Bagværk, Familieliv, Gode sites, Lækkerier

SØDE GRØDBRØD…

03/02/2011

At bruge en rest grød til at bage et godt brød af er en velkendt sag.

Mange gør det, både for ikke at smide mad ud, men vel også fordi, at det giver et dejligt saftigt brød.

Jeg har tidligere bagt et stort brød med brændnældegrød som base, i dag var det ganske almindelig havregrød, der blev udgangspunktet for det brød som vi skulle nyde til vores eftermiddagste.

Opskriften, jeg har brugt i dag, havde jeg spottet lige her hos Therésia, som har en syndig og lækker blog om søde sager.

Hun kunne let ha’ fristet mig med en gang cupcakes eller store amerikanske cookies, men jeg stod fast og sagde hvedebrød til mig selv, klar og tydeligt…

De små grødbrød her er rigtigt gode, lette og luftige og saftige, jeg kan bestemt anbefale dem, og ved med sikkerhed, at pigerne også mener, at de er lækre, de har inhaleret et par stykker hver.

Der er rigeligt med sirup og også smør i dejen, og melet er også hvidt og klassisk, så jeg vil ikke bruge brødene i madkassen, men som en god og hjemmebagt forkælelse på en kold og grå torsdag, så er de bare helt perfekte.

Jeg bagte kun af en halv portion dej og fik 14 fine brød ud af det, og jeg vil sørge for at gemme opskriften ude i bagebogen, så jeg husker den til en anden gang, for det er bestemt et stykke bageri, der meget godt kunne gentages.

Så tak for inspiration til dejligt eftermiddagsbrød, Therésia…

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Anja 03/02/2011 at 17:12

  Haps! Tusind tak, dem bager jeg lige med det vuns! Væk med rødbederne fra køkkenbordet og frem med hveden og siruppen. Tak for det siger min lår spydigt, men mine smagsløg råber hurra for dig Anne.

 • Reply yt 03/02/2011 at 17:48

  Uhm, de er printet ud til senere brug 😉
  Takker for tippet.

  Yt

 • Reply Lene 03/02/2011 at 19:49

  Har aldrig prøvet brød med en rest grød i, af den gode grund at vi aldrig levner grød (ungerne elsker grød). Skal dog prøves ?

 • Reply Britta 04/02/2011 at 16:07

  De ser lækre ud. Og der er da fibre i havregrynene, så helt usunde kan de ikke være 😉
  Jeg har en lignende opskrift og sidst brugte jeg brændenældegrød i stedet for havregrød – inspireret af dig. Ungerne i børnehaven var vilde med dem!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.