Bagværk, Lækkerier, Opskrifter

BLÅBÆRMAZARINER…

21/07/2009

Lækkerbid…

Med lækkersultne sommerbørn i huset var der basis for at gå i køkkenet og lege med røremaskinen, ingredienserne skulle være hvad køl og fadebur gemte, ingen tur til købmanden måtte indlægges.

Og opskriften skulle være ny og af egen avl, så egentlig var der dømt katastrofekurs, for at lave en bageopskrift kræver ofte 2-3 prøverunder, før den er i vater, i alle tilfælde, når det er mig, der leger bager.

Med udgangspunkt i en stor håndfuld mandler, en ditto blåbær og så det sædvanlige bagegrej som æg, sukker, smør og sådan, ja så lykkedes det faktisk at få rørt og bagt en stak små himmerigsmundfulde, der allerede nu ligger og vugger i børnenes maver.

Lige i skabet i første hug, det kan jeg li’…

20 BLÅBÆRMAZARINER

200 g marcipan

200 g sukker

125 g blødt smør

4 store æg

75 g. grofthakkede smuttede mandler

150 g hvedemel

Revet skal af en usprøjtet citron

1 tsk bagepulver

1 tsk kardemomme

150 g blåbær – de pæneste 20 tages fra til pynt

Marcipan, sukker og smør røres blødt og jævnt, æggene tilsættes ét af gangen med masser af omrøring imellem, så skidtet ikke skiller.

Mandler, mel og resten af ingredienserne vendes i og dejen fordeles i 20 muffinforme i mellemstørrelse.

Jeg sætter altid papirformene ned i en silikoneform, jeg kan ikke klare den der væltede form de får, når der ikke er hold på kanterne.

Bages ved 175 grader i ca. 25 min.

Afkøles og pyntes efter smag og behag og udvalg.

Vi gik hele vejen i dag og toppede med både et tykt lag mørk chokolade og så en lille glasurklat med bær på.

Håber at friste nogen, så jeg ikke er den eneste, der går i sukkerchok i dag, det er altid rart med lidelsesfæller…

You Might Also Like

18 Kommentarer

  • Reply Dorte Nielsen 21/07/2009 at 15:49

    De må prøves og det snart….
    Dorte :O)

  • Reply Sifka 21/07/2009 at 16:34

    Uhm Anne, du kan bare trylle lækkerier frem, men hvordan blev glasuren lyseblå?

  • Reply Liselotte 21/07/2009 at 17:13

    Uhmenam… 🙂

  • Reply kagekonen 21/07/2009 at 17:31

    arj mand… jeg spise de sidste blåbær på morgenmaden… øv. Men hey, i mit køkken laver jeg jo reglerne og så kan jeg jo bare sige, at der gerne må provianteres inden 😉

  • Reply Helle 21/07/2009 at 18:50

    Uhmmmm og tak for opskriften, siger jeg bare. Det skal vi prøve i morgen!

  • Reply Berit 21/07/2009 at 19:59

    Kunne godt sætte sådan en til livs NU! – eller tre 🙂

    Så fin pynt – overskudsagtigt – som så utrolig meget andet på din side…
    Tak for en god blog

  • Reply Nina 21/07/2009 at 20:06

    Den må medbringes til Sverige i næste uge, hvor mine forældre beretter om store mængder blåbær. 1000 tak for opskriften!

  • Reply yt 21/07/2009 at 20:38

    Nej, bare rolig vi er vist flere der følger trop 🙂
    Opskriften er gemt , Mange TAK !!

    YT.

  • Reply Linda 21/07/2009 at 21:30

    aj, så indbydende….. uhm…
    papir ned i silikone?? her troede jeg lige at man bagte dem direkte i silikonen, kan man ikke det? de er godt nok ikke så nemme at få ud igen, og jeg ville ikke turde sende en med i madpakken ;o)

  • Reply Britta S 21/07/2009 at 22:55

    For dælen hvor lyder de lækre! De må prøves.

  • Reply KirstenK 22/07/2009 at 10:41

    Tak for opskriften..og tipset med silikoneformene..jeg hader også de væltede “formkager”

  • Reply Anne 22/07/2009 at 19:48

    Du kan roligt prøve, Dorte, de er go’e 🙂

    Med det rene snyd og e-nummer, Sifka, det er blå frugtfarve, jeg måtte bare…

    Lige sådan lød det, Liselotte, da vi satte tænderne i, uhmenam…

    Reglerne sætter man selv, Kagekone, så hen til købmanden med dig 🙂

    Velbekomme, Helle…

    Tak for dine søde ord, Berit, det er altid dejligt, når nogen giver udtryk for glæde over skriblerierne…

    Velbekomme, Nina, og rigtig god tur til Sverige, jeg er næsten ikke misundelig…

    Velbekomme, Yt, godt jeg ikke er den eneste, der så ligger og er plaget af for højt sukkerindhold i kroppen 😉

    Det gør man da også, Linda, hvis man gider at rengøre, smøres, duppe og dutte, og det gider jeg ikke rigtigt, så derfor papir i silikonen. Jeg synes, at de der er bagt direkte i silikoneformen er meget smukkere, uden de takkede kanter, men jeg gør det af ovenstående grunde kun, når jeg virkelig skal lave nydeligt bagværk.
    I går skulle det bare smage godt, og det gjorde det 🙂

    Jamen så go’ fornøjelse med dem, Britta…

    Velbekomme, Kirsten, og ja de der væltede nogen, de ser så sjuskede ud, ikk’…

  • Reply Dorte Nielsen 22/07/2009 at 20:28

    Der er nu bagt og smagt…. skønne himmerigsmundfulde.
    :O) Dorte

  • Reply Faster Philip 24/07/2009 at 20:26

    OMG de ser gode ud, nu det ik fordi jeg betvivler dine evner i køkkenet, men jeg blir nød til at spørge hvilket kamera du bruger?
    Ja undskyld, man er vel mand =)

    De bedste hilsner

    Faster Philip

  • Reply unikarina 25/07/2009 at 16:45

    Har bagt dem… dog med hindbær for det var hvad fryseren bød på. I nogle af dem kom jeg en klump nougat…
    Mums… det er ikke sidste gang jeg har bagt dem. Takker 🙂

  • Reply Anne 02/08/2009 at 07:59

    Faster Philip – det er et Nikon D40, men faktisk synes jeg selv, at mit lille gamle Ixus tog bedre madbilleder.
    Uha som jeg egentlig savner det lommekamera…

  • Reply Faster Philip 22/09/2009 at 10:06

    Tak for svaret, og undskyld min meget sene respons…
    Jeg brugte selv et d60 og det var nu egentlig også meget fint når man havde indstillet strengt taget alt! Og fuskede lidt i photoshop. Men nu jeg gået et par takker op af stigen, og har også købt en macro linse, og det gør en væsentlig forskel synes jeg. Men hvorom alting er, synes det er nogle fine billeder du har =)

    De bedste hilsner

    Faster Philip

  • Reply TIL INDVORTES BRUG MORGEN OG AFTEN… 10/11/2010 at 09:40

    […] Og hvis du har lyst til en lille “sund” kage i eftermiddag, så lægger jeg gerne et godt ord ind for mine egne Blåbærmazariner… […]

  • Leave a Reply to unikarina Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.