Bagværk, I køkkenet, Lækkerier, Mad

BURGER TANKER…

27/02/2014

Til en burger...

I morgen er der én her i huset, der fylder 49.
Dét skal fejres –
ikke med raketter men med store svedige flæskestegsburgere og kolde øller.

Jeg har kastet mig over de indledende øvelser og har æltet en stor portion bolledej med sesam og hvedeklid og andet godt.
Ingen burgere her i huset uden en hjemmebagt bolle og de kan sagtens bages i dag, når de alligevel skal flækkes og ristes inden brug.

Burgerne skal fyldes af gode skiver af kamsteg med sprød svær, sure tykke agurker og så er der valgfri kål.
Altså enten rå rødkålssalat med en lidt skarp sennepsdressing eller også en nylavet varm gang næsten gammldaws rødkål.
Det bliver godt og jeg glæder mig til både sprøde svær, dejlige venner, en håndbajer og en overraskelsesdessert fra en venindes køkken…

Hvis du også er glad for hjemmelavede burgere, så skrev jeg engang for længe siden et indlæg om den slags og der kan du også finde min opskrift på en god burgerbolle, det er altid den, som er i brug her.

Jeg har også skrevet om en lækker kyllingeburger med mango, som jeg fandt inspiration til hos Ulla i Tyskland.

Og er man til burgere uden hvedebrød omkring, så har vi også succes med at bruge de flade grøntsagsbrød, som vi bager til vores de luxe hottere.
Stakkels lille forsømte HAPS blog, jeg må vist hellere pleje den lidt, her bliver nemlig stadig spist overvejende af den slags herligheder.

Og så tilbage til køkkenet, hvor dej og sesamfrø til drys venter…

You Might Also Like

14 Kommentarer

  • Reply Sonnie 27/02/2014 at 21:52

    Uhm… hvor lækkert, der er ikke noget som en god flæskestegsburger.
    Rigtig hjertelig tillykke med i morgen, må din dag blive en af de bedste.

    • Reply Anne 01/03/2014 at 09:11

      De smagte forrygende, Sonnie, og tak for tillykkeren, jeg havde en rigtig dejlig dag…

  • Reply Mette 27/02/2014 at 22:14

    På forskud tillykke Anne! Tusind tak for opskriften på burgerboller, de falder på et tørt sted, hvor mine 3 drengeunger har plaget om hjemmelavede burgere i dagevis.

    • Reply Anne 01/03/2014 at 09:11

      Tak, Mette 🙂
      Og så må du i gang med bageriet…

  • Reply Eva 28/02/2014 at 05:18

    Og nu er det jo så blevet “i morgen”, – tillykke med dagen. Jeg håber, den bliver fyldt med lækkerhed.

    • Reply Anne 01/03/2014 at 09:12

      Tak, Eva, den var stopfyldt med lækkerhed, HELE dagen endda…

  • Reply Abildjyden 28/02/2014 at 07:41

    Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Og velbekomme. Det er altid dejligt med hjemmebagt brød, om det er burgerboller, fastelavnsboller, morgenbolle eller pølsebrød.
    Tak for diverse hint til mulige ideer til bagedysten i køkkenhjørnet 🙂

    • Reply Anne 01/03/2014 at 09:12

      Tak, Abildjyden.
      Og selv velbekomme 🙂

  • Reply Marianne Saul 28/02/2014 at 09:48

    Lækkert med en solid og gedigent flæskestegsburger.Håber, at dine gæster kvitter med gave, sang og kage 🙂 Et stort tillykke, du smukke og fantastiske menneske .
    Det blir’ en god dag…

    • Reply Anne 01/03/2014 at 09:13

      Der var alt det som der skulle være på sådan en dag, det var så skønt, Marianne.
      Og tak for dine søde ord…

  • Reply Wong Wai 28/02/2014 at 10:57

    STORT tillykke, Anne 🙂
    GOD DAG til dig og dine 🙂

    • Reply Anne 01/03/2014 at 09:13

      TAK, WW, jeg havde den skønneste dag…

  • Reply Annemette 28/02/2014 at 19:10

    Mmmmmmmums hvor det lyder som en skøn fødselsdagsmenu 😉

    Tillykke med dagen :-*

    • Reply Anne 01/03/2014 at 09:14

      Det var en helt perfekt menu, Annemette, og gode kolde øl til, uuuhhhmmmm!
      Og tak…

    Leave a Reply to Anne Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.