Bagværk, For hjerte og sjæl

MORMOR-BRØD…

09/01/2008

Brød…
Energien begynder så småt at indfinde sig igen, og jeg trængte til at ælte lidt tanker ud i et hvedebrød.

Jeg får tænkt en masser godt, og nogen gange også grumt, når jeg står ved køkkenbordet og kigger ud i haven, samtidig med at hænderne giver den gas og kræfter ned i en ordentlig portion gærdej.

Vi var ikke til Ølandshvede, kæmpedurum, langtidshævning eller kerner i dag, vi trængte bare til et godt gammeldaws franskbrød, hvidt og blødt, så sådan blev det.

Og lige gyldigt hvad, så er dette hjemmebagte brød nok også betydeligt sundere, end et af samme slags fra bageren.

Vi har nydt en skive, med koldt smør, ost og marmelade og så en kop rygende te til.

Livet er ikke det værste vi har…

You Might Also Like

13 Kommentarer

  • Reply Ann 09/01/2008 at 16:25

    Duften af nybagt broed har fundet vej hertil og er faktisk ogsaa paa min liste af goeremaal for i dag sammen med min rugbroedsdej som har haevet natten over, lavet med min surdej som var en af de foerste ting jeg fik sat i gang da vi ankom hertil i 1981.Den har overlevet i alle disse aar og jeg ville oenske jeg havde foert regnskab med hvor mange rugbroed den har produceret til stor glaede for os alle.
    Det lader til at du har det bedre,det har ikke vaeret en morsom vinter for dig, disse ting er naesten ikke til at slippe af med paa denne aarstid.
    God bedring fra
    Ann i Vancouver

  • Reply Lene LN fra Tyskland 09/01/2008 at 16:37

    Hej igen Anne,

    lige nu spiser vi havregröd. Jeg har ogsaa to dötre (Katharina 18 og Alexandra 16) og den store var heller ikke i skole idag – forkölet… Havregröd med ahornsirup eller kanelsukker, det er ogsaa godt og alle kan heldigvis lide det.
    For helt lyst til at bage – for der er ikke noget mere hyggeligt end nybagt bröd.
    Og de strikker begge to! Siden jeg begyndte for alvor i foraaret 2007 er de blevet smittede. Det gläder mig meget! Hav en god dag.

  • Reply Jonna 09/01/2008 at 16:58

    Det lyder rigtig hyggeligt og oven i at det er sundere er det også billiger end hos bagerne, syntes prisen på brød er ved at være for høj mange af deres brød er kun friske en dag eller to.

  • Reply Elisabeth 09/01/2008 at 17:44

    uhmmm det ser godt nok lækkert ud! kan man måske lure en opskrift? *smiler stort* det gør ikke noget at den ikke er på grammet, bruger alligevel mest sådan noget med “en sjat af dit og dat” (modsat manden som er noget nær autist-kok *hihi*

    KH Elisabeth

  • Reply Charlotte Illum Larsen 09/01/2008 at 19:03

    Fly mig fluks en skive og en kop varm te – jeg har hjemmelavet syltetøj… Mange hilsner fra Ærø

  • Reply Liselotte 09/01/2008 at 19:46

    For pokker – jeg blev sår’n helt lækkersulten nu… *suk* 😉

  • Reply Dorte D. 09/01/2008 at 19:54

    Hej Anne !
    Jeg har med stor fornøjelse kigget med i din blog i et stykke tid. Jeg er blevet inspireret til selv at starte en blog, men ved ikke hvordan jeg får begyndt!? Jeg har været inde på google for at finde oplysninger, men blev lidt forvirret, – kan du mon henvise til en hjemmeside?

    m.v.h. Dorte

  • Reply Sifka 09/01/2008 at 21:46

    Åhr, hvor ser det godt ud. Jeg er løbet tør for hjemmebagt, det sidste helligtrekongers blev spist i dag og jeg får nok ikke tid før i weekenden.
    Uhm, jeg blir lækkersulten når jeg ser på billedet, især efter aftenmøde med den sædvanlige pizza i forskellige udgaver. Yrk!

    Ha’ den godt, Anne.

  • Reply Anne Dyrholm Stange 09/01/2008 at 22:25

    Ja, Ann, hvor kunne det ha’ været sjovt at vide, hvor mange brød din surdej har leveret, det må jo være i hundredevis.
    Og tak, jeg har det bedre, temmelig meget bedre…

    Grød med ahornsirup, uhmmm Lene, det kunne jeg også godt ha’ spist.
    Ingen af mine 3 piger viser desværre ret meget interesse for håndarbejde, men Sophie og Amanda er nu ret ferme til at sy korssting, måske en af dem en dag også får lyst til at strikke…

    Elisabeth, du får lige en slump-opskrift:
    3 dl. lun mælk
    25 g.gær
    1 tsk. salt
    2 tsk. sukker
    1 æg
    ca.500 g.hvedemel

    Og så ellers bare samme arbejdsgang som ved andet gærbrød 🙂

    Kunne jeg sende en skive herigennem, Charlotte, så var den landet hos dig, og kunne du ha’ sendt en teske marmelade retur…

    Det var ikke så godt, Liselotte, du må snuppe et stykke juleslik fra den tre-etagede 😉

    Velkommen her Dorte!
    Da jeg startede med at blogge, brugte jeg Blogger, og det var jeg godt tilfreds med i lang tid. Det er nemt at sætte sig ind i, og der er alt hvad du skal bruge for at komme i gang.
    https://www.blogger.com/start
    Og lad os så lige høre, når du er kommet i gang…

    Hvorfor er det man ofte spises af med kedelige pap-pizzaer til aftenmøder, Sifka, det er da netop på de lange dage, at man har brug for noget ordenligt.
    Dit brød fra sidste weekend så bare så dejligt ud, men det gør dine bagværker nu altid 🙂

  • Reply Tina 10/01/2008 at 08:14

    Uhmmm det ser lækkert ud, nogen gange er det enkle bare det bedste…

  • Reply miri 10/01/2008 at 08:48

    Godt, at du er ved at få dine kræfter tilbage. Og godt at du denne gang bliver hjemme til du er helt frisk!
    Men hold da op , hvor får du meget gjort!
    Men det der energiniveau er vist kendetegnet for dig, eller hva?
    Som altid, lækre ting og smukke billeder!

  • Reply Anne 10/01/2008 at 12:07

    Enkelt kan være rigtigt godt, Tina 🙂

    Kræfterne kommer igen, Miri, og det føles rigtigt godt.
    Ja, jeg har fået strikket en del, men har så heller ikke lavet ret meget andet, og så bliver til noget med de der baby-projekter, man kan hurtigt strikke 60 gram garn op…

  • Reply Elisabeth 12/01/2008 at 23:53

    tusind tak ^^ det tror jeg vist jeg skal bage i morgen… mon ikke? 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.