Blomster, indenfor

TIL SENERE GLÆDE…

09/11/2008

Amaryllis…

Dagen i dag skulle ha’ været brug i haven, som stadig ikke er lukket af for vinteren; dahlia’er venter på at blive gravet op, stauder på at blive klippet ned og noget der ligner hundredevis af løg ligger i poser lige klar til at hoppe i den sorte jord, for så at kunne glæde med farve og sprødhed, når foråret kommer.

Jeg opgav efter en halv times tid derude, jeg var våd til skindet og brillerne har dækket af dråber på ydersiden og dug på indersiden, det var ikke svært at blive irriteret over, så jeg smuttede ind i varmen igen.

Inde stod der også løg og ventede, fire kæmpe amaryllis’er, og de kunne komme i jorden uden regn i nakken, så det kom de.

De skulle ha’ pyntet vores hjem i juledagene, men det når de ikke, men skidt, så kan de sætte lidt kulør på januar…

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Reply Dorte Nielsen 09/11/2008 at 17:03

  God sen eftermiddag Anne.
  Er dine amaryllis fra sidste år? Og hvordan har du sørget for dem i foråret og sommer? Jeg smider altid mine løg væk, men vil gerne gemme, men aner ikke rigtigt hvordan.
  Fortsat god aften.
  Dorte

 • Reply Mie 09/11/2008 at 18:31

  Det er en imponerende og fascinerende blomst, som når den først går i gang nærmest vokser, mens man ser på den. Jeg havde helt glemt, at det er nu de skal igang, hvis blomsterne skal pryde og glæde. Jeg må vist have fat i et par knolde i morgen.
  Knus og tanker

 • Reply Marina 09/11/2008 at 19:53

  Ja vejret har været ægte novembergråt idag, men så er indendørs blomstersysler da også næsten ligeså godt som den udendørs fornøjelse. Glæder mig til at se dem i blomst.

 • Reply karen 09/11/2008 at 20:39

  Jeg ble helt forskrekket da jeg så bildet ditt – for jeg stod nettopp for noen timer siden og plantet to kjempeamaryllis i terracottakrukker, på akkurat samme måten. De ble hjembragt fra Amsterdam for 1 mnd siden og skulle liksom bli klar til jul, men så ble de av en eller annen mystisk grunn liggende på soveromsgulvet frem til nå. Men så får vi begge amaryllis i januar! – eller skal vi være så naive at vi satser på jul allikevel? Blir spennende å se hvilke som blomstrer først.. ! 😉

 • Reply Kathrin 09/11/2008 at 23:59

  Hei Anne!

  Amaryllis-løkene ser fristende ut der de står.
  Jeg rakk ikke å gjøre i stand i hagen før vinteren kom med snø her. Oooops…. Nå har det blitt mildere igjen, og snøen har smeltet, kanskje jeg får gjort det siste allikevel.

  Nå må jeg finne sengen og få en god natt på øyet.
  Klem til deg, Kathrin.

 • Reply Malene (Østerbro) 10/11/2008 at 00:02

  Ej, ja… jeg så lige dine billeder af Amaryllis og blev mindet om en af de ting jeg holder af og glæder mig til i den mørke tid…dejligt. Jeg planlægger altid at gemme knoldene fra de smukkeste, men når vi når hen i marts plejer de faktisk at ryge i skraldespanden, fordi jeg er i tvivl om hvordan….hmmm….måske har du nogle gode fifs?

 • Reply Ella 10/11/2008 at 15:36

  Skidt pyt, Anne – det går jo alligevel 😉

 • Reply Anne 10/11/2008 at 17:18

  Nogle er nye og andre halvgamle, Dorte.
  De gamle plejer jeg at lade visne ned, sådan ude i et hjørne af bryggerset, så smider jeg dem ind i et skab og hiver dem frem hen på efteråret. Jeg har også hørt om nogen, der lader dem stå i haven om sommeren og så lader dem hvile et par måneder inden de igen driver dem frem.
  Du kan bl.a. læse lidt mere her:
  http://www.aalborg.dk/Dansk/Living/?ctrl=424&data=102%2C2566756%2C531&count=1

  Det er en skøn blomst, Mie, den hører for mig uløseligt sammen med julen…

  Det var fint nok at sysle inde, Marina, men hvor ville jeg dog gerne ha’ haft alle tulipanerne i jorden. Det må blive senere på ugen…

  Det kan jeg da godt forstå, Karen, at du blev lidt overrasket, men så kan vi da hygge os lidt med tanken om, at vi brugte vores søndag på det samme.
  Det bliver sjovt at se, om de kommer i blomst på nogenlunde samme tid…

  Sne, åh hvor er du heldig, Kathrin, det vil jeg meget hellere ha’ en det grå og tågede vejr vi har i disse dage…

  Fifs ovenover, Malene 😉
  Og lad mig så lige høre, om du dette år får gemt de smukkeste…

  Ja ja, Ella, jul skal det såmænd nok blive, med eller uden hjemmedrevne amaryllis. Vi kan da heldigvis købe nogen, der er klar til at springe…

 • Reply Dorte Nielsen 11/11/2008 at 19:23

  Mange tak Anne. Skal en af dagene på jagt efter nogle af de flotte, de skal gemmes, og forhåbentlig tages frem næste år.
  Dorte

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » RAKETFART… 27/11/2008 at 11:44

  […] nogle uger siden satte jeg amaryllisløg i frisk jord, opgav nærmest på forhånd at få glæde af deres blomst i juledagene, fordi jeg var lidt sent […]

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » BLOOM… 08/12/2008 at 17:15

  […] er den første amaryllis af egen drivning sprunget ud, rød og decemberagtig, med dobbelte blomster og hele […]

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » OVERDÅDIG… 03/01/2009 at 22:40

  […] Pottet først i november, bare én måned efter var der blomst i den første og siden er det bare fortsat, røde, hvide, rosa, sarte og krasse, kæmpestore og også små og lave, nogle med enkelte blomster og andre som denne her i dag er fyldt med hundredevis af skønne krøllede blade… […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.