009 at 15:14

  Er den for kompliceret for en ‘let-øvet’ strikker?
  Indtil videre har jeg kun strikket sjaler og tørklæder i rib, perlestrik og hulmønster. Har længe haft lyst til at gå i gang med en cardigan og denne ser skøn ud! Du viser den frem når den er helt færdig, ikke?
  K.

 • Reply Anne 02/02/2009 at 17:02

  Wilfert laver lækkert drengestrik, Nette, jeg har strikket en fed vest og en raglan derfra…

  Ja, det er et herligt strikketøj, Ann, jeg nyder næsten hver eneste pind 🙂
  Vil du være sød at maile mig din adresse, bogen du ved…

  Du må derind, Linda, jeg vil også, når jeg snart skal på kvindevenindekøbetur til Kbh…

  Lisbethm den morgen var helt perfekt…

  Du må ha’ tjekket op på lageret, Mette, for snart vil vi ha’ forår med strikjakker og balloner…

  Jeg er bare ikke til ballon, Susanne, det har jeg mærket med den gule trøje fra efteråret, det går ikke, jeg er til det smalle.
  Og hvad mener du med muller i anførselstegn?! Jeg har altså ægte kokkemuller 😉

  Ja, jeg glæder mig sgi også, Pernille, for jeg har ikke helt grejet udregningerne endnu 🙂

  Jeg nød søndagen, Eva Anette, håber du gjorde det samme!
  Og det færdige resultatet det bringes her på kanalen i samme sekund som det er klart…

  Den vil godt kunne strikkes af en let-øvet, der er intet kompliceret i teknik og sådan, det er lige ud af landevejen, men jeg vil sige, at opskriften er skrevet til strikkere, måske skal den pensles lidt mere ud, hvis man ikke har strikket tøj før.
  Men du skriver da bare her, vi er mange, der kan hjælpe, og det vil Wilfert garanteret også…

 • Reply susanne vestergaard 02/02/2009 at 17:24

  Uhhhh – jamen, det ER dem jeg mener, Anne – intet – absolut INTET – andet kunne falde mig ind… men jeg ser du i et andet indlæg jo kalder dem for OVERARMSBØFFER – så det ER dem jeg mener…. smukke, stærke, veltrimmede overarmsMUSKLER – med garanti!!!!!
  ;0)

 • Reply Wilfert 04/02/2009 at 07:53

  Kære alle,
  jeg sidder her med morgentheen og bliver helt glad og rørt over at læse alle jeres indlæg. Jeg har regnet lidt på et smallere ærme, så dem der vil prøve det kan bare sende mig en mail på britta@wilferts.dk så kommer det flyvende til jer. Lad mig så gerne vide hvordan det går, da det jo ikke er afprøvet IRL endnu af fruen selv 😉

  God dag til alle fra Britta

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » UDEN BALLONER… 15/02/2009 at 16:52

  […] om et par hundrede madrassting så er min cardigan færdig, og resultater er jeg ovenud tilfreds med, super pasform, enkel men med gode detaljer, […]

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » KLAR TIL BRUG… 07/03/2009 at 10:04

  […] Louises Longcardi har faktisk været færdig en stund, sammensyet og det hele, men har ligget og ventet på knapper, […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.