Lidt af hvert

DECEMBER DECEMBER…

05/12/2019

Dagene bli’r mindre
Og nætterne de gror
Det er mørkt og det er vinter
Skyggerne forsvinder, før vi får rejst os op
Når vi kommer hjem
Med kroppen lidt på slæb
Er alting akkurat ligesom før
Og alting står præcist
Så upræcist som i går
Og nu sidder vi her og glemmer og glemmer
December december
Det er længe siden sidst

Sådan synger Rasmus Walter i sin December sang, som jeg holder rigtigt meget af.

Jeg føler også, at jeg har kroppen lidt på slæb i de mørke mørke dage, som vi alle klarer os igennem lige nu, mørkt langt de fleste vågne timer, det kan godt suge energien lidt ud af mig.

Jeg tænder lys alle vegne, levende lys og blide elektriske lyskilder i alle rum og på alle flader, jeg sætter julepynt frem, der kan bryde mørket med lidt glimmer og metalskær og jeg sørger for, at der er blomster i vaser og potter. Jeg gør, hvad jeg kan for at bryde mørket og er egentlig også god til at favne de mørke dage og nyde, at de giver mig en slags tur-pas til sofa, serier og strik.

Jeg trækker hjem i hulen og laver så godt som ingenting. Lukker øjnene for det meste af det, som foregår rundt om mig, tuner endnu mere ind på det stille lille liv og finder glæde og ro i det…

Men der er jo alligevel også ting at tage sig af i denne måned. Ting, der ikke lige handler om at hygge sig i egen lille lune sofa. Ting ude i verden, som jeg ikke helt kan lukke øjnene for.

Forberedelser til julen. Gaverne. Maden. Aftalerne om hygge og samvær. Småkagerne og lidt konfekt.

Bjældeklang og julesang, drillenisser og glade spændte børneøjne.

Jeg elsker faktisk det hele, må bare tage det i et rolige tempo end før, så kroppen bliver knap så skæv og hjernen knap så slidt, så jeg kan give mig tiden til at sidde lidt her ved tastaturet og skrive om stort og småt og alt og ingenting.

Det havde jeg nemlig lige glemt lige igen, vanens magt er stor – især når den er etableret godt og grundigt og ikke bare ligger som et spirende lille frø, jeg sidder jo lige så godt her, som jeg gør i sofaen, og faktisk med lidt større glæde, når alt kommer til alt…

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.