Strik

THORPE…

26/01/2008

Thorpe…
Gårsdagens sofaflyderi og filmkiggeri strakte sig over nogle timer, og i løbet af dem røg der et nyt stykke strik på pindene, og faktisk også af igen.

Jeg fik strikket mig en hue, der nok skal kunne holde mig varm i blæsten, som hærger i disse dage.

Mønsteret er Thorpe, som kan downloades hos Kirsten Kapur, der også har andre gode småting liggende i sin side-bar, og bortset fra de første 2-3 pinde, hvor man har irriterende få masker på de fire strømpepinde, så er det en hue, der kan strikkes i løbet af ingen tid, og man behøver næsten ikke engang at tænke til det.

Jeg har brugt SWS, det samme som jeg brugte til mine Mitered Mittens, og der er brugt mindre end et nøgle til huen…

Jim Thorpe, som huen er “opkaldt” efter, var en kæmpe sportsstjerne i USA, han var et multitalent, der spillede lacrosse, basketball og som også vandt olympiske medaljer i atletik. Men det var amerikansk fodbold, der var hans favorit-sport, og mon ikke det var et billede, som dette her, der fik Kirstens mand til at tænke på Thorpe, da han så den strikkede hue?!

Thorpe var for øvrigt indfødt amerikaner, det vi vel i hverdagstale kalder indianer, er det politisk ukorrekt at sige det?

Min Thorpe er færdig lige om lidt, der er et par ender at hæfte og en kant at hækle, og så er jeg klar til Kick-Off…

Jim Thorpe…

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply Helle K. 26/01/2008 at 10:20

  Den MÅ jeg bare prøve, jeg har det svært med huer, altså at have dem på, for det første er mit hoved ikke til huer og for det andet, så bliver håret grimt 😉 denne Thorpe ser dog ud til at kunne bruges… Politisk ukorrekt det aner jeg ikke, jeg har aldrig lært at forstå, hvorfor en neger ikke må hedde en neger – jeg føler mig heller ikke som en autentisk dansker, eller hvad man nu kan finde på – jeg er bare dansker, lissom de andre danskere i Danmark 🙂 uanset farve og tro.

 • Reply Sofie 26/01/2008 at 12:01

  Den er bare sød.. Hvis der var nogen i familien som bare en gang i mellem tog en hat på… så ville jeg fluks strikke en!

  Jeg vil skyde på at det er politisk ukorrekt. Det er det i hvert fald her i UK – meget ukorrekt endda 😉 Men derfor behøver det jo ikke at være det samme i Danmark 🙂

 • Reply Julia 26/01/2008 at 13:43

  Hmm… hvorvidt det er politisk ukorrekt, er jeg ikke helt klar over. Jeg ved i hvert fald “man ikke må sige neger”, men synes heller ikke “sort” lyder helt fint. Måske “dansker” hvis vedkommende bor i Danmark? Men hvad nu hvis man skal beskrive en udelukkende ud fra udseendet? Så er det mest olitiske vel “sort”?

  Troede ikke at “indianer” var forkert. Hvad hedder de så? Indfødt amerikanere? Jeg er åbentbart ikke ret “klog” hvad angår sådan noget….

  En anden ting, jeg selv har tænkt over…. det er at en grønlænder er en grønlænder og ikke en dansker. Det er de fleste vel enige om…?? … alligevel er en grønlænder dansker – i og med en grønlænder har et dansk pas. Men min far er ikke dansk. Han er 100% grønlandsk, dog er han officielt en dansker. Selvom de fleste danskere ikke ser ham som dansker…. Er jeg helt forkert på den?

  Thorpe har jeg også gemt på computeren min, den ligger der og ulmer til en dag hvor jeg bare MÅ prøve den, eller GARNET lige pludselig dukker op. Synes i hvertfald din version er rigtig lækker!

 • Reply Hanne (som har købt garn igen) 26/01/2008 at 16:42

  Da jeg arbejdede med somaliske unge mennesker for snart 15 år siden, ville de helst kaldes for deres nationalitet og ikke ved hudfarve. hvis det endeligt skulle være, så mente de “black people” lød lidt sejt. Neger var utroligt nedsættende for dem og deres modsvar til os danskere var “kalkuner” eller “kartoffelædere.”
  Jeg ville nu foretrække at kalde folk ved deres navn, sort eller hvid 🙂

 • Reply Anne 27/01/2008 at 15:12

  Selvfølgelig skal vi bare kalde folk for deres navne, men ind imellem er det meget praktisk at kunne bruge nationalitet/afstamning i en forklaring, det behøver det ikke at være noget som helst negativt i.

  Nå, hatten er cool, uanset hvad, og det bliver ikke den sidste jeg strikker, Laura har allerede set sig lun på modellen, men nægter dog at bruge disse “tøsefarver”, hun må ha’ sig en marineblå…

 • Reply Medea 27/01/2008 at 21:13

  Vilken söt mössa. Är så sugen på att sticka babyplagg och den här kanske kan vara något.
  Jag länkar till din blogg och hoppas att det är okej?!

  Medea

 • Reply Anne 27/01/2008 at 22:03

  Du må hjertens gerne linke, Medea 🙂

  Og Thorpe, den kan strikkes i uanede varianter, alene garnets tykkelse vil jo gøre en masse ved størrelse og udtryk…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.