Lidt af hvert

EFTERMIDDAGSTRAVETUR…

11/03/2013

Lys og skygge...

Eftermiddagsblåt...

Bare grene...

Isparasol...

Is...

Frost...

Noget af det jeg nyder allermest ved lysets tilbagevenden er muligheden for travetur i dagslys på hverdage.
Også selv om klokken bliver 17. Eller lidt mere.

Jeg nyder mine ture med Nugga om eftermiddagen, hun er dejligt selskab, hun lunter afsted der ved siden af, men snakker ikke og afbryder derfor ikke mine tankerækker om dagens oplevelser på jobbet eller mine reflektioner om livet i almindelighed.
Mit job får lov til at fylde mere, end det har gjort tidligere, ikke mentalt men timemæssigt, jeg synes, at det er passende i forhold til det behov, som pigerne har for mig her hjemme, et mindre behov end før, stadig et stort behov men ikke et behov, der ikke kan dækkes af de timer, som vi har sammen i slutningen af dagen og i weekenderne, hvor jeg prioritere tiden med dem højere end tiden til andre gode ting.

Så med flere jobtimer, med længere transporttid og resten af tiden dejligt fyldt op med familieliv og andet godt, så sørger jeg samtidig for at få skabt de lommer af ro, hvor det er bare mig og så et pelsdyr, der trasker afsted ude i vejret…

Jeg har styr på hvordan vejret er, hver dag, jeg nøjes ikke med at kigge på det eller høre om det, jeg mærker det, ind imellem er det mildt og godt, andre dage isnende og råt, jeg mærker, når solen slipper de første varmende stråler løs i foråret, jeg dufter efteråret, når det kommer snigende på de første septemberdage, jeg mærker sneen knirke og vinden ruske.

Jeg elsker det. Jeg elsker traveturene og den ro, som de giver mig inden i. Det er her, at jeg tænker allerbedst og falder til ro. Helt til ro.

Og det er der brug for, det er jeg blevet meget bevidst om i de sidste par år. Klogere på hvor vigtig luften og roen er for mig i det travle gode liv, som jeg lever, en lufter af hunden og også af mig selv er noget, der får lov at tage en bid af hver eneste dag.

I dag gjorde det smukke vejr turen længere end påklædningen var beregnet til.
10 frosne fingre og en dryppende tud kom med hjem, men også en masse dejlige billeder af det blå og frosne.
I morgen sørger jeg for handsker og hue og for igen at tage den eftermiddagstravetur, som gør mig så godt…

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Reply Nola 12/03/2013 at 00:16

  Rigtig smukke billeder!! Jeg forstår helt hvad du mener, naturen er så vigtig… for vi er jo en del af den 🙂

 • Reply Marianne 12/03/2013 at 05:57

  Meget smukke billeder og tekst 🙂
  Vejret- luften gør os godt 🙂
  Ønsker di en god tirsdag ????

 • Reply Anne-Mette 12/03/2013 at 12:12

  Virkelig smukke billeder. Og ord… Det er LIGE sådan jeg har det med mine gåture; om morgenen hunden og jeg – her bliver vendt tanker og reflekteret. Kreative ideer opstår ikke sjældent. Om eftermiddagen samme par men oftest også en veninde og hendes “firben”; her bliver også vendt mangt og meget; det lette, det sjove, det pjankede. Men osse det tungere som gør godt at vende med andre. Jeg elsker BEGGE mine daglige gåture – og følelesen de giver mig både imens og bagefter.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.