Bagværk, Lækkerier

SVESKETÆRTER…

13/04/2011

Der plejer at være godt gang i bageriet her hjemme, engang var det nærmest daglige, at et eller andet stod derinde i den store ovn og blev gyldent.

Store brød, små brød, sprøde kager, søde kager, nye tiltag og gamle travere, lidt af det sunde og noget til de runde.

 

Men det er gået ned ad bakke med det bageri  –

der har ikke været så meget tid og nok heller ikke så meget behov eller lov.

Nogen af os er blevet lidt velpolstrede og i et forsøg på at trimme, ja så har det været let at skære i kagerne.

 

Men der skal være plads til undtagelser  –

også selv om det bare er onsdag…

 

Jeg får besøg af en dejlig veninde, sønderjyde lige som jeg og også meget glad for sødt.

Vi snupper en svesketorte til eftermiddagsteen, sprød og blød og sød, sorte svesker, gul creme og hvid hvid fløde.

 

Jeg har snuppet den total lette udgave i dag.

Færdigkøbt butterdej.

Sveskegrød i pose.

Creme i pulverform og så en kvart piske.

Øko hvor det kunne lade sig gøre og ellers bare god kvalitet.

 

Butterdejen er stukket ud med glas og de skiver, der skal bruges til top har fået mønster og æggestrygelse.

12 minutter i ovnen ved god varme og nu venter vi bare på, at den værste hede fortager sig, så der kan komme fyld på.

 

Jeg har nærmest tapløbende mundvand og svømmende øje.

Uhmmmmm svesketærter –

mere end én til hver…

 

You Might Also Like

27 Kommentarer

  • Reply djohanne 13/04/2011 at 15:20

    Ahhhhhhhhh………..

  • Reply Lene 13/04/2011 at 15:23

    Uhmmmm’ sådan en størrelse vil jeg da også prøve at snyde mig frem til 🙂 I sønderjyder forstår jer nu på kager 😀
    Fik engang en sønderjysk rugbrødslagkage, som jeg endnu mindes.

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:47

      Rugbrødslagkage, nammenam!!
      Sådan en må vi vist hellere bage i påsken, Lene…

  • Reply Marie 13/04/2011 at 15:30

    Det rene guf-guf—og så på en onsdag.
    Må det smage jer!

    Jeg kommer lige fra biblioteket, og der stod “sørme” på hylden, den bog du ved—-
    det gør den så ikke mere.

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:48

      Det passede lige præcis til den onsdag, Marie, og det smagte, så englene sang 🙂

      God læselyst 🙂

  • Reply Ulla S. 13/04/2011 at 16:26

    MMMMMMMMMMM – og så på en flad onsdag – velbekomme!

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:49

      En flad onsdag, der endte med rund flødefyldt mave, Ulla…

  • Reply HanneC 13/04/2011 at 16:41

    Hvor ser de gode ud, sødde og hvor de minder mig om eftermiddagskaffe hos min farmor og farfar 🙂

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:50

      De var så gode, Hanne, og jeg fatter sgi da ikke, at jeg ikke har lavet dem 1000 gange før!?
      Det kommer ikke til at vare længe, før de igen er på kagebordet…

  • Reply Eva 13/04/2011 at 16:48

    Nøj, hvor havde jeg lige glemt, at jeg elsker svesker….. Det ser da ualmindeligt lækkert ud.

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:50

      Svesker er skønne, Eva, jeg elsker det også i ylette, uhmmmm, med et lille drys rørsukker på…

  • Reply Sidsel 13/04/2011 at 19:56

    For den Anne, du tryller vildt. Ser meget delikat ud. Dem må jeg da prøve. – Og stor tak for fif med tærter. Jeg er jo en novice på det område. Altså tænke ting op i store mængder. Og nemgøre arbejdsgange. Pyyy

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:52

      Jeg kommer gerne til Læsø et par dage og giver gode fif, Sidsel, det er jo med at komme godt fra start, så du ikke laver alt for meget bøvl for dig selv…

  • Reply Charlotte T 13/04/2011 at 21:07

    Jeg vil bare lige sige tak for tærtetipset med aluformen. Jeg havde bestemt tærte, da du lagde linket ud. Den blev meget bedre i aluformen. Du er altså klog og dygtig i køkkenet:-)

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:52

      Velbekomme, Charlotte, og tak 🙂

  • Reply Ulla V. 13/04/2011 at 21:18

    Dine indbydende kager – som du altid fotograferer så smukt – har lige ført mine tanker tilbage til min elskede bedstemors kaffebord, mangen en fredag aften for 30 år siden. Hun lavede præcis disse fine kager – den eneste måde hvorpå jeg kunne lide svesker. 😉

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:53

      Der er simpelthen for lidt kaffebord i nutidens liv, Ulla, jeg vil ha’ det tilbage!
      Gerne sammen med en mega-høj forbrænding…

  • Reply Siffe 13/04/2011 at 22:03

    Geniale kager … mit mundvand løber osse!

    KH Siffe

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:54

      Du må lave dig en portion i påsken, Siffe, det er så let som at klø sig i nakken…

  • Reply Københavnske restauranter 14/04/2011 at 10:57

    Ser super lækkert ud 🙂

    Hilsen

    Morten
    http://københavnskerestauranter.dk/

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:54

      De smagte SÅ godt, Morten…

  • Reply lissy 14/04/2011 at 14:20

    ka´man det? på en onsdag…
    lissy

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:54

      Det kunne man sagtens, Lissy 😉

  • Reply Karin 14/04/2011 at 18:24

    Jeg er ikke alt, alt for pjattet med svedsker, men i dén forklædning kunne jeg nu sagtens tænke mig at sætte tænderne i dem. Det ser lækkert ud!!

    • Reply Anne 15/04/2011 at 08:55

      Det kan være, at du skal gi’ det en chance, Karin, du kunne ende med at blive HELT pjattet med dem…

  • Reply Karin 16/04/2011 at 09:28

    Jeg tror jeg vil kaste mig ud i det. Man plejer jo at lande blødt når man springer ud i noget med flødeskum, creme og butterdej, så det kan ikke gå helt galt 😉

  • Leave a Reply to Anne Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.