Familieliv, Nye rammer

MINUS 40…

04/09/2011

Der er vist ingen af jer, der følger siden her – omend det måske bare har været kort – som ikke ved, hvor meget jeg har elsket mit store lyse køkken med plads til vilde armbevægelser og affordring af en ordentlig flok.

48 kmv herlighed indrettet lige efter mine ønsker om funktionalitet med metervis af bordplads og store rummelige skuffer til alt mit grej.

 

That was then  –  this i now.

I omegnen af 8 kvm indrettet af en med en lidt anden forestilling om effektive rutiner end min.

Men lyset vælter ind, her er højt til loftet og elementerne, tja dem lever vi med uden at få nervøse tics…

 

Jeg lavede mit første måltid her i går, et hurtigt og enkelt, for vi var i gang med at montere det nye skrivebord til Amanda og sørge for flade svævende rispapirsskyer, som skal sørge for lys i rummet hos både Lille A og Store A. Der var også stadig lidt pynt at placere og et enkelt lille skab at sortne, så 3 retters slow-food menu måtte vige for Skramsgaderetten, der er en af vores hurtige men elskede hverdagsretter.

 

Vi fik dog et stor iskolde G&L(emon) inden, så lidt lørdagsagtigt blev det da alligevel.

 

Men der kommer andre dage med mere tid og på dem vil jeg nyde at bruge timer i det lille køkken, jeg kan ikke længere bage 50 boller af gangen, ej heller svinge med så store gryder og portioner som før, men hva’ pokker, der er heller ikke plads til så mange om bordet længere, hvis det da ikke lige er sommervejr og vi kan dække op under æbletræet ude i det høje græs…

 

Jeg har fået ekstra hyldemeter på en gammel biblioteksreol, der har fulgt mig i tæt på 20 år, i den sidste lange tid har den huset maling, kemikalier og aflagte rulleskøjter hjemme i vores garage, men med hjælp fra en god og hjælpsom ven står den nu opdateret i skinnende hvidt og huser alt mit porcelæn, det passer så udemærket til de gamle rum, som vi nu bor i. Ikke meget strømlinethed her men masser af atmosfære  –

og nu også en duft af karry…

 

I eftermiddag kommer der gæster til rundvisning og kaffemik, det glæder vi os til, for vi er vist begge ret tilfredse med det vi har nået og synes, at her er blevet rigtigt godt og hjemligt. Måske havde Sophie ret, da hun sagde “Det er fuldstændig ligesom at komme hjem. Det er nøjagtigt som på Fynsgade, mor!”

 

Og ja, det er det nok, samme byggestil og tid, som det lille gule hus, vi var en familie i, før vi byggede det sorte hus på heden, samme dufte, samme lyde og samme kvarter. Pigernes børnehave ligger et spytklat herfra og mange af de ansigter, vi passerer på gaden, kender vi fra “gamle dage”.

Vi er kommet “hjem” og snart vil dette sted også føles som hjem, vi slipper stille det vi havde, det går, det mærker vi.

 

Også selvom vi nu må leve med en køkkenvask, hvis eneste reelle funktion i virkeligheden burde være fodbadsbalje!

Det må så absolut ha’ været en mand, der engang har tænkt, at en lille rund vask var det der skulle til!!

 

Og lampen  –

ingen kommentarer.

Bare en snarlig aflivning…

You Might Also Like

47 Kommentarer

 • Reply Liselotte 04/09/2011 at 08:25

  Jeg synes, at det ser skønt ud og jeg glæder mig til snart at komme på besøg 🙂

  • Reply Anne 04/09/2011 at 11:23

   Og snart er meget snart, ikk…

 • Reply Karen 04/09/2011 at 08:45

  Jeg synes det nye køkken ser lyst og dejligt ud..og helt klart meget Anne´sk! En ting jeg selv har lært ved at blive skilt og flytte er at selv om mange kvm og masser af værelser er dejligt, så betyder det mindre, når bare man har det godt 🙂 Det lyder plat..men jeg var SÅ glad for mine 70 kvm (minus 100 kvm) fordelt på 2 etager, da jeg flyttede – og også hurtigt fik gjort det Karen´sk.

  Og..ps..hurra for G&T 🙂

  • Reply Anne 04/09/2011 at 11:24

   Vi skal nok få det godt, Karen, det mærker jeg, men nu skal vi lige lande og finde os selv i alt det nye. Og så er det jo godt at rammerne er gode…

 • Reply yt 04/09/2011 at 09:00

  Der ser rigtigt hyggeligt ud 😉
  Du har så mange skønne ting at hygge med og du ved lige hvordan det skal gøres.

