Lidt af hvert

DE SMÅ TING…

10/10/2019

Hvis der er noget, som jeg rigtigt gerne vil være god til, så er det at have øje for de små ting i livet.

De små gyldne øjeblikke mellem to fremmede, der passerer hinanden, et solmodent hindbær plukket på gåturen, fiskehejren over haven på vej mod søen, en rød solnedgang, et pust af frisk vind gennem vinduet ved min seng, duften af blomster i min have, en smuk stak brænde, roen i strikketøjet, en sprød syltet svensk agurk på min leverpostejmad, det bløde rene tøj, der ligger i kurven og venter på at blive foldet og lagt væk, en spindende kat på stolen ved siden af mig, musikken, farverne, naturen, smilene, ordene.

De små ting.

De små vidunderlige ting, der giver hverdagslivet nuancer og løfter de blå dage til fine dage…

Jeg tager mig tid, når jeg cykel hjem igennem landskabet, tid til at holde øje med de små skift, der sker i lyset igennem årstiderne. Jeg tager mig tid, når jeg går gennem supermarkedet til at kigge på dem, der er omkring mig, til at smile og til at sige lidt til dem, der står ved siden af mig, mens jeg vælger det, som jeg har lyst til at spise.

Jeg tager mig tid til at nyde den gode kop kaffe og æblet i både.

Til at ae min hund og ae mit garn og til at tænde lys lige i det hjørne, som jeg kan kigge hen på fra min plads ved bordet.

Tid er en luksus, som jeg ufrivilligt og uventet har fået forærende rigtigt meget af, tiden er givet til at jeg kan hvile mig, komme mig, blive en ny udgave, ikke en bedre udgave eller en dårligere, men bare en mere langtidsholdbar udgave af hende, som jeg inderst inde stadig er, og mens jeg bliver hende, så vil jeg sætte pris på at have tiden til at holde øje med og især glædes over de små ting.

De ting, der giver mit liv nuancer, puls og inderlig glæde.

Jeg har altid holdt øje, set alt, fornemmet alt, hørt alt, mærket alt, men nu får jeg det faktisk også taget helt ind og lagret der, hvor det giver og beriger.

De små ting…

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Hanne 10/10/2019 at 13:53

  Så fine og kloge ord. Som du er jeg også i den ufrivillige situation at jeg har mere tid til at nyde og dyrke det som jeg jo altid har sat pris på …. før blev der bare presset så meget andet ind også. “De små ting” som faktisk viser sig for mig at være de vigtigste og ikke mindst at være dem der ofte er gratis …. noget jeg har lært at sætte meget pris på nu hvor der ikke længere går en almindelig menneskelig løn ind på kontoen hver den første Jeg overlever og jeg nyder mens jeg bevæger mig mod mit nye jeg ..

  • Reply Anne 11/10/2019 at 04:16

   De små ting er også for mig dem, der bærer livet, de vigtige ting. Men når livet buldrer afsted, så er der dårligt tid til at se og mærke dem. Vi overlever og finder vores nye vej, både du og jeg, det er jeg sikker på.

 • Reply Fríða 10/10/2019 at 16:04

  knus til dig söde Anne, kloge ord.
  kh.fra Island
  Frida

  • Reply Anne 11/10/2019 at 04:17

   Kram tilbage til dig, Frida, håber alt vel på din magiske ø.

 • Reply Karin 11/10/2019 at 06:32

  Det er så smukt med de små ting. Bruge sanserne fuldt ud.
  Så godt beskrevet.
  Tak for dine tanker og ord.

  • Reply Anne 12/10/2019 at 21:30

   At bruge sanserne fuldt ud gør os alle godt.
   Og velbekomme, jeg deler gerne 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.