Bagværk, Gode sites, Lækkerier

TIL INDVORTES BRUG MORGEN OG AFTEN…

10/11/2010

De skulle jo være så sunde, de smukke blå bær, sprængfyldt med antioxidanter, A og C vitamin.

Hjernebær bliver kaldt.

Jeg elsker dem, allermest når de er friskplukkede af mig selv fra en lav busk i en svensk skov, men også når de er hentet hos en avler her på heden eller oppe hos grønthandlere.

Vi nyder dem lige fra skålen som snack, i yoghurt, på grød, i salat, i kager og smoothies, blåt blåt blåt…

Forleden stødte jeg ind i Mette fra Blåbærshoppen, rigtig sød og imødekommende delte hun varm og duftende blåbærgløgg ud til de, som måtte ha’ lyst til at smage –

det havde jeg.

Tænk at finde på, at etablere en hel forretning med bare blåbær.

Pussigt på den hyggelig måde.

Jeg købte bare lidt, en te fra Clipper, kan man andet end elske deres kasser, og så et par flasker Blåbærgløgg fra Muddus Hjortron, der plukker deres bær oppe i Lapland.

Gløggen er uden procenter, jeg kunne nu godt finde på at give den et lille bløb cognac eller sådan, bare for hyggens skyld…

Hvis du vil se alt muligt og umuligt med blåbær i, så besøg Blåbærshoppen.

Og hvis du har lyst til en lille “sund” kage i eftermiddag, så lægger jeg gerne et godt ord ind for mine egne Blåbærmazariner

You Might Also Like

3 Kommentarer

  • Reply Frau Putz 10/11/2010 at 10:54

    Mums… Blåbærglögg lyder nu ik’ så ring’… Forestiller mig dog, at man får nogle ret blå læber af sådan en omgang 😉

    Jeg har faktisk overvejet igen at forsøge mig med et surbundsbed – alene for at kunne dyrke egne blåbær (og måske lidt tyttebær…), meeeeeen det første forsøg udi surbundsbed var ikke nogen stor succes, så måske jeg bare må erkende, at surbundsbær ikke egner sig til min have – selv om de egner sig ualmindelig godt til min mave 😀

  • Reply Anne 10/11/2010 at 11:54

    Måske skal du bare gi det et forsøg mere, Karina.
    Blåbær ligger nemlig ualmindeligt godt i maven…

  • Reply Marian Larsen 11/11/2010 at 21:18

    Jeg ELSKER blåbær! Er vokset op i Rold Skov og Rebild Bakker hvor hele familien inkl. hund var i bakkerne og høste hvert år – vi plukkede spandevis af skovens gode sager…om kap med de mange får, som også havde fået smag for delikatesserne! Nu køber jeg mest blåbær på frost udenfor sæson. Eller i flasker fra Biotta hvis det skal være lidt luksus… Friske blåbær i tykke pandekager må man heller ikke lige glemme…

    Vil straks i blåbærbutikken og blive fristet! Tak for tippet!

  • Leave a Reply to Anne Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.