  God søndag til jer 😉
  Yt

  • Reply Anne 04/09/2011 at 11:25

   Jeg har nemlig mange gode ting, Yt, og de er ikke blevet delt i to, man kan bytte sig til det for at undvære værktøj 🙂

   Også god søndag til dig…

 • Reply Britt 04/09/2011 at 09:01

  Det var sjovt nok også en af mine første tanker, da jeg læste om din flytning. Gad vide hvordan Anne omstiller sig til et mere almindeligt køkken? Det kan man sagtens. Jeg har nok cirka 6 kvm køkken og kan sagtens bage 50 boller ad gangen. Vi har også klaret en 7-retters gourmetmiddag for 10 personer…..men det kræver helt klart en anden form for organisering. Det er jeg helt sikker på at du også magter!
  Ha’ en god søndag!

  • Reply Anne 04/09/2011 at 11:27

   Jeg skal nok få mig vænnet, Britt, men det bliver ikke lige i morgen, jeg har allerede været MEGET irriteret på et lille grydeskab!
   Og de der 50 boller, de kunne jo være på én gang i min gamle ovn, det kan de ikke i ret mange almindelige, så er det i alle tilfælde ret små boller, synes jeg 😉

   Gourmet bliver der igen, når jeg engang for et nyt hus med et STORT køkken, for det får jeg, men indtil da, så glædes jeg bare over, at her såmænd er ganske fint til os to plus hund…

 • Reply Birgitte, Amagerbro 04/09/2011 at 09:29

  Til lykke med dit ny køkken og bo. Stemningen på billederne ligner allerede dem vi kender fra det sorte hus. Og lidt som jeg også gerne vil have det. Jeg har allerede en gammel, nymalet bogreol i køkkenet, som er ca. 8 kvadratmeter- og hvor jeg allerede har bagt 50 boller. Selvfølgelig kan man det.
  Og til lykke med at du er kommet så hurtigt i orden – du må virkelig have haft gode og effektive hjælpere. Jeg tømte dem sidste flyttekassen i fredags – en uge efter de ankom, men må også indrømme at have brugt en del hjælpere til at samle Ikea-møbler og hænge lamper op og sådan noget. Og snakke.

  • Reply Anne 04/09/2011 at 11:30

   Selvfølgelig kan man da det, Birgitte, bare ikke på én gang og det er jo det, at jeg er vant til, nu skal jeg ha’ “overvintrende” boller til at stå på bordet, mens jeg bager første halvdel, det er ikke lige mig, jeg vil ha’ det af vejen. Men jeg laver da bare 20 så 🙂

   Jeg har ikke skullet samle nye møbler, Birgitte, havde næsten alt undtagen et spisebord og det har jeg købt i genbrug, så det skulle heller ikke skrues ret meget. Og ja, jeg havde effektive hjælpere, men jeg er ret organiseret selv og går systematisk frem, så er det nemmere, synes jeg, havde også en klar plan om placering af alt og den fulgte vi.

   Held og lykke på Amagerbro…

 • Reply Eva 04/09/2011 at 09:56

  Det ser allerede dejligt ud med masser af lys. Mon ikke, der snart svinges en plade boller ud af ovnen…

  • Reply Anne 04/09/2011 at 18:31

   Måske i næste weekend, Eva, så tror jeg at bagetrangen overmander mig…

 • Reply Sonnie 04/09/2011 at 10:05

  Der kan da kun blive hyggeligt og fyldt med atmosfære, når du er der Anne 🙂 Sikke dejligt I allerede har gjort det.

  • Reply Anne 04/09/2011 at 18:32

   Det var rigtigt sødt skrevet, Sonnie, tak for det 🙂

 • Reply HanneC 04/09/2011 at 10:13

  Hvor er det godt at se og høre, at I er landet godt i de nye omgivelser.

  • Reply Anne 04/09/2011 at 18:34

   Vi er landet, Hanne, og snart er vi klar til kreaklub. Snart…

 • Reply Sylvia 04/09/2011 at 10:34

  Jeg synes du har fått det riktig så hyggelig, Anne. Og som du nevner: My home is where the heart is!!
  Vi flyttet i fjord fra et stort hus (vi leide) til en mindre leilighet (som vi eier…..og kan gjøre hva vi vil) Men alle rummene er mye mindre. men vi trives mye bedre.
  Og jeg er sikker på, med din gode smak, og dine fine ting, så blir det SUPERT hjemme hos dere.

