Og mig selv - sagde hunden

28/2 1965…

28/02/2011

“Perles første lønningspose” står der på den lille let krøllede kuvert, som min mormor skrev en iskold og snevejrsfyldt søndag for 46 år siden.

25 kroner havde hun lagt i kuverten til mig, eller nok mine forældre, så der kunne købes babyudstyr.

“Ink. søndagstillæg og dyrtidstillæg” har hun griflet og mellem linierne med usynligt blæk “glæde”, for selv om det havde været noget af en kamel at sluge, at jeg var på vej sådan alt for tidligt og uorganiseret, så var der kærlighed i luften den dag i februar for længe siden, da jeg blev født.

Pigerne og jeg har kigget lidt i gamle albums, læst en masse af de sider, som min mormor sirligt har ført i Barnets Bog, for det er på den måde at min barndom lettest dokumenteres, når der ikke er andre end jeg, der kan fortælle de gamle historier…

Min mormor har skrevet side op og side ned med sin spidse skråskrift og min far har fyldt album efter album med fotos af sit krøllede barn, jeg elsker at have de ting her hos mig, de giver et fjernt og meget særligt barneliv stemme og billeder.

Tiden går  –  hurtigere end hurtigt  –  jeg stod der i haven på Elmevej i Kolding og legede med sand på terrassen i ternede overalls med krøller på toppen, smil  på læben og et gigantisk mellemrum mellem fortænderne, så blinkede jeg og nu sidder jeg her, 46 år, mor til 3 skønne, krøllet i huden og med masser af sølv i de brune lokker.

Som sand mellem fingrene løber det  –

livet  –

jeg løber efter det, for jeg vil ha’ det hele med.

Helle for 46 mere…

You Might Also Like

53 Kommentarer

 • Reply Linda 28/02/2011 at 21:27

  Huun er så uuung og så yyndig ser hun uuuuud…

  Tillykke med dagen –
  og tag så en lille een ;o)

 • Reply Eva 01/03/2011 at 08:12

  Kære Anne!

  STORT (og lettere forsinket) tillykke med fødselsdagen! 🙂
  Dejligt at høre i nyeste indlæg, at du havde en skøn dag…
  Tiden løber, ja. Det giver jeg dig ret i. Men samtidig må jeg sige, at jeg er dybt imponeret over, hvor godt du forstår og formår at bruge den tid, der er. Altid gang i projekter, strikkerier, mad og andre kreative sysler – og samtidig får du tid til at hygge, nyde og bare være… det er da meget godt klaret 😉
  Endnu engang tillykke
  – jeg glæder mig (stadig) til at følge dig fremover… måske 46 år endnu!

  Kærlig hilsen
  Eva

 • Reply et cetera 01/03/2011 at 18:52

  Kære Anne – jeg når det vel? Forsinket, men inderligt og hjerteligt tillykke … og med et årn’li’ fødselsdagskram på. Verden vil være rig med dig i den – i endnu 46 år!:-)

 • 1 2

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.