Strik

ÆRMESTRIK…

16/10/2008

Islænderærme…

Islænderen skrider stille frem, Laura glæder sig til den er færdig og jeg er vist kommet til at love, at det bliver den, mens vi er her i Sverige, så måske det stille skal skrues op i tempo.

Det er et kæmpe stykke strik at sidde med, jeg må nærmest ha’ armene helt op over hovedet, når skidtet skal drejes, og det, kombineret med 5 strømpepinde str. 7, satte min tålmodighed på prøve i aftes, det var lige før, at vi blev alvorlige uvenner, trøjen og jeg…

Ærmemaskerne er smidt over på en rundpind nu, og jeg bilder mig ind, at jeg har fattet systemet i Magic Loop, meeeeeen helt sikker er jeg ikke, for det glider ikke bare ubesværet, men dog meget nemmere end med alle de strittende strømpepinde!

Svigermor har været i gang med symaskinen ved ærmegab og halsudskæring, jeg var udfordret nok med 2-farve-strik på rundpind, så frem- og tilbagestrik orkede jeg ikke, derfor er hele bullen strikket på rundpind med opklipning for øje.

Så der er syet frem og tilbage, frem og tilbage, og jeg turde godt at sætte saksen i og få lavet et hul til det første ærme, det er en herlig måde at lave ærmegab på, snip snip snip med en skarp saks og så bare samle op.

Hurrastrik, det kan vi li’…

You Might Also Like

17 Kommentarer

 • Reply Inge 16/10/2008 at 11:41

  Kære Anne. Dejligt at høre at du stikker næsen op over de grumsede vande trods diagnose på trælse ting! Med hensyn til Magic-loop…..jeg kan ikke lige se om du har to wire-løkker på dit arbejde? Èn for hver halvdel af arbejdet? Sådan gør jeg – og synes det er dejligt nemt.
  Mange hilsner fra Inge

 • Reply Anne, Mandagspigen 16/10/2008 at 12:05

  det er kun første gang det er slemt at klippe i strikketøjet, næste gang har du jo prøvet det før… 🙂

 • Reply Mette 16/10/2008 at 12:32

  Det ser rasende godt ud! Ja, jeg har ikke prøvet sakse metoden endnu, men den frister. Nyd Sverige. Alt vel her. Det er blevet til de gode svar, som jeg håbede på. kærligst Mette

 • Reply Liselotte 16/10/2008 at 12:54

  Jeg kan godt forstå, at Laura glæder sig. Den ser meget smuk ud, men det er et stort og tungt arbejde. Skynd dig, for den ville være skøn i Sverige. Hun har jo helt ret 😉

  Om nogle timer starter jeg på en islænder. Pinde 7. Det er SÅ sejt, men jeg glæder mig alligevel. Jeg har ikke strikket sådan en de sidste 20 år, så det bliver sjovt at genopfriske.

 • Reply Ella 16/10/2008 at 13:06

  Det er helt som det skal være, Anne, et svensk idyl, familien (det meste af den) omkring sig – og så en islænder undervejs, ahhh 🙂

 • Reply Annepålandet 16/10/2008 at 14:17

  Genseren blir kjempefin – vi må få et bilde av hele når den er ferdig!
  Metoden med å klippe opp til erme er den samme som vi bruker på tradisjonelle gensere og kofter her i Norge, men vi strikker ermet nedenfra og opp og syr i til slutt, og ikke ovenfra og ned, som det ser ut som du gjør ut fra det jeg kan se på bildet. Ovenfra og ned er jo mye smartere, for da slipper du jo å sy i ermet til slutt!
  Hvis du skulle gi opp Magic Loop og gå tilbake til 5 strømpepinner, kan jeg på det varmeste anbefale Harmony Wood-pinnene til Knit Picks. Jeg har prøvd både metall- og trepinnene derfra i nr 7, og jeg kan love at å strikke med trepinnene er en HELT annen opplevelse!

 • Reply Charlotte Illum Larsen 16/10/2008 at 17:25

  måske man skulle se at få lært sig det der magic loop noget – længe leve you tube

 • Reply Lise (Fru Kvist) 16/10/2008 at 18:00

  På strikkefestivalen var jeg på Heidis fine kursus i strømpestrik med hhv en og to rundpinde. Jeg synes det var meget nemmere med to end med en og magic loop.

  Hvor stammer mønstret fra?