  • Reply Anne 04/09/2011 at 18:35

   Jeg er god til at falde ind der, hvor jeg placeres, Sylvia, og jeg mærker allerede, at vi får det dejligt her.
   Og du har ret, jeg har samlet mange skønne ting gennem årerne, og dem vil jeg selvfølgelig nyde at stille frem…

 • Reply ThinkingSpace 04/09/2011 at 10:49

  Jeg synes også, at det ser super dejligt og indbydende ud. 🙂

  Tillykke med dit nyt hjem, Anne. Utroligt, at I er nået så langt med udpakning og indretning allerede. Jeg håber, at den hurtighed medfører mere tid til bare at sætte sig ned, lande og trække vejret dybt i dit nye hjem snart.

  Mange kærlige tanker herfra.

  • Reply Anne 04/09/2011 at 18:37

   Når det bliver weekend igen, Erika, så skal vi bare sidde og lande, det trænger vi til, men først venter en lidt hektisk arbejdsuge.
   Og vi har været super effektive hele denne weekend, så vi kan heldigvis gå ugen i møde med ryddeligt hjem, det er skønt 🙂

 • Reply Anette 04/09/2011 at 11:03

  Hold da op I er kommet langt med at komme på plads i jeres nye HJEM – det ser lyst og venligt ud – jeg er sikker på at Lille A og Store A snart er helt på plads – I er vist et par piger med krudt i r….

  • Reply Anne 04/09/2011 at 18:38

   Helt vildt langt, Anette, og her er bare så fint.
   Krudtet er vist brugt for denne omgang, men vi tager ikke lang tid om at lade igen, so watch out…

 • Reply Fríða 04/09/2011 at 11:21

  nöj, det er gået hurtigt! effefktivitet er vist dit mellemnavn, men det vidste vi jo allerede og har set mange bevis på i de forgangne år. til lykke, det ser dejligt ud, mindre ja, men alligevel lyst og smukt og dejligt. I bliver helt sikkert glade for jeres nye hjem.
  kh.fra Island
  Frida

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:14

   Jeg havde brug for, at her kom til at se hjemligt ud, Frida, både for mig men også rigtigt meget for Amanda, der er så trist over at skulle væk fra vores hus.
   Jeg har haft gode hjælpere til at slæbe og bore og nu er her fint og godt…

 • Reply Tante T 04/09/2011 at 13:11

  Jeg ved godt, at baggrunden for disse forandringer på ingen måde er munter.
  Alligevel er det både spændende og glædeligt at se hvordan i kommer på plads i det nye…

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:16

   Vi må ta’ Ja-hatten og de positive briller på, Tante T. Så bliver det hele også lidt kønnere…

 • Reply mette b 04/09/2011 at 15:36

  Heldigvis har du jo en god sans for detaljer og enkelhed og giver dine rum en dejlig atmosfære… kan jeg se af dine billeder.
  At blive skilt og flytte i noget nyt er både svært og befriende på en gang. Det svære er alle omvæltningerne og det befriende er så at kunne gøre noget godt for sig selv. Vælge sin indretning, skifte lampen i loftet ud… der er så mange små gode detaljer, der kan give glæde. Jeg håber du finder dem – også på de svære dage.

  Knus

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:17

   Følelsen af at gøre noget godt og rigtigt for sig selv er meget helende, Mette, og jeg havde sådan brug for det. Alt er foregået med udgangspkt i børnene og deres behov, dette her var mit og hvor er jeg glad for, at jeg tog den beslutning om at rykke.
   Det bliver godt at få lidt ro…

 • Reply Djohanne 04/09/2011 at 15:56

  Tak for reminderen om grimme lamper.
  Så fik jeg lige langt om længe taget mig sammen til at få skruet grimme grimme lamper ned.
  Så danse hvor det pyntede.
  Dit “Alt indenfor en arms-længde”-køkken oser af good vibes og Anne-karma.

