Udflugter

OG SÅ TIL SUSANNE…

20/10/2008

Domkirken i Lund…Domkirken i Lund…

Domkirken i Lund…

Domkirken i Lund…

For hun ville egentlig så gerne i både dyrepark og domkirke, ja vel egentlig holde ferie i det hele taget, men måtte bare gå på arbejde i stedet!

Så derfor et lille glimt fra lørdagens udflugt…

Jeg kunne ha’ brugt timer i Lund Domkirke, men måtte tage til takke med en halv, kirkebesøg er ikke det fedeste, når man er 12 og 13, der var en del sukken og prusten, som jeg havde meget svært ved at abstrahere fra.

Kun da de fandt Kaj Munk i en mappe om nutidens martyrer, glemt de for et kort øjeblik de nedadvendte mundvige, men jeg var så dumt at spørge til det og straks kom de skulende øjne tilbage…

Jeg må vende tilbage til kirken en anden gang, jeg fik slet ikke set og oplevet det, der var mulighed for, alene det at sidde stille på en bænk i det kæmpestore kirkerum kunne jeg bruge laaaaang tid på.

Man kan ikke andet end at fyldes med ro og beundring, når man bevæger sig i rum, der er fyldt af så mange års historie og som er skabt af menneskehænder uden hjælp fra elværkstøj og store kraner.

Under kælderens hvælvinge var der en udstilling med moderne kunst fra Østen, det ville jeg også rigtigt gerne ha’ brugt lidt mere tid på, men med prust og støn og himmelvendte øjne hvert 10. sekund opgav jeg hurtigt, jeg orkede ikke at tage sværdslaget.

Så, Susanne, vi kan tage Lund sammen en dag, UDEN børn, der sukker…

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply Stine 20/10/2008 at 09:46

  Lund Domkirke er smuk – den minder utroligt meget om Viborg Domkirke, men er alligevel markant anderledes. Tak for smugkigget – jeg glæder mig til mere 🙂

 • Reply Lise (fru Kvist) 20/10/2008 at 09:49

  Smuk kirke. Vi var der sidste sommer. Mine unger var meget betagede af uret, men det med at dvæle ved tingene er nu heller ikke deres stærkeste side. Domkirken er så stemningsfuld at man faktisk godt kan blive lidt grebet selv om man ikke er religiøs til daglig!

 • Reply Elizabeth H. 20/10/2008 at 10:04

  Wauw, hvor er der smukt!

 • Reply Susanne i Silkeborg 20/10/2008 at 12:23

  Åhh – jeg elsker altså også kirkerum og imponeres altid af det håndværk og offervilje der må ha’ været tilstede på byggepladsen ! Så jeg er med på en tur til Lund og lidt længere tid til fordybelse i roen og kunsten :o)
  Mht ferie – så får jeg lidt i november – tager på en smuttur til Oslo (tur/retur i et hug) og mens jeg sejler derop og hjem…. så kan jeg jo ikke andet end at slappe af og nyde livet ! Måske endda strikke lidt ??
  Det glæder jeg mig allerede til…
  Kh
  Susanne, som takker for turen i domkirken

 • Reply susanne vestergaard 20/10/2008 at 13:38

  Oj, den der tur I er igang med at lave … kunne man mondtro få lov at tage med – på mere end et fotokig? Jeg LOVER at mine suk højest vil skyldes betagelsen…. og ellers så kan vi da lave en tur til Viborg Domkirke; http://www.viborgdomsogn.dk/index.php?id=8276 – der jo er en kopi – eller noget der ligner af Lund domkirke – og som har midnatsgudtjeneste med 1000vis af levende lys af og til… dét bør man – om man kan lide freden, det meditative og fordybelsen – unde sig selv at prøve i Viborg Domkirke – det er STOOOORT!
  Hva’ sir’ du, Anne – skal vi lave sådan en efterårs/vinter kom-med-tur til den lokale domkirke – for svigerinder, Susanne’er og alle andre der vil? Hva’?
  Dejlige feriebilleder som jeg har NYYYDt at se og læse om – og du lyder som om du er ved at genvinde dig selv?! Godt med tid til hygge, samvær og fællesskab!

 • Reply Anne 20/10/2008 at 14:08

  Jeg vil bladre i billederne, Stine, og se om der er mere, der er i orden nok til offentliggørelse…

  Det er lige sådan det er, Lise, andægtigt uden at man får lyst til at kaste sig ned på knæ. Jeg elsker de store rum…

  Der var SÅ smukt, Elizabeth, helt vildt endda…

  Smuttur til Oslo, Susanne, det lyder dejligt, får vi så norske julegaver i år?
  Jeg har tit tænkt på, at vi burde melde os til et af de der strikkecruises, som der reklameres for i Interweave, det kunne være lækkert…

  Sådan en Viborg-tur er jeg helt med på, gerne by night, måske kunne vi starte med lidt strik og lækker middag, og der er garanteret andre, der også gerne vil med.
  Og så snupper vi da bare en svensk udflugt, når der igen er lidt lunere i vejret, så vi kan komme til at sidde på nogle af alle deres gode kaffebarer…

 • Reply susanne vestergaard 20/10/2008 at 15:16

  Jamen – dét må vi da vist liiige snakke mere om, når jeg en dag om føje tid, kommer for at få lov at afhente et par af dine smukke og kælne små kattekillinger, ikke?

 • Reply Sifka 20/10/2008 at 16:39

  Er der ikke bare vidunderligt?! Der er en masse historier om og i den kirke. Var du nede i krypten? Jeg tager gerne med, hvis du skulle få lyst:)

 • Reply Tanni 20/10/2008 at 18:09

  jeg vil også med næste gang turen går til Lunds domkirke, jeg kan tage toget og mødes med Jer der. Lad os da lave en tøssetur. Jeg har aldrig “rigtig” været i Lund selvom jeg bor så tæt på og en gang at søgte job på universitetet der. Jeg er altså frisk på en tøsseblog-tur!!! Hvad siger I?

 • Reply Anne 20/10/2008 at 19:59

  Du tager kalenderen med, Susanne, og så laver vi en plan!
  Det bliver godt 🙂

  Der er så skønt, Sifka, jeg kunne ha’ brugt hele dagen der, og jeg var nede i krypten og snuse!
  Det kunne være hyggeligt at komme tilbage i dit gode selskab…

  Der er vist basis for en Lund-tur til foråret, Tanni, vi må hjælpe hinanden med at huske på det, når vi engang får taget hul på det nye år…

 • Reply Karin 22/10/2008 at 12:50

  Jeg kendte straks kirken! Jeg har også engang siddet på bænkene der til en middagsgudstjeneste. Kirken er fantastisk både udenpå og indeni. Jeg kommer der gerne igen.

  Faktisk har jeg proklameret at hvis jeg nogensinde skulle flytte fra Danmark skulle det være til Lund. Det er en dejlig by. God at shoppe i 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.