Lynhistorier, Nye rammer, Oplevelser, Ørefryd

EN BEVÆGENDE MUSIKOPLEVELSE…

05/11/2012

 

Lynhistorien, som nærmest holder sig på de 3 minutter.

Plus spilletid.

 

Jeg har været til mange skønne koncerter i mit liv. Vilde koncerter, groovy koncerter, lytte-koncerter og skråle-med-koncerter, gigantiske på dyrskuepladser og intime på provinsens spillesteder.

Mange stilarter og et bredt udvalg af både godt og snot.

Flest med samme kunstner må vel være Helmig.

Sjoveste musikoplevelser må være sommeraftener i Indelukket i Silkeborg til Hede Rytmer.

 

Mest bevægende professionelle optræden må være Caroline Hendersom i Skt Pauls Kirke i Aarhus i julemåneden sidste år.

Og når jeg her skriver bevægende professionel så er det selvfølgelig fordi, at jeg rigtigt mange gange er blevet bevæget, når jeg har været i selskab med mange syngende børn. Bevæget så tårerne løber, det ved alle, der har læst med her på siden i bare mere end 5 minutter. Det findes masser af gamle indlæg om lige præcis de tårer og de stunder, men det var ikke dem, der kom til mig allerførst, da jeg læste dagens lyn-kort.

Det var Caroline…

 

Jeg var sprød sidste år, træt og usikker, sorgfyldt og under et næsten umenneskeligt pres og jeg følte at jeg stred mig afsted i modvind, op ad bakke, uden luft i dækkene og med meget lidt lys til at vise vej. Men lige der i den mørke eftermiddag mærkede jeg ro og håb og en slags klarsyn. Men allermest bare ro.

 

At kalde mig et troende menneske er en overdrivelse, i alle tilfælde hvis man tænker på Gud i forbindelse med tro, det er ikke der, jeg hænger min hat, ikke der jeg finder svar, trøst eller lys. Men jeg underkender ikke den kraft, som ligger i de smukke rum, som hører til vores kirker, eller de stemninger, der kan være der.

Og lige der, lige midt i Aarhus, på lige præcis den dag, der var de rum, den klang, de stemninger og intense følelser med til at få mig til at kigge op og kigge ud og opdage, at jeg var på vej i en smuk ny retning, på vej til at blive bare mig på en måde, som hidtil ikke havde været en mulighed. Det var stort og det gav ro.

 

Jeg har haft Ring them Bells til at køre her på computeren, mens jeg har skrevet indlægget, smukt med smukt på, det tåler at blive sat på repeat, jeg tager et par gange mere mens jeg glædes over, at jeg er et menneske, der kan bevæges.

På flere plan…

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Kirsten 05/11/2012 at 22:58

  Sikken et skønt klip. Caroline er en gudeskøn sangerinde. Jeg er stor fan og var til koncert i DR’s Koncerthuset med hende for nogle måneder siden. Fantastisk oplevelse.

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:43

   Hun er vidunderlig, Kirsten, håber at jeg får mulighed til lidt julesang fra hende en anden gang.
   Eller bare sang i det hele taget, julet eller ej…

 • Reply Marianne 06/11/2012 at 19:34

  Pragtfuldt at kunne bevæges af musik og hun er jo en vidunderlig sangerinde.

  Jeg blev meget bevæget for 15 år siden da min datter på dengang 18 år sang for sin morfar til hans begravelse – det var såå stort og bevægende

  Marianne

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:44

   Det må virkelig ha’ været en bevægende stund, Marianne, det kan jeg let forestille mig…

 • Reply Susanne HS 06/11/2012 at 20:34

  Anne, du er ikke blot et menneske, der kan bevæges.Du beskriver også så fantastisk bevægende…
  Jeg tror efterhånden, at du er klar over, at vi er nogle stykker der sætter stor pris på at du gør det, – og at jeg er en af dem! 😉
  Endnu engang TAK fordi du deler! 🙂

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:45

   Det er så uendeligt lidt, Susanne, men tak fordi du tager dig tiden til at fortælle mig, at det har betydning…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.