Lidt af hvert

PILEA…

07/11/2012

Flere har skrevet og spurgt på navnet på denne plante, som for nyligt var med til at sætte kulør på et indlæg.

Jeg mente at have hørt den kaldt et pengetræ, men synes nu alligevel, at jeg havde andre planter her, der hed sådan, og så ret meget anderledes ud.

 

I dag faldt jeg over et billede af planten med de runde blade, Pilea hedder den, pengeplante og det er jo ikke helt det samme som pengetræ.

 

Potato-potato vil nogen nok mene, andre vil være trekvart ligeglade med en grøn plante, men uanset så er der i alle tilfælde nogen her, der nu ved, hvad det er de skal spørge efter eller bestille hos deres blomsterhandler…

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply Eva 08/11/2012 at 05:02

  Og her kalder vi den “Rotterumpe”. Sandsynligvis fordi den hvide prik kunne minde om r…….. på en rotte:)
  Mærkeligt navn, men planten er så fin.

 • Reply Angelika 08/11/2012 at 07:04

  Er den lille plante ved siden af ikke et pengetræ ? Pilea´en skal jeg på udkig efter 🙂
  mange hilsner
  Angelika

  • Reply Deborah 08/11/2012 at 13:46

   Den ved siden er lige netop Pengetræet.

 • Reply Helle 08/11/2012 at 08:52

  I sommer besøgte jeg Den Gamle By i Aarhus og deres gartneri, og talte med én af de ansatte om planten, som du kalder Pilea, da de havde et eksemplar, der blomstrede, hvilket jeg aldrig havde set før. Gartner-“konen” fortalte så, at planten, hos dem, kaldes for “Missionær-planten” da den er bragt til Europa af missionærer på rejse i Afrika. Hjemme hos mig hedder den “Elefantøre”, og er i øvrigt meget nem at formere.

 • Reply strikkelise 08/11/2012 at 11:36

  På norsk kalles den ofte misjonærplante. Jeg har dessverre aldri sett den i noen butikk. Men stadig hjemme hos folk, den spres med avleggere.

 • Reply Sylvia 08/11/2012 at 11:51

  Jeg og en venninne kaller denne for Skillingsplante. Og pengetre har du vel ved siden av der på bildet?
  Jeg har nettopp fått en avlegger av en venninne, og jeg ser den vokser hurtig, især når jeg snur den etter solen/lyset.
  Denne har jeg hatt i årevis, og jeg har hatt mange av den, siden den gir avleggere hele tiden. men jeg har vært noen år uten. Du vet, noen ganger kan det bli litt mye…..

 • Reply Tora 08/11/2012 at 12:12

  Den er nydelig! Faktisk oppdaget jeg den et annet sted rett før ditt forrige innlegg med planten, så da jeg så den hos deg, tenkte jeg at mon tro om den ikke kan formeres med stiklinger i desember..? Nå som Nicolai og Ingrid og alle eplene er på vinterferie på soverommet, hadde det vært fint med noen flere penger/rotter/rumper i stua.

  Forresten har jeg latt rosengeranien få bli, tror du det går bra, eller er det for varmt for den? Jeg liker så godt å ta litt på den i blant, for det lukter så godt..

 • Reply Lene Møller 08/11/2012 at 12:28

  Her er den kendt som “elefantfod”……

  • Reply Deborah 08/11/2012 at 13:46

   @Lene – Nej Elefantfoden ser anderledes ud, for den har jeg. Skal fotografere den så du kan se den. Den har lange fligede blade og en rigtig klump”fod” 🙂

 • Reply Tine 09/11/2012 at 12:30

  Købte sådan en plante for nylig. Blomsterhandleren sagde at plantens kælenavn er “præsten og hans meninghed” – vist nok fordi den består af en masse små stængler, hvis man kikker dybt i urtepotten… Planten tåler fint en glødende radiator under fødderne 🙂

 • Reply Mynta 09/11/2012 at 21:44

  Hej!!!
  Jag älskar dennaVÄXT!!! Så till den grad att jag till slut fick köpa ett skott av den på en svensk nätauktion; Tradera.com! Den är svår att få tag på – en bortglömd grön växt!
  I Sverige kallas den för “Parasoll-pilea” eller “Elefantöra”.
  Jag tycker den passar perfekt i gamla 50-60-talskrukor. Lättskött. Behöver endast sparsamt med vatten lite då och då. Inget behov av mycket ljus…
  TACK för en vacker och inspirerande blogg. Du lever och tänker ett fint liv. Kram.
  /”Mynta” från Skåne

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.