 • Reply Anne 16/10/2008 at 18:18

  Jeg har kun en enkelt, Inge, eller rettere havde, for nu er jeg tilbage på strømpepindene, jeg er næsten nede ved ribben og nu går det fint nok, fordi der ikke er så mange masker 🙂

  Jeg er lige ræd hver gang, Anne, for tænk om der lige netop på det sted ikke var syet nok, gys…

  Det var da dagens bedste nyhed, Mette, havde lige tænkt på dig i morges, nu er ferien blev en tand bedre, kan jeg forestille mig, tillykke, knus og tanker…

  Jeg er simpelthen nødt til at lægge den fra mig med jævne mellemrum, Liselotte, den er så stor og bøvlet at sidde med.
  Vi følges godt i strik for tiden, du og jeg, eller måske bliver jeg overhalet inden om, når du nu kaster dig over din islænder, hurtigstrikker 😉

  Nemlig, Ella, det er ren idyl og vi nyder det 🙂

  Anne, det med ærmerne nedefra har jeg også prøvet engang, da jeg strikkede mønstrede trøjer til pigerne, der skulle man strikke et glatstrikket stykke foroven uden mønster, som man så bukkede ind, når man monterede det.
  Jeg giver ikke op på Magic loop, det er ganske anvendeligt, men ellers er træpinde dejlige…

  Det var lige præcis You Tube jeg havde gang i i aftes, Charlotte, hurra for det 🙂

  Jeg har også haft gang i to rundpinde engang på et par strømper, Lise, og det gik ret fint, men jeg havde kun en rundpind i rette størrelse med herop, og så måtte jeg jo nøjes.
  Mønsteret er fra Ønskestrik i Herning, men på en herresweater og faktisk heller ikke med hel samme mønsterborter, jeg har tilpasset og ændret lidt, for at det passede bedre til mit øje, der godt kan li’ en vis logik i forløbet…

 • Reply Inge 16/10/2008 at 19:51

  Hej igen
  Jeg vil anbefale dig at have 2 wire-løkker, når du næste gang prøver magic-loop 🙂
  Venlig hilsen Inge

 • Reply merete 16/10/2008 at 22:12

  det er så vildt sjovt og rebelsk at klippe i det man har strikket. og man kan jo også bruge en hæklenål i stedet for symaskine. har gjort det meget de sidste par år. tricket er bare at det garn man hækler med skal være langt tyndere end det man har strikket med. ellers bliver det noget flanende rod.

  det bliver en flot trøje.

 • Reply Hanne 16/10/2008 at 22:15

  Hov, Annemone….jeg troede ikke der var internet i den dybe mørke svenske skov :O)
  Det er dejligt at høre i hygger og slapper af, sådan skal det være :O)
  Jeg har set på perler i dag, så det var en fornøjelse, så jeg ved godt hvor du skal med hen næste gang vi skal i de små gader :O)
  Husk nu du har lovet mig en elg :O)
  kys hele familien og hyg igennem
  Knus fra os :O)

 • Reply Anne 17/10/2008 at 08:16

  Det må jeg så prøve, Inge 🙂

  Merete, det med hæklenålen, det har jeg set for nyligt, hvor husker jeg ikke, og jeg fik heller ikke kigget sådan nærmere på det, registrerede bare, at det var noget i den omegn der foregik, altså ærmegabsforstærkning.
  Måske skulle jeg prøve det en anden gang…

  Altså, Hanne, her er både trådløst netværk og maaaaaasser af danske tv-kanaler, vi forsøger at lade være med at voldbruge, men det er faktisk hyggeligt nok at være lidt i kontakt med omverdenen.
  Det lyder herligt med en tur til de små gader, jeg er klar når du er 🙂
  Elgene vælter rundt her ude i skoven og råber Ta’ mig, ta’ mig, de vil alle gerne ha’ et lift til Skægkær, så du skal passe på med hvad du ønsker dig 😉
  Hils rødderne, både de halvvoksne og den helvoksne…

 • Reply Helle K. 17/10/2008 at 09:49

  Den ser smuk ud – held og lykke. Jeg er bange for, at mit temperament ikke havde holdt ud så længe 😉

 • Reply merete 17/10/2008 at 11:36

  der er en god tutorial på eunny jang’s webside. ellers kan jeg kopiere og sende til dig fra interweave. det er nemt og det er sjovt. og det er sikkert. selv i små vildbassers tøj.

 • Reply Annepålandet 20/10/2008 at 00:19

  Jeg har registrert at Eunny jang ikke er noe begeistret for den norske metoden med å sy på symaskin. Men det er jo absolutt RASKT da, i forhold til å hekle! Men selv om jeg har gjort det mange ganger, er det like nervepirrende hver gang – for tenk om du klipper feil! Trickset er å ta et par glass rødvin, og så klippe i rasende fart før du rekker å bli nervøs. Og jeg har da aldri klippet feil hittil…
  Helt utrolig hvor mange forskjellige teknikker det er for alt mulig, det er bare å eksperimentere i vei!

 • Reply Anne 20/10/2008 at 07:08

  Mit kommer også på prøve ind imellem, Helle 😉

  Tak for tippet, Merete, jeg kigger hos Eunny…

  Det med rødvinen vil jeg huske til næste gang, Anne 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.