Lidt af hvert

FRENCH MACAROONS PÅ JYSK…

28/02/2010

Pletter på pladen...

Med mynte og choko...

Klar...

Jeg har længe drømt om at kaste mig ud i Macaroon-bagning, har sukket over de fine og nysseligt pastelfarvede sprøde kager, når jeg har set dem rundt omkring på udenlandske blog og ikke mindst i tv-serier og film.

Og hvorfor ikke eksperimentere lidt med det i dag, når der nu kom et par håndfulde til eftermiddagsfødselsdagshygge?!

De blev ikke perfekt, de små runde med mynte og chokolade, der må flere bagninger til.

Jeg VIL kunne bage dem med små “flæser” forneden og uden krakeleringer på toppen.

Jeg VIL også lære at dosere farverne, så de da kommer til udtryk i den bagte kage og ikke bare i cremen.

Jeg bliver stædig og bliver ved til den sidder lige i skabet, jeg VIL kunne lave dem perfekte…

Og når – ikke hvis – når – jeg kan og har fundet den rette opskrift og håndelag, så vil jeg gerne dele lidt mere af processen med jer andre.

Jeg ved i alle tilfælde af dagens erfaringer, at næste gang skal mandlerne tørre længere mellem smutning og blendning, for eller er det for svært at lave mandelstøv af dem.

Jeg ved også, at jeg ikke skal gå i gang med dem 5 min før gæsterne kommer.

Men jeg ved til gengæld også, at de små sprøde her med mynte og mørk chokolade smager himmelsk.

Også uden flæser og med revner på toppen…

You Might Also Like

13 Kommentarer

  • Reply Karina 28/02/2010 at 22:12

    Tillykke med din dag, det lyder som om den har været helt som du kunne ønske dig den. Med dejlig mad og kage omgivet af mennesker du holder af.

    Nå, men de dér macarons har jeg set en hel masse af ovre hos Nicolais Verden. Han er vist blevet en hel mester i at bage dem og han har skrevet en masse tips! Adressen er auramin.com
    Hvis du da ikke allerede kender ham?
    Hav en fortsat god aften.
    Mvh Karina

  • Reply Dortheivalo 01/03/2010 at 03:37

    Tillykke med dagen. Dine fine macaroons ser nu ellers tillokkende ud også uden flæse og med revner.

  • Reply Kirstenk 01/03/2010 at 07:28

    Tillykke med fødselsdagen, og lækre ser de ud de kager der…

  • Reply Hanne 01/03/2010 at 14:06

    Dine kager er skisme da superfine og jeg tvivler ikke et sekund på at de smager himmelsk. Man kan faktisk også få Macaroons i Silkeborg og i Ry, hos Le Gateau. De lyserøde smager …GODT!

  • Reply Pernille Maria 01/03/2010 at 14:32

    Mmmm.. Glæder mig til at du deler ud af dine erfaringer! :o) De må da prøves.

  • Reply Anne 01/03/2010 at 16:24

    Jeg kender ikke Nicolai, Karina, men jeg vil da smutte forbi og tjekke hans makroner 😉
    Tak for tippet…

    Tak, Dorthe!
    De smagte nu også ganske udemærket…

    Tak, Kirsten…

    Jeg må forbi og ha’ en lyserød, Hanne, men jeg vil altså også lære at bage mine egne.
    Næste gang måske i Barbiekulør…

    Jeg skal nok dele, Pernille Maria, når jeg får helt styr på processen…

  • Reply Nina 01/03/2010 at 17:29

    Meget smukke kager – din vilje til perfektion er simpelthen så beundringsværdig. Tillykke med din fødselsdag. Mh Nina

  • Reply Ulla V. 01/03/2010 at 19:10

    Dem har jeg også set efter med lange øjne. Og alle de forskellige farver de laves i! Så dine forsøg vil jeg følge med glæde…og så synes jeg nu at dem du har lavet til din fødselsdag ser overordentlig lækre ud. :))

  • Reply Ulla 01/03/2010 at 19:47

    Mums de ser lækre ud, jeg har været afhængig siden svigermor havde nogle med hjem fra Ladurée i sommers. Her på siden fik jeg vist det sidste skub ud i køkkenet for at eksperimentere.

  • Reply Jeanet 01/03/2010 at 20:08

    Jeg må også tilslutte mig de andre, de ser dejlige ud. Jeg lader dem tørre lidt inden de bages og så kommer der en lille kant. Krydser fingre for det næste hold:-).

  • Reply Karin 02/03/2010 at 13:47

    Jeg er ikke med på hvilken flæsekant du mangler, men jeg synes de ser lækre ud. Mmmhhh 🙂

  • Reply Anne 02/03/2010 at 17:56

    Jeg giver ikke op, jeg prøver igen i weekenden, og vil forsøge at tørre mandlerne lidt efter smutning, så de kan blendes finere og så lige lade de små fine kager tørre lidt inden deres tur i ovnen.

    SÅ tak for tips, opmuntring og tiltro 🙂

  • Reply Tina - omme i London 02/03/2010 at 22:28

    Uhmmm… hvor ser de fine og laekre ud.

  • Leave a Reply to Pernille Maria Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.