Lidt af hvert

lager barbering…

15/12/2019

Jeg er ved at gøre klar til et nyt uldent år og efter at ha’ strikket mig igennem 2019 på stort set og lige ved og næsten rent brug af garn fra lageret, så vil jeg give en slags gentagelse af det et skud. Men på en lidt mere struktureret måde, så jeg forhåbentlig ender året med at være indehaver af noget nyt hjemmestrik i egen størrelse.

Jeg elsker, at mine piger og også de små i familien går klædt i trøjer strikket af mig, men jeg får ikke strikket nok til mig selv faktisk og det skal ha’ en ende, for der er så mange smukke trøjer derude, som ville gøre sig rigtigt godt i min garderobe. Uldne klassiske trøjer, der vil supplere mine yndlingsoutfits af jeans og bløde skjorter helt perfekt.

På Instagram kom jeg via hashtagget knittersofinstagram forbi en post med en række punkter til Stash down 2020 og mange af dem passede så godt ind i min tænkning omkring, hvordan jeg får brugt mit uldne lager til rare beklædningsdele til mig selv.

Jeg har brugt nogle af punkterne som de var og så tilføjet nogen, som passer til mit temperament og min virkelighed; jeg vil dele mine punkter her, måske kan nogen af jer inspireres og få brugt noget af alt det vidunderlige uld, som rigtigt mange af os strikkere har liggende i skuffer, skabe og kasser…

Lagerbarbering 2020:

 1. Tjek lagerbeholdning og “overvintrende” projekter, der trænger til kærlig opmærksomhed.
 2. Vælg opskrifter og par dem med lagergarn og lav en strikkeliste.
 3. Lad listen være en næsten ufravigelig strikkeplan for ego strik året igennem.
 4. Strik til børn/børnebørn kommer ikke med på listen, men også disse strikkes af lagergarn, alt. egenfinanseret garn fra modtageren af det strikkede.
 5. 150.- kr mdr i en garnpulje til småindkøb eller et stort samlet køb ved årets slutning, opskriftkøb betales også fra denne pulje.
 6. 2 x dealbreakers til brug i løbet af året, hvis der udkommer en “It” opskrift, som bare må strikkes.

De 6 pkt bliver dem, der får lov til at styre mit strikkeår ift ego projekter og jeg ved, at det ikke bliver det store problem at holde mig til den, dels pga den store beholdning af dejligt garn, som står oppe på mit repos, dels pga den allerede gode lange liste jeg har over strik, som jeg synes, at jeg mangler i min samling.

I dag har jeg skrevet 5 projekter på min liste, jeg regner med at tilføje et enkelt mere. Det er realistisk for mig at få strikket en trøje til mig selv hver anden måned og stadig ha’ plads til lidt strik til pigerne og de små. Det ene af projekterne er startet tilbage i 2015, men jeg er stadig tilpas med både model, garnvalg og farver, så det var et selvskrevet projekt på listen. Og faktisk så var det allerede dengang et projekt af lagergarn tilført ganske lidt nyt, så nu er det nærmest dobbelt op på lager agtigt.

Projekterne for 2020 er – i ikke prioriteret rækkefølge:

Islænder a la Farmes Markets Fell.

Lone cardigan/jakke af Helga Isager.

Blå Cardigan af Lone Kjeldsen fra Hyggestrik. Ved ikke om Lone har taget modellen af sin side, jeg finder den ikke i alle tilfælde.

Classic Cardigan af Sanne Fjalland. Indkøbt som kit for 2-3 år siden

Big Love Cardigan af Ankestrick.

Opskriften til islænderen må jeg selv i gang med at lave, jeg har flere opskrifter på trøjer i forskellige former for Lopi og selve dråbemønsteret er til at finde ud af, så det regner jeg ikke med bliver en ret udfordrende opgave. Men ellers er alle mønster i hus.

Og garnet lige så, det ligger jo på lager, og er hele idéen med dette her projekt. Jeg var også sikker på, at jeg havde garn nok på lager til Blå, men jeg kan se, at jeg faktisk mangler 150 gram, jeg vil tage de bundter, som jeg allerede har, med ud og se om jeg ikke kan finde noget, der er tæt på identisk og så strikke ærmerne i det. Jeg tør godt. Tror jeg.

Jeg tør i alle tilfælde godt at sparke mit strikkeår 2020 i gang med planen om lagerbarbering og glæder mig faktisk allerede til at kunne trække den ene gode cardigan på efter den anden.

I brun, blå, grå og andre Anne farver.

Jeg er sikker på, at mange kreative mennesker vil slå sig i tøjret ift at skulle være i en ramme, som denne her jo er, altså at strikke efter en liste, men jeg ved med mig selv, at på denne måde får jeg både brugt noget af alt det, som jeg allerede har, og får strikket noget til mig selv. Noget, som jeg har haft lyst til længe og som jeg bare ved vil blive brugt og brugt og brugt…

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply Maiken 15/12/2019 at 18:42

  Det lyder som et ganske vidunderligt strikkeår du har foran dig. Det ligger tæt op af mine planer for 2020 hvor jeg håber på at få nedbragt antallet af ufærdige projekter. Jeg tror jeg vil “låne” dine 6 pkt. og tilpasse dem til mit kaos. Især ideen om en strikke pulje lyder utroligt tiltalende, og befriende. For så er der ikke råd til at blive fristet

  • Reply Anne 17/12/2019 at 14:05

   Dejligt hvis du kan lade dig inspirere, Maiken. Måske kan vi lige tage en månedlig tjekker på, hvordan det går med de forskellige projekter.

 • Reply Susanne Goltermann 15/12/2019 at 18:44

  Det er en supergod ide, som vil nedbringe min lagerbeholdning betragteligt.
  Tak for ideen?

  • Reply Anne 17/12/2019 at 14:05

   Det var sørme så lidt, Susanne, lad os få et skønt strikkeår.

 • Reply Pia Trans 15/12/2019 at 23:24

  Jeg synes faktisk ofte, jeg bliver mere kreativ, når jeg sætter rammer – så jeg tror du får et skønt strikkeår!!

  • Reply Anne 17/12/2019 at 14:06

   Det kan du faktisk ha’ ret i, Pia, når jeg sidder med papir og saks og 1000 juleidéer, så ender jeg ofte med at få lavet for lidt, fordi jeg hele tiden går i gang med en ny lille ting. Sikkert lidt det samme med de uldne projekter…

 • Reply Lene TT 16/12/2019 at 18:44

  Fantastisk plan – jeg glæder mig til at se de færdige projekter, efterhånden som de tages i brug! Er ikke selv den store strikker, men sokker og klude afleveres jævnligt til glade modtagere(:

  • Reply Anne 17/12/2019 at 14:07

   Lidt har også ret, Lene, og da især når nogen gladeligt aftager.
   Nu skal jeg jo så bare beslutte mig for, hvilket projekt, der bliver det første. Måske vil en færdiggørelse af Lone være på sin plads.

 • Reply Pinar 05/11/2020 at 18:23

  Har ud nogle af de projekter klar som du havde i don pipeline 2020 🙂
  Det kunne være ret spænende at se.

 • Reply Pinar 09/11/2020 at 11:05

  Lyder som en super fed plan. Har du ikke nogle af de færdige projekter man kan se?

 • Reply MISSION ACCOMPLISHED – NÆSTEN. – Hverken fugl eller fisk 14/01/2021 at 08:10

  […] for 2020 var mine strikkerier. Planerne var faktisk så klare, at de var noteret både i en notesbog og digitalt, og jeg havde endda pinnet det så meget ud, at jeg ikke selv kunne komme i tvivl om, […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.