Lækkerier, Mad, Opskrifter

EN STYKKE MED SILD OG KARRY…

25/12/2008

Karrysalat…

Sild i stimer, på godt rugbrød og med masser af karrysalat og brutale løg på, det er yndlingsmad, både til jul og til alt muligt andet.

En gammel kollega fortalte om krydderfedt under sildene, jeg var ikke umiddelbart begejstret ved tanken, men selv en gammel hund kan lære nye tricks, så nu får brøddet et strøg af slagterens med grever og groft salt, det er en himmerigsmundfuld…

Sidst  jeg bloggede om min hang til sild med karry på, fik jeg et par mails med forespørgsel på opskriften til karrysalaten, en opskrift, der skulle være lidt mere straight og udførlig end bare det sædvanlig pjat med lidt af det, og så lidt af det.

Så de arme stakler, der spurgte så pænt, har måttet vente og vente på, at julemor her tog sig sammen og fik lavet en portion salat med tanke på indhold og mængder, og det gjorde hun så i går, og huskede at hæfte sig, så her kommer den!

Karrysalat på min måde

2 dl. creme fraiche 18% eller andet i den dur, det kan sagtens være med mindre fedt men det har betydning for konsistensen.

1 dl. mayo 

1 spsk god karry, ikke en der har ligget i skuffen i flere år

4 æg, hårdkogte og hakkede

1  rødløg, finthakket

1 rødt æble i små tern

Salt og friskkværnet peber

Og så måske lidt hakket dild og eventuelt et par spsk. saltede kapers

Og her er nok til sildemadder i et par dage eller fem…

You Might Also Like

6 Kommentarer

  • Reply Charlotte Illum Larsen 25/12/2008 at 15:44

    Der er ikke noget som fedt under et stykke med sild og karrysalat… vi nusser rundt i nattøj og hjemmestrikkede sokker – nipper af and og flæskesteg fra i går…

  • Reply Sifka 25/12/2008 at 16:38

    Fedt og sild, man skulle da mindst tro, at de var født i samme skuffe. Det smager så dejligt.

  • Reply Anne 25/12/2008 at 21:03

    Det er lige sådan en 1.juledag skal tilbringes, Charlotte 🙂

    Ja det gør så, Sifka, men det havde jeg altså brug for hjælp til at regne ud…

  • Reply Britta S 28/12/2008 at 17:16

    Den må jeg helre gemme. Ikke fordi jeg selv er til sild og karrysalat, men det er hele min familie.

  • Reply Niels Christensen 09/02/2010 at 15:53

    Det ser lækkert ud. Her i familien foretrækker vi selv at marinere sildene, da vi synes at de almindelige marinerede sild fra supermarkedet er alt for sukkersøde. Det er faktisk ganske nemt. Opskriften er her: http://helseopskrifter.dk/?Frokost:Marinerede_sild

  • Reply MED LØG PÅ… 27/10/2010 at 17:20

    […] Er du til sild med karrysalat, så kan du finde en opskrift på en dejlig en af slagsen i dette her gamle indlæg. […]

  • Leave a Reply to MED LØG PÅ… Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.