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:18

   Livet er for kort til grimme lamper, Hanne, vi gider dem ikke, vel.
   Glæder mig til den dag, hvor du sidder på en skammel derude i mit køkken og pludrer mens jeg bager 4-5 boller eller hva’ der nu kan være i den der lille husmorovn 😉

 • Reply Karen Marie 04/09/2011 at 17:22

  Ja her bag min skærm er det ikke svært at få øje på, at det er dig der bor i det køkken, din stil ligner helt sig selv. held og lykke i de nye regioner :0)

  Dejlig søndag aften til dig – KH Karen Marie

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:20

   Ja heldigvis så er der genkendelse, Karen Marie, jeg har det bedst med at bo som Anne. Ellers bliver jeg da helt fortabt.

   Og nu god mandag aften til dig…

 • Reply Pernille 04/09/2011 at 18:27

  Lampe eller ej – det lyder nu både skønt og dejligt 🙂

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:21

   Her er skønt og dejligt, Pernille, og lige om lidt skyder jeg den grimme lampe ned! Skal bare lige ha en anden hentet…

 • Reply Helle 04/09/2011 at 18:28

  Ud over lige det med lampen kan man vænne sig til det meste 🙂 Måske er det heller ikke så ringe end da at kunne lave 20 boller – ligenu er der heller ikke så mange om at spise dem, og selv det kan man sikkert vænne sig til (med tiden). Jeg er sikker på at du stadig kan lave fantastisk mad til inspiration for os andre – også i dit ny køkken. Lykke til i jeres nye bo, det ser allerede ud som om du bor der.

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:23

   Tak for lykke ønsker, Helle, vi har stadig brug for den slags.

   Og ja, jeg skal nok komme i gang med at lave god mad derude, må bare håbe, at jeg ikke også kommer til at aflive komfuret, er ikke vant til at skulle passe på glasplader…

 • Reply Kirsten 04/09/2011 at 18:44

  Hejsa – tillykke med jeres nye hjem, det ser da rigtigt hyggeligt ud, og det skal nok lykkes for dig, så du føler at jeres hjem tager “imod” jer. Du kan sagtens lave noget dejligt mad i det køkken – bare vent og se. Endnu engang tillykke med det 🙂

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:26

   Her er rigtigt hyggeligt, Kirsten, men Amanda sagde lige for nogle minutter siden “Her er hyggeligt og fint, men det er ikke hjem endnu!”
   Men det ved at jeg at det bliver, og selvfølgelig kan jeg lave god mad derude, det kan jeg på et bål i skoven og på et lille blus i en båd, så mon ikke også vi kommer til at spise godt her 🙂

 • Reply Dorte D. 04/09/2011 at 20:33

  Tillykke med jeres nye og meget hyggelige hjem. Omend køkkenet ikke er særligt stort , er jeg sikker på at der basis for mange lækre måltider når det er dig der står bag gryderne. 🙂

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:29

   Jeg hiver dem snart ud af skabet, Dorte, og så skal der fyres op under dem, jeg skal vist bare lige komme lidt til hægterne igen…

 • Reply Sidsel 04/09/2011 at 23:15

  Tillykke Anne! Det er et kvantespring. Du gør det. Du tør det. Det oser af hygge og livet vender igen. Alt er ok……. alt er ok….Du er sej!

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:31

   Tillykke tilbage til dig, Sidsel, vi står så forskelligt lige nu men alligevel begge på vej ud i noget nyt og godt 🙂

 • Reply anne - den anden af slagsen 05/09/2011 at 07:48

  Hvor er der fint og lyst. Det må være når småt er godt….. Det ser hyggeligt og lyst ud og mon ikke at I alle hurtigt finder ud af at bo der, også uden 50 boller på en gang. Tillykke med dit fine nye køkken.

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:32

   Tak, Anne, og jo, inden vi får set os om, så er dette her hjem og så er det bare det inden i, der skal have ro og tid til at hele…

 • Reply Birgitte 05/09/2011 at 11:04

  Det ser nu dejligt ud alligevel, selvom det slet ikke er det samme – I har indrettet det fint. Og lampen, ja der er vist kun én vej…!

  • Reply Anne 05/09/2011 at 17:33

   Den må DØ, Birgitte!! Og det inden det bliver weekend igen. Jeg orker ikke at se på sådan noget…

 • Reply Mona Just 05/09/2011 at 20:51

  Dont fear a narrow home – fear a narrow heart…

  Det stod der på mit thebrev i morges. Tankevækkende. Men passer SÅ fint, ikk? På dansk vil man nok skrive, hvor der er hjerterum er der husrum. Det vil der garanteret også være i dit køkken – og plads til mindst 50 boller !

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.