Familieliv, Husdyr, Hverdagsliv, Lidt af hvert

KORTERE NÆTTER OG AFTENER I HAVEN…

27/10/2013

Tidligt og silde...

Ny hund – nye boller på suppen.
Afbrudt nattesøvn, kun ganske korte momenter til egen disposition, tidligere op end i flere år og konstant åbne ører og øjne.
Sagde jeg virkelig frivilligt ja til at stå på kl 05.45 en weekendmorgen?
Og ja til at være den, der tog nattetjansen?

Sagde jeg ja til omrokering af hjem og flænsede huller efter syle-tænder i min yndlingsskjorte?
Åbenbart.

Ind imellem messer jeg for mig selv
“Det er bare en overgang – det er bare en overgang – han bliver en stor og rolig hund – det er bare en overgang”.
For det er det jo, bare en overgang, hurtigere end jeg får lappet hullet i skjorten er Huxi mere sovende og mindre bjæffende.

Men lige NU –
ja der er det livligt.

Og jeg elsker det langt det meste af tiden…

For der er jo også masser af herlighed indbygget i sådan et lille bæst.

Gode grin, masser af motion og frisk luft, energi, gode udfordringer i at få opdraget som man ønsker, hengivenhed og god sund kontakt.
Jeg er et hundemenneske og tager gerne det sure med det søde og må så ind imellem også lige ha’ lov til at smide et hjertesuk.

Men det meste af tiden så er det herligt at ha’ hvalp, det giver oplevelser, som jeg ellers ikke ville ha’ fået.
Forleden aften tilbragte jeg f.eks. lang tid i en mørk have med en hvalp, der var fuld af krudt og løjer, jeg sad der i mørket og lyttede til HUxis møfle-lyde, lyttede til byens lyde og sippede en god kop kaffe. Der var rigtigt mildt ude og det gjorde mig faktisk så godt at sidde der og bare sidde.
Det var mere afslappende end sofa og tv, det var en rigtig dejlig måde at få rundet dagen på og rigtigt hyggeligt at lytte til lyden af hvirvlende efterårsblade på græsset og et dyt fra en utålmodig bilist…

Da Huxi var færdig med at spænde, så kom han hen og lagde sig ved mine fødder, og så sad vi ellers der, sådan lidt Du-og-jeg-Emil-ish, hund og menneske i ro i oktobermørket.
Og det lille moment opvejede så rigeligt, at jeg senere måtte forlade min gode dyne for at nattelufte.

Lige nu er der ro her, nogen sover formiddagssøvn, og jeg ved, at jeg har en times tid til rådighed, før der igen skal luftes, leges, fodres, trænes, afrettes, luftes igen og spænes.
Egentlig var der flere ting, som jeg burde tage mig af, men vi aftaler lige, at jeg lynhurtigt smider mig på sofaen og forsøger at indhente en lillebitte smule af den søvn, som jeg mangler, og hviler min stemmer, der er slidt af “Stop, nej, dygtig, sit, dæk, plads, ned, slip, stop”.

Bare lige et kvarter på sofaen med dyne.
Bare lige en lille belønning for kortere nætter og tab af egentid…

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply Liselotte 27/10/2013 at 09:36

  🙂

  • Reply Anne 29/10/2013 at 07:13

   Det kan du sagtens sige, Liselotte 😀

 • Reply Sidsel 27/10/2013 at 11:54

  OMG…. Det er noget af en mundfuld. Troede han kunne sove om natten? Men jeg har nok glemt hvalpetiden…. Og du ihærdighed lønner sig. Det var nok derfor min hund var en anelse uopdragen:-)) Huxi bliver (er) helt fantastisk.

  • Reply Anne 29/10/2013 at 07:15

   Han sover også det meste af natten, Sidsel, men er meget morgenfrisk og må jo også ud og tisse, hvis han skal det, selvom det er sort nat.
   Og uopdragne hunde – det orker jeg bare ikke, hverken store eller små racer, synes at det er pisserirriterende. Nugga var vældigt lydig, da hun var yngre, de sidste år blev rammerne lidt friere, og nu er vi så tilbage med meget faste rammer og disciplin…

 • Reply karina Clausen 27/10/2013 at 12:01

  Du er så skøn Anne og jeg er sikker på Huxi får det dejligste hjem. Det er hårdt med hvalp, og jeg husker da jeg i november for nogle år siden luftede vores hvalp med pandelampe om natten for at sikre mig at hun havde været D Y G T I G 🙂 alt imens der også var snedriver så store som et hus. Nu er min nattesøvn brudt igen, men denne gang af vores lille baby, en lille efternøler. Natten er speciel, lydene er anderledes om man lufter hund eller ammer baby, og hvis man for træthed kan overskue at mærke efter, er der noget ganske magisk ved at være oppe om natten.
  kh. Karina

  • Reply Anne 29/10/2013 at 07:17

   Jeg skal altså også ud og ha’ mig en stor lommelygte eller lign, Karina, for jeg roder da rundt derude i mørket.
   Jeg satser på, at vi efter nytår har nogle fredelige nætter, pyt med at vi skal tidligt op, det er jeg alligevel, men jeg har brug for at sove roligt.

   Og ja, en lille vågen stund i natten kan være magisk, jeg husker også de stille nætter i stuen med en diende baby, den tid er vidunderlig…

 • Reply KirstenLN 27/10/2013 at 20:13

  Åh, jeg både længes efter at få hund og får lyst til at udsætte det, når jeg læser om Huxi 🙂 Børnene taler godt for sig og lover hjælp med alt, mens min mand og jeg vejer for og i mod at lægge en lille hund til hverdagen med to jobs og tre børn… Hvem kan nå at morgenlufte f.eks. mellem vækning, madpakker, morgenmad etc.? Men tanken om en gul labradorhvalp rumsterer livligt og mon ikke den virkeliggøres inden for de næste år?

  K.h. Kirsten

  • Reply Anne 29/10/2013 at 07:19

   Det ER hårdt og fast arbejde, Kirsten, og tingene skal sættes i system, hvis det skal lykkes. Jeg har ikke ret meget tid til mig selv lige nu, stort set alt min tid er bundet i job, transport, husmorarbejde og hund, gisp, jeg får lidt tics ind imellem og får lyst til at spæne hjemmefra, men jeg elsker jo også det hele, også den lille frække hund…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.