Bagværk, For hjerte og sjæl, Øko-ven

AF DEN MORMOR-AGTIGE SLAGS…

10/09/2010

Lyse boller uden kerner.

Til smør, ost og en sød klat syltetøj.

Ingen grove fibre eller fuldkorn.

Men til gengæld bagt af ene gode sager.

Pigerne koger cacao og jeg snupper en kop te.

Fredagshygge…

You Might Also Like

20 Kommentarer

  • Reply Sifka 10/09/2010 at 15:18

    Må lige få styr på savlet;) Uhm!

    • Reply Anne 11/09/2010 at 08:08

      Man kan virkelig få sådan en trang til en god gammeldaws bolle midt i denne fuldkornskernegrovetid, Sifka…

  • Reply Malene 10/09/2010 at 15:36

    Mmm ja de ser gode ud. Vil du dele opskriften? 🙂

    • Reply Anne 11/09/2010 at 08:11

      Det ville jeg gerne, Malene, hvis der ellers var én, de er lavet på slump og med det, der nu var på hylden.

      Men jeg vil tro, at du kan ramme noget der ligner ved at bruge:
      3-4 spsk smeltet smør
      5 dl lun mælk
      25 g gær
      1 tsk flagesalt
      3 spsk rørsukker
      3 tsk kardemomme
      1 æg
      og så ellers hvedemel til det har en god og æltbar tyngde.

      Fremgangmåde videre herfra som ved alt andet gærbrød, 2 gange hævning og 200 grader i ovnen.
      God bagning 🙂

  • Reply Losarinas mor 10/09/2010 at 15:36

    Glatte boller, som de bliver kaldt af mine børn 🙂
    Ser meget indbydende ud !

    • Reply Anne 11/09/2010 at 08:12

      Så godt et navn, Miri, glatte boller, det vil jeg tage til mig.
      Tak for det 🙂

  • Reply Eva 10/09/2010 at 15:43

    Det er jo “rigtige” boller (ifølge mit afkom). Og jeg må indrømme at de smager jo også rigtig godt. God eftermiddagshygge.

    • Reply Anne 11/09/2010 at 08:12

      De smager nemlig godt, Eva, jeg elsker dem også på udvalgte dage…

  • Reply Ulla 10/09/2010 at 18:31

    Mums – jeg skal netop igang med at lægge dej til en koldhævet version af den slags skønne boller,

    • Reply Anne 11/09/2010 at 08:12

      Så er du måske ved at nyde dem nu, Ulla, uhmmmm…

  • Reply Therese 10/09/2010 at 19:11

    Mmmm, og med masser af smør på. Savle savle!

    • Reply Anne 11/09/2010 at 08:13

      Smør må der til, Therese…

  • Reply mette b 11/09/2010 at 08:06

    Uhm, hos os hedder de “Konrads te boller”, vistnok efter en af min mors opskrifter fra fordums tid 🙂
    Det er så dejligt ikke altid at bage det politisk korrekte. Lyder som om I bare har nydt fredagen sammen.

    God lørdag til dig! Klem fra
    mette

    • Reply Anne 11/09/2010 at 08:14

      Gad vide om Konrad nogensinde bagte de boller, eller om han fik fru Viola til det?

      Og ja, du har fuldstændig ret, ind imellem må der smør og fløde og andet bras til, vi trænger til det, ikk’ 😉

      Også god lørdag til dig…

  • Reply Malene 11/09/2010 at 10:52

    Tak Anne, de skal helt klart prøves af 🙂

    • Reply Anne 12/09/2010 at 10:38

      Det var så lidt…

  • Reply Anita 11/09/2010 at 12:20

    Min mave siger, at kernebollerne er bedst, men min mund siger, at det er de lyse som vinder. Idag kunne jeg godt bruge nogle lyse og et krus varm kakao, for det regner og Bo Kaspers Orkester spiller.

    Et helt perfekt setup 🙂

    • Reply Anne 12/09/2010 at 10:38

      Helt perfekt, Anita, det passer ikke med kerner til sådan en omgang…

  • Reply Lisbeth Bula 11/09/2010 at 19:00

    Jeg kan rett og slett kjenne lukten av boller og kakao helt hit til Norge!

    • Reply Anne 12/09/2010 at 10:40

      Det var godt nok langt, Lisbeth 😉

      Jeg smiler sådan ved din formulering “rett og slett”, for det siger min PMTO vejleder også; hun har boet mange i år Norge og er også uddannet der, og hun har helt bestemt taget nogle af jeres udtryk med sig hjem.

      Her i Dk bytter vi om og siger “Slet og ret” 🙂

    Leave a Reply to Malene